גרקו

גרקו

אני לא אוהבת לכתוב ביקורות שמבאסות אותי וזו אחת מהביקורות האלו כי נורא רציתי ליהנות בגרקו וממש קיוויתי לכתוב ביקורת נהדרת על המקום, אבל יצאתי ברגשות מעורבים. רוב האוכל היה טעים ואפילו טעים מאוד. הקינוחים היו נפילה אבל השירות היה זה שבאמת הצליח להרגיז אותי.

אולי זה בגלל שכבר בשלב המארחת כבר הצלחתי להתעצבן - החברה שהזמינה מקום הזמינה דרך האינטרנט וזה היה מותנה אישור, גילינו כשפגשנו אותה במסעדה שבכלל לא יצרו איתה קשר לאישור ובמסעדה לא מצאו את ההזמנה. בדיעבד הסתבר שהם ניסו להשיג אותה ולא הצליחו ולכן פשוט הניחו שאפשר לבטל את ההזמנה. להשאיר הודעה קולית לדוגמא, לא היה נשמע להם הגיוני, הם ציפו שהיא תהיה פשוט זמינה בכל שעה שיבחרו להתקשר אליה. קצת הזכיר לי את ההתנהלות של הדואר עם דואר שליחים.

שוין, מצאו לנו מקום על שולחן גבוה שיושב בצד על הגלידה שליד. קיבלנו תפריטים וחיכינו.

וחיכינו.

אחר כך חיכינו עוד קצת.

אני בשלב הזה כבר הייתי מוכנה לעזוב ואופס הגיע מלצר. סימנו לו על התפריט מה אנחנו רוצים כי עדיף לבזבז כמויות אדירות של נייר על תפריטים אבל לא לתת למלצרים לרשום הזמנות.

הזמנו ככר לחם יווני שהוא למעשה רבע של ככר לחם גדולה, הקראסט קשה וטעים, ובאמת שאת הלחם הזה הייתי מוכנה לאכול כל יום, אבל בשביל חתיכת לחם כזו, כמה חמוצים בצד (שהיו נחמדים אבל שלי יותר מוצלחים) וכמה זיתים, אני לא חושבת שאני צריכה לשלם 22 ש"ח.

סקורדליה - המנה הטובה של הערב. אני מאוד מחבבת את הממרח הזה (טוב, שום) והוא אכן עמד בציפיות והיה עוקצני בדיוק במידה, היה נהדר לניגוב עם הלחם.
דולמדס - עלי גפן שהגיעו חמים עם רוטב יוגורט מתחת היו מצוינים לסוגם. היה טעם חזק של ציפורן או קינמון שהשתלב טוב עם כל שאר המרכיבים.

גירוס עגל וכבש שהגיע עם מצע של פיתה יוונית שהייתה מוצלחת עם עגבניה צלויה, סלטון של בצל עם אורגנו ופטרוזיליה. מתחת לגירוס הסתתר רוטב עגבניות ובצד היו ציזיקי וטחינה. בהחלט מנה טובה.

סלט אוקטופוס ותפוח אדמה חם - מאוד דומה לגרסא הספרדית של התמנון, רק כאן היה מדובר בעיקר בעשבי תיבול ובצל סגול. התמנון היה עשוי כראוי והמנה הייתה בהחלט מכובדת.

סאגאנקי - גבינה מטוגנת עם לימון. ציפיתי שיחתכו את הגבינה קטן כדי שיהיה נעים יותר לחלוק ולנגוס בה. אז לא. גוש גבינה אימתני שטוגן והגיע עם פלח לימון. היה טעים כן? גבינה מטוגנת, לא צריך הרבה כדי להפוך אותי ל happy camper בכל מה שנוגע לטיגון. עדיין - היה מקום להשקיע יותר ביחס למחיר.

מאפה 12 האלים - ידעתי שזו מנה מתוקה ובכל זאת היא סיקרנה אותי. אז המנה אכן מתוקה. מתוקה מדי. אמנם בחודשים האחרונים קשה לי עם מתוק, אני מודה, אבל הבעיה הייתה בחוסר האיזון במנה. מנה כזו שמיועדת להיות מנה שאינה קינוח אמורה להיות עם גבינה סופר מלוחה כדי לאזן את המתיקות של כמויות הדבש. העניין הוא שהפטה שהם בחרו הייתה חסרה את המליחות הנדרשת. אם לא היינו חולקים את המנה, אין סיכוי שהייתי מסוגלת לאכול יותר משליש ממנה.

ביחד עם המנות הללו שתיתי קוקטייל בשם זאוס שמבוסס על ברנדי יווני, ליקר הדרים ולימון. מדובר בקוקטייל מעניין וחמצמץ ובדיוק בפרופיל הטעמים שלי. במקביל אלי הבחור שתה אוזו סאנרייז - אוזו, וודקה, ליקר תפוזים ופלח תפוז שגם היה מוצלח. החברה שהייתה איתנו שתתה מכבי.

