גרשווין ?!

גרשווין ?! ../images/Emo12.gif../images/Emo13.gif

טוב אנשים מה דעתכם עליו ? לדעתי הוא גאון היצירות שלו מהממות אחת אחת אהבתי מאוד את פורגי ובס לפחות החלק של העלילה -מאוד מעניין ,מומלץ לקרוא מפה. אז יאללה הפורום לא זז מהיום נפעיל מנועים בכל הכוח ... אז תתחילו להגיב

טוב, אז כדי שנזוז - כן גאון. אני או

הב את הרפסודיה בכחול. אבל בעצם, את כל מה שאני מכיר שלו. שזה לא כ"כ הרבה. אין סבק שהפנינה הבולטת ביותר שלו זה summer time מפורגי & בס. אבל אני דווקא הייתי מעוניין יותר לשמוע מידע עליו, ופחות דעה. אומרים עליו שהוא היה לבן שהתחבר לשחורים בצורה נדירה. עבד הרבה עם אחיו התמלילן וייצר הרבה מוזיקה לצרכים הפקתיים. מת צעיר. מי רוצה להוסיף עוד?

קניידעל

New member
אני מסכים בעיקרון

זה לא שהוא ממוסחר, באותה מידה אתה יכול להגיד גם שבטהובן ממוסחר (כתב וניגן אצל אצילים, תמורת מספר ג´ובות, ואפילו העז לצרוח על כמה מהם, למי שזוכר את הברון פון-ליכנובסקי) אבל הקטע איתו שלא היה ממש קטע אמיתי איתו בימינו מאוד אוהבים להגיד שהשחורים המציאו את הג´אז כמוזיקת מחאה נגד הלבנים, ושוכחים מאוד בקלות שליהודים (שעד כמה שבדקתי נחשבים לדי לבנים) היה לפחות חלק קטן ביצירת הג´אז. ככה שגרשווין הוא לא איזה המצאה מקורית בעניין של לבנים בג´אז פשוט יהודי בתוך מוזיקה שהיא חצי-יהודית. עכשיו בקשר לאיכות היצירה שלו- מה אני אגיד? לא מצאתי את הגאונות שבה. בייחוד לא בסאמרטיים- עוד לא הבנתי מה גאוני ביצירה שאפשר לנגן על הפלאפון. אבל, לטובתו נאמר כי הוא אכן היה זה שהביא את הג´אז חזרה למוזיקה הפופולרית העולמית, ובמקביל הפך אותה למוזיקה שנחשבת מפותחת ואינטלקטואלית. וזהו

galiltalil

New member
הוא היה בעיקר יהודי..

זה קודם, ויכול להיות שזה רק אני, אבל אם תקשיבי טוב טוב לחלק מהיצירות שלו- יש שם משהו מהמוזיקה היהודית המזרח אירופאית (כליזמרים), במיוחד בכינורות וכלי הנשיפה.

למעלה