גשם בחוץ..

• פותח הנושא Ricca
  • פורסם בתאריך

Ricca

New member
גשם בחוץ..

באמת. שנה שעברה אירופה הייתה בעיצומה של מכת חום מטורפת בעונה הזאת. 40 מעלות בלילה, ישנתי מחובקת עם בקבוק מים מוגזים מהפריזר, למחרת גילינו שעשרה אנשים מתו ביום אחד כתוצאה ממכת חום. אבל היום, אפור. רציתי ללכת לפארק עם הספרים, לשכב על הדשא ליד הברכה עם הברווזים, אבל הספסלים רטובים, הדשא בוצי והברווזים עפו- אפילו שהאגם לא קפוא. בסבוסה, תני איזה זריקת הרדמה עד שהסופה תעבור- אחרת אני עוד אמשיך לפתוח פה שרשורים על ימין ועל שמאל. ואף אחד פה לא רוצה שזה יקרה, נכון?

קפת

New member
לאריסה, חומד

אנחנו נסלח לך, זמנית, על שפתחת שרשור. אפילו אנחנו מסוגלים לרחם על הומלסים אירופאים, שמשתעממים עד מוות בימי שלישי בצהריים. אבל אם כבר שיתפת אותנו בפרט כל כך אינטימי מחייך, למה שלא תרחיבי (הה?), תסבירי ותבארי איך התגלגלת, נערת הפרוורים (עשית את זה עם הפרוורים? זה לא קצת פרוורטי? עם שניהם בו זמנית?), המאותגרת אינטלקטואלית, העילגת והבלתי מפותחת (שכלית. אנחנו בטוחים שאת מאוד מפו-תחת גופנית) לאירופה הדשנה, המערבית, הירוקה ותרבותית? האם זה היה בגלל שאי אפשר לעבור את הניתוח בישראל? מותקלאריסהמותק. ממילא אין לך מה לעשות היום. אז תרביצי סיפור. נו...

Ricca

New member
תראי, תסתכלי..