לקינוח המלצר מלמל את הקינוחים, אני הצלחתי להבין שמדובר בארבעה קינוחים שונים בזכות ההיכרות עם שמות חלק מהמנות והזמנתי לנו שניים מהם. בשלב קבלת הקינוחים גם הבחור וגם החברה שהייתה איתנו גילו לי שהם בכלל חשבו שהמלצר תיאר רק שני קינוחים והזמנתי לנו את אחד מהם והיו מופתעים מאוד.

לוקומדס - בדמיוני חשבתי על כדורי בצק מטוגנים ואווריריים בטירוף, עם דבש ואולי אפילו יוגורט בצד. בפועל, קיבלנו ספינג' אימתניים מפוצצים בדבש. היה מתוק להחריד וכבד להפליא. למזלנו אנחנו חובבים מטוגן ואיכשהו הצלחנו לסיים את המנה הזו בין שלושתינו.
את המנה השנייה כבר לא הצלחנו לסיים - קרם אנגלז עטוף בסולת ומטוגן בתוך ים של רוטב טופי במוטיב של "הרבה יותר מדי מתוק OMG תנו לי כוס מים אני הולכת למות מהרעלת סוכר". היה מדובר בניסיון לא מוצלח להמציא מחדש את הגלגל של קרם הברולה. אז לא, עזבו אותכם מזה.
ראיתי את גלידת היוגורט שהם מוציאים שמגיעה עם הררים של סירופ פירות יער לכן אין לי ספק שמדובר בקינוח בעייתי לא פחות. הקינוח הרביעי אמור להיות סוג של פנקוטה שגם אמור לשחות בים של מתיקות ולכן ויתרנו על שניהם.
זה מטריף אותי כי קינוחים יווניים יכולים להיות נהדרים, אבל היו פשוט לא.

המלצר שלנו לא היה הכי זמין וכל פעם היינו צריכים להסב את תשומת ליבו לכך שאנחנו מחפשים אותו, לא שאלו אותנו אפילו פעם אחת איך האוכל ואני עד עכשיו מחכה למים שביקשתי בתחילת הארוחה.

סך הכל 508 שח לפני.
יקר מדי ומבאס מדי.

 

מיתר44

New member
כשקראתי את הפתיח דמיינתי דם

אבל לא היה ככ גרוע למרות עודף המתיקות
אוכל יווני קצת רחוק לי, למרות הקירבה הגאוגרפית. וזה מוזר בעצם.
למרות זאת גרקו לא יהיה המקום לתיקון הפגם הזה. אולי הגיע הזמן לסיור קולינארי ביוון.
אפרופו עלי גפן, בת זוגי שחובבת אותם ממולאים טוענת שהסבא של יומי ממעדנייית יום טוב אלוף בהכנתם.
תודה על הביקורת המפורטת.
 
גם לחיים רפאל יש יופי של עלי גפן

הבעיה העיקרית לא הייתה האוכל אלא בגזרת השירות - אני לא יודעת לשים את האצבע האם מדובר בחוסר איכפתיות או פשוט חוסר יכולת להתמודד. מדובר במסעדה עם הרבה מאוד שולחנות ולא הרבה מאוד מלצרים ולא נראה שהם באמת יוצרים אינטראקציה משמעותית עם האורחים במסעדה.
 
עכשיו עונת עלי הגפן הטריים. אין להשוות לעלים משומרים.

אני לאט לאט אוספת את כל העלים מהגפן בחצר חולטת ומקפיאה במנות והכמויות מספיקות לי לכל השנה. ממליצה למי שיש חצר. הטעם ממש שונה.
 

החתולית

New member
על הדיווח

שירות כזה יכול להרוס כל חוויה, גם אם כל המנות היו מצויינות.
&nbsp
אני קוראת את הדיווח שלך, וחולמת לחזור לרודוס ולאכול בתמאם.
 
גם אני אכלתי השבוע בגרקו

תור אצל רופא בשכונת תל ברוך זימן לי הזדמנות לקפוץ ספונטנית ל"גרקו" עם אמא היקרה.
ביום שני בצהריים- בסביבות 13:30- המקום לא היה עמוס במיוחד, אבל גם ממש לא ריק.
התיישבנו בחלק החיצוני של המסעדה. התרשמתי לטובה מהאווירה, ומהעיצוב. אילמלא המטוסים שעברו מעל הראש כל חצי שעה בקולי קולות הייתי באמת יכולה לחשוב שאני ביוון :)

הזמנו פיתות על הגריל- היו סתמיות לחלוטין- ובטח של שוות את ה22 שקל ששילמנו עליהן - אני מסכימה איתך שאין שום הצדקה לקחת כזה מחיר .

