גשםגשם משמיים.

דוVשה

New member
גשםגשם משמיים.

צוללת צוללת צוללת; -יש הבדל בין צוללת לנופלת נכון, צוללת זה פשוט יותר עמוק ויותר לאט. *~*~ אז כל היום הכמעט גשם הזה ומחשבה על בית. כי זה מה שאני רוצה [ככה היא אומרת לי] בית. בתוך הקונכיה שלי, כמו הציור הזה של פה הדב בתוך העץ ואלומה של אור. ככה. חמים בפנים כשקר בחוץ; כבר עדיף שמש צורבת על הטיפות האכזריות האלו שמכות. וכמה שחיכיתי לחורף הזה שכבר יגיע [והיא באמת חיכתה] בא לי לצרוח לגשם הזה שיפסיק, ולחושך הזה שילך, ואיך תמיד נופלים לקלישאות האלו שהחורף הוא הו כה מלנכולי? את יודעת כמה דברים מזכירים?, היא שואלת אותי, כמה פיסות של חיים שצריכים פתאום להתעלם, להעלם כמה נראה שהזמן סמיך מלחלך ובכל זאת החור הפעור שבך צורב כשהרוח מכה בך מכל הכיוונים. תלושה, אני אומרת לה, קוראים לזה תלושה. וכואבת ודואבת ונזכרת ומתגעגעת ונכמרת פנימה. עוד ועוד ועוד. ~*~*~*~ בסך הכל רציתי בית. היא אומרת. ואלומה של אור.

noosh

New member
../images/Emo182.gif

-יש הבדל בין צוללת לנופלת נכון, צוללת זה פשוט יותר עמוק ויותר לאט. כמה מדויק. זה מצחיק, תמיד כשאני חושבת על בית, אני חושבת על ארבע קירות וגג, משהו יציב ובודד בשטח, שאני יכולה לחזור אליו וללכת ממנו. אני אף פעם לא חושבת על קונכיה, לקחת איתי לכל מקום. את יודעת כמה דברים מזכירים?, היא שואלת אותי, כמה פיסות של חיים שצריכים פתאום להתעלם, להעלם כמה נראה שהזמן סמיך (הייתי ממשיכה עד הסוף, אבל זה פשוט להעתיק את כל מה שכתבת ולהדגיש). אני אוהבת את היכולת שלך לדייק כלכך, להעביר רגשות כאילו בגוף שלישי אבל עדיין לקשר אותן לחלק ממך, לחלק ממי שקורא את זה. זו יכולת מופלאה וזו אמנות בעיניי, באופן הכי פשוט שלה - ליצור משהו כלכך אישי וגם כלכך נוגע, במי שקורא, נותן לו את המקום שלו בפנים. כמה קל זה ליפול (לצלול) בחורף, הוא כאילו קורא לך לעשות את זה. כל הרוחות האלה שמתגרות בך, לראות כמה אתה יציב. ואם אתה לא? אז מה? אז חייבים ליפול? (ודווקא בחורף בארץ שלנו יש את ההפוגות האלה שמוציאות אותך מהקונכיה, לספוג קצת שמש. אולי אפשר גם את זה. )

behappy

New member
../images/Emo23.gif

התנגן לי בראש זה עכשיו: הייתי צוללת עכשיו למים הכי הכי עמוקים לא לשמוע כלום לא לשמוע כלום הייתי צוללת עכשיו ימים ימים וימים ארוכים לא לדעת כלום לא לדעת כלום (אפרת בן צור) את עוד תמצאי בית. מבפנים. את עוד תבני, מתוכך. את יודעת ויכולה לעשות את זה,. ולפעמים התקופות האלה שהן בלי בית הן מאוד משחררות. בונות ומלמדות וכמו שאמרת פעם שבמצבים כאלה את לא שמה זין, אז ככה, כשאין בית, like a rolling stone, אלה המצבים של לא לשים זין. של אין מה להפסיד יותר, אין קירות לשבור, רק מרחב גדול שאפשר לפחד ממנו, ואפשר ללכת בו. לנשום בו. לפרוש כף יד פתוחה אל השמים הריקים ולקחת אוויר ולהכניס אותו עמוק עמוק לתוכך. אז תצללי. אבל קחי אוויר כשאת צוללת. תהפכי את הצלילה להרפיה. למשהו שמתוכו תוכלי לצאת נקיה יותר, עם שרירים רפויים יותר, עם כוח להתמודד שוב עם העולם. והרוח מכה בך אבל זה אומר שיש אותך ויש לך גוף שמחזיק גם ברוחות, והרוחות שוככות, וגם מהן את יודעת להתגונן [ואם לא, אני קונה לך עוד פישפישינה
] (תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר)
גדול גדול.

למעלה