גרררררררררררר

גרררררררררררר

סליחה אבל אני קצת עצבנית!! ,אז סליחה מראש על חוסר בסימני פיסוק.. נמאס לי מטימטום של אנשים אצלנו!! יש לי ילד אחד בקבוצה שמתחילת שנה נמצא בהתדרדרות עצבנית למצב שהוא מטורף לחלוטין,ושאני מדברת על טירוף אני מתכוונת לכך!! לדוגמא לפני שבוע בערך ברגע של מריבה עם מדריך הילד קפץ מהקומה השניה לרפסת למטה . למזלו הוא יצא רק עם נקע ברגל ולא עם יותר עצמות שבורות. הילדים בבית מפחדים ממנו פחד מוות! איתנו המדריכות הוא בקושי מתקשר כי הוא בעייתי עם נשים ולעומת זאת עם המדריך האישי שלו (אצלנו לכל חניך יש מדריך אישי שמטפל בו בכלליות..) שהוא בחור הוא נכנס למריבות וכאסחים. המצב נהיה ממש מטורף בזמן האחרון עד ששבוע שעבר לקחו את הילד לאבחון פסיכיאטרי. הפסיכיאטר אמר שהוא לא צריך אישפוז אבל כן רשם לו כדורים שהוא צריך לקחת! הילד מסרב לקחת את הכדורים, ערכו שיחה עם האבא של הילד ומסתבר שהאבא גם אחוז בהלה מהילד ולכן הוא בצד של הילד של לא לקחת כדורים. בנתיים המצב הוא כזה שיש לנו ילד שצריך לקחת כדרוים ולא נותנים לו אותם כי הוא לא רוצה לקחת אותם. והוא? מטורף כרגיל, רק אתמול הוא כמעט העיף מערכת סטיראו וטלביזיה על המדריכות השניות, הוא מטיל אימה על הילדים היותר קטנים ממנו. נוצר מצב שיושבים בחדר 4 ילדים (שהוא אחד מהם) ומדריכה, ומדריכה מבקשת מהילדים להכנס למקלחות והוא עומד שם ומאיים על כולם שהוא יהרוג אותם אם ם יזוזו והם, מבועתים ממנו עושים מה שהוא אומר להם ולא אכפת להם שהם יחטפו עונשים! אני לא מבינה איפה נשמע דבר כזה שילד שצריך לקחת כדורים אומר שהוא לא רוצה ומוותרים לו , כאילו עם כל הכבוד למנהל ולרכז שלנו הם לא אלה שצריכים להתמודד עם הטירוף של הילד! לא להם הוא מרחיב את כל הקבוצה , לא הם צריכים לרדוף אחריו , לא הם צריכים לחוטף ממנו מכות! לא הם מתמודדים עם כל הטירוף שלו! אני לא מבינה למה לא עושים עם זה משהו! כאילו אין לנו מילה בכל העניין ? כאילו מה? הילד צריך כדורים!! הוא מטורף!! למה לא דוחפים לו את הכדורים דרך האוכל או משהו ? גרררררר

joyjoy

New member
היי ../images/Emo24.gif

קודם כל את ממש לא צריכה להתנצל , אני שמחה שהוצאת ופרקת את המטען פה. זה נשמע ממש סיוט לתפקד בתנאים כאלו גם מבחינת הסיכון לילדים האחרים גם מבחינת הסיכון לילד עצמו ובהחלט גם מבחינת הסיכון לכם ,הצוות. מצער לשמוע שככה מזניחים אתכם ללא גיבוי בסיטואציה. לדעתי אתם לא צריכים לוותר ולהשמיע את קולכם גם אם זה אומר להתקשר לרכז/מנהל ולהזעיקם מיידית בכל פעם שיש סיטואציה אלימה ומסוכנת כזאת כדי שהם יחוו על בשרם את המצב הבלתי אפשרי וכדי שיראו שזה חוזר על עצמו ומשתק את הפעילות והקבוצה. ואם יש לכם כוחות בסוף היום נסו לתעד בכתב -באופן חלקי לפחות- את התנהגותו ותעבירו את הדיווחים באופן שוטפים לרכז ולמנהל, זה מבעס שצריך להיות נודניקים בשביל משהו שאמורים לטפל בו בלי שזה יהיה כל כך מסובך אבל לצערנו זה קורה. אם אתם רואים שעדיין אין יחס גם אחרי ששיגעתם אותם היטב , אז תצטרכו להחליט אם לפנות לפיקוח או להמשיך עם המצב כמו שהוא... זה ממש נשמע קשה ואני מאחלת לך המון כוחות בהצלחה

הילד זקוק לפעילות ימית....

האם יש בריכה ים אצלכם באיזור? חוץ מזה הוא צריך שעות שינה מותאמות לעייפות שלו, כלומר, יתכן שהוא צריך לוותר על לימודים ופשוט לישון כמה זמן עד שירגע. אני מוכנה להתנדב (כעובדת סוציאלית לשעבר) ולשוחח איתו, אם אין לכם אנשי מקצוע שיכולים לקפוץ מידית. השארתי את הטלפון שלי בלוח.

my sTar

New member
../images/Emo24.gif !!

וואו. באמת נשמע שמאוד לא פשוט איתו אולי כדאי לבנות לו תוכנית מיוחדת שמשלבת התמודדות בעזרת כלים שיתאימו לו ושיוכלו לעזור לו ולהקל לו? למצוא סטודנט פר"ח שיחנוך אותו או לשלוח אותו לתרפיה כלשהי [באומונת/במוזיקה/בספורט/ בבע"ח] וכדו'?? דבר שני, אני לא מבינה, אם יש הוראה של פסיכאטר שיקח את התרופות הוא חייב לקחת- זה לא עבירה על החוק אם אתם לא נותנים לו את זה??? זה כמו שיהיה ילד חולה אסתמה שלא תביאו לו את התרופות שלו בזמן, לא? אי אפשר לדבר עם המנהל או הרכז? לפנות לעו"ס? לא לוותר בעניין הזה ! ללחוץ עליהם כמה שאפשר. במידה שבצורה מילולית זה לא עובד פשוט כל פעם שיחש תקרית עם הילד תתקשרו לרכז עד שהוא יקלוט עד כמה חמורה הבעיה. זה לא פייר להשאיר אותך עם ההתמודדות הזאת לבד. שיהיה המון המון בהצלחה. תשתפי עוד. שנה טובה

בהחלט לא פייר

בנתיים דיברנו עם מלא אנשי מקצוע בנושא . וכולם אמרו שהוא חייב כדורים ושאם לא זה אשפוז . ניסינו לקחת את הילד שוב לפסיכאטר כמובן שזה לא הלך והילד ברח
מחר הוא אמור לחזור לפנימיה . נקווה שיהיה שקט, ואנחנו צריכים להלחם על כדורים אחרת אני לא רוצה לדעת מה יקרה

למעלה