בנוסף הוזמן סלט "כריתי" שכלל עגבניה, מלפפון, פלפל ירוק, בצל סגול, בצל ירוק, פטה מגורדת וחתיכות של לחם "פסקמידי"- הסלט היה מאוד טעים ומאוד רענן. חתיכות הלחם היו קצת מיותרות לטעמי- הן היו ספוגות עם הרוטב ולא תרמו שום דבר לסלט. הגיע סלט גדול בתמחור של 48 שקלים- תמחור הוגן לסלט שכזה (למרות שלפי דעתי היה מתבקש שהיה מגיע עם לחם)

מנה נוספת שהוזמנה- קציצות זוקיני, עשבי תיבול, פטה וגבינת קפולוטירי מרובריקת ה"חם קטן"- הגיעו 4 יחידות של קציצות/לביבות- היה נחמד אבל לא מסעיר במיוחד- אני חושבת שאם המרקם החיצוני היה יותר קראנצ'י אז הייתי יותר נהנת- זאת המנה הפחות מוצלחת של הארוחה שבהחלט היה ניתן לוותר עליה. הקציצות הוגשו עם יוגורט חמצמץ שהיה טעים מאוד . על המנה הזאת שילמנו 38 שקלים

בנוסף הזמנו גם אנחנו את "מאפה 12 האלים"- אני דווקא אהבתי מאוד מאוד את המנה- המאפה היה פריך ומתפצח- נכון, הוא היה מתוק- אבל הגבינה בתוכו דווקא כן הייתה מלוחה מספיק כדיי לתת ניגוד למתיקות.

לבסוף הזמנו גם את המוסקה- ובדיעבד אני מתחרטת שאכלתי כל כך הרבה לפני כי עד שהגיעה המוסקה כבר הייתי דיי מלאה. זהו COMFORT FOOD במיטבו- הבשמל (שעל פי המתכון שמפורסם בספר של המסעדה מכיל גם שמנת מתוקה) היה פשוט אלוהי! קטיפתי וקצת חרפרף (פלפל שחור??)- הראגו של הבשר היה מתובלן כהלכה, החצילים והזוקיני היו פשוט נפלאים- פשוט מנה נהדרת.
מנה דיי גדולה שבכיף יכולה להספיק לשני סועדים. במקרה שלנו אפילו השארנו יותר מחצי מהמנה והיא נארזה לאחר כבוד (אבא שלי מאוד נהנה ממנה בערב :))

יחד עם שני משקאות קלים הגענו לחשבון כולל של 258 שקלים.
לא זול-אבל גם לא מאוד יקר.
התמחור המוגזם היחידי כאמור היה מבחינתי של הפיתות.

אני אחזור בהחלט!
 
ראיתי את המנה הזו יוצאת לאחד השולחנות

אחרי שכבר סיימנו לאכול וקצת הצטערתי שלא הזמנו אותה כי היא באמת נראית טוב.
 
דווקא לא משעממת בכלל

כאמור- הייתי ממליצה בכל מקרה להתחלק בה עם עוד אדם- כי היא באמת גדולה..
אבל למה את חושבת שהיא יותר משעממת מכל מנת תבשיל אחרת?
מדובר במנה שמבוצעת בצורה מדוייקת!
מה שיעמם אותך במנה הזאת? סתם מתוך סקרנות
 
אנסה להסביר לך למרות שטעם זה עניין מאד אישי, כידוע.

לטעמי, המנה הייתה תפלה ולא מתובלת נכון. טעם שטוח לגמרי, בעיקר של הבשר הטחון. בשמל זו תוספת שתמיד גורמת לאוכל להיות מנחם וטעים אבל גם אותו צריך לתבל לפחות באגוז מוסקט.
 

Omnivore

New member
תודה על הדיווח

סגנאקי לא אמור להיות רוטב עגבניות עם טעמי אניס ופטה מגורדת?
 
ממה שאני מכירה

סגנאקי זו מנה של גבינה מטוגנת עם מיץ לימון בדיוק כמו שהוגש לנו. בהרבה מקומות מוסיפים גם פרי מתובל ליד המנה ובטח שמגישים לחם. הגבינה אמורה לבעבע ובחלק מסוגי הגבינות החלק הפנימי נמס.
&nbsp
מה שאתה מתאר זה בדרך כלל מנה של פירות ים שמוגשת בצורה הזו.
 

Amiram_e

New member
תודה על הדייוח

הייתי במסעדה פעמיים, נהניתי, אבל היא לא מתקרבת לקצה של "אולימפוס" המיתולוגית ברחוב קרליבך.
אולימפוס אמנם לא מקום פלצני כמו גרקו, אבל שם תאכלי אוכל יווני אמיתי (אני יודע כי אבי ז"ל היה יווני אמיתי מסלוניקי והיינו כל שבוע אוכלים שם, עוד כשהייתי ילד)
המחיר יהיה רבע ממה ששילמת בגרקו זה בטוח.
 
למעלה