אני יכולה לספר את האמת, אבל זה לא כל כך מעניין. אבל אם כבר סיפור אז סיפור. אז נתחיל בהתחלה, נולדתי בפריפריה- לא בפרוורים. אם הייתי נולדת בפרוורים אז העילגות שלי באמת הייתה בלתי נסלחת. אז ככה, לא רק שנולדתי בפריפריה, גם נולדתי למשפחת מהגרים קשת יום. עברית התחלתי לדבר בסביבות גן חובה, ולקרוא למדתי בכלל רק בכיתה ה'. עד היום אני אומרת בתחולים (בית חולים) שבועות במלעיל (או שזה מלרע?- בקיצור- הפוך ממה שצריך לומר) ואין לי שמץ של מושג אם זה שלוש או שלושה-בד"כ אני פשוט עושה עם האצבעות. את ילדותי ביליתי שבכונת הניסוי של הכבלים, ככה שחויתי את "סקיי ואן" בערך שלוש שנים לפני שהכבלים התחילו להפיץ את עצמם בפריסה ארצית. למה סקיי וואן אתם שואלים? כי אין לכם מושג עד כמה היו איומים שידורי הנסיון של ערוץ שש. ולמה בעצם זה חשוב לספר את זה? זה לא. אבל תמיד הייתי גאה בזה שראיתי את חתולי הרעם לפני כולם. למדתי בבית ספר מקיף ועישנתי מאגנה (למה? כי זה הדבר היחיד שהיה זול כמעט כמו נובלס, ןעם זאת לא היו מגולגלים בו ענפים לא מזוהים). וכמו כל אנשי הפריפריה- החלטתי לנסות את מזלי בעיר הגדולה. עבדתי במועדון חשפנות בדרום ת"א (שנקרא מועדון ריקודים). לא בתור חשפנית, אלא בתור שוטפת כלים. היינו המועדון היחיד שגם הגיש ארוחות גורמה. בעל המועדון, חזי הייה שף במקצועו (בוגר הבית ספר הזה בפאריז.. איחקורימלו), אבל שלושת המסעדות שניסה לפתוח ב- 15 השנים האחרונות פשטו רגל. מכיוון שרוב הלקוחות של המועדון לא ממש עסקו באכילה (לפחות לא מתוך כלים מטבח) רוב הזמן שלי היה פנוי להקשיב לסיפוריו של חזי על צעירותו בפריז. עכשיו- אני בטוחה שברור לכם שהמשמעות של מועדון חשפנות היא קצת יותר נרחבת מרק מקום שבו בנות מתפשטות מול גברים שמנמנים בגיל העמידה עם שחור מתחת לציפורניים. בקומה למעלה התבצעה העבודה האמיתית ע"י "הבחורות" שרובן מעולם לא ירדו לקומה למטה, או יצאו מהמבנה. אחת מהן מרינה, אוקראינית יפיפיה הייתה החברה הכי טובה שלי (אם אתם מבינים למה אני מתכוונת). מרינה נולדה באוקראינה, אבל החזיקה בדרכון צרפתי. היא נמכרה ככלה לאיזה צרפתי בן 56 שאהב להרביץ לה. אחרי שלוש שנים- כשהייתה בת 19 ברחה חזרה לאוקראינה כדי לגלות שאביה האלכוהוליסט נפטר חודשיים קודם לכן ברחוב, אחרי שעיקלו את המעט שנותר מרכושו. חבר של המשפחה הציע לה לנסות את מזלה בישראל. הוא הציע לה להיות מטפלת בארץ ויצר בשבילה קשר עם סוכנות שהייתה אמורה להעביר אותה לארץ. כמובן שהסוכנות הייתה בעצם בדואי בשם מוהיר וחבריו, שאנס אותה ואת חברותיה והעלה אותן על אוטובוס לת"א- הישר לתחנה המרכזית. לא נמשיך את סיפורה של מכינה מכיוון שאנחנו עוסקים בי- ומה שבעצם חשוב זה שמרינה גילתה שבעלה המכה- שלעומתו החיים במועדון היו גן עדן, נהרג בתאונת דרכים. הסמארט שלו נדרסה ע"י פורשה. הבחורות במכון שלנו- למרות האגדות, דווקא מרויחות לא רע בכלל. היא העבירה לי את המזומנים שאיתם קניתי שני כרטיסי טיסה למילאנו. הטיסה לפאריז למחרת כבר הייתה מלאה. כשנחתנו במילאנו לקח למרינה בדיוק עשרים דקות להסתלק לי עם איזה צייד דוגמניות. היום רואים אותה לפעמים פוסעת בערוץ האופנה. אני לעומת זאת תפסתי טרמפים דרומה. בגל החום המטורף ששטף את אירופה שנה שעברה. מזל שלפחות במכוניות יש להם מיזוג אויר.

קפת

New member
את מיקרה קשה, לאריסה

ואני מוכנה להבטיח לך אישפוז בכפייה וכל טובות ההנעה שמתלוות לכך, בתיאום עם אחות נחמה - בתנאי שפרטי לגבי הניתוח , ושתסכימי להודות שהיום את הנספח הצבאי של ישראל במאוריטניה.

Ricca

New member
אני לא נספח צבאי לשום דבר

אני סגן מנותקת קשר במיל' ואני אשמח אם זה ישאר ככה.

קפת

New member
לאריסה, תתוודי

את תרגישי אחורי זה הרבה יותר טוב. תאמיני לי. וגם עונשך יופחת בהתאם.

Ricca

New member
אין לי בעייה להתוודות

אבל על דברים שבאמת עשיתי.. פעם- ברחתי מהמשטרה, וגם לפעמים כששותף שלי היה מעצבן אותי- הייתי יורקת לו באוכל, והכי גרוע- הייתי צופה באדיקות בלחיי האהבה. אבל נספח צבאי- אני לאֱ!!!!

קפת

New member
באמת חכמה גדולה להתוודות על דברים

שעשית. איכזבתותי, לריסה. ציפיתי ממך ליותר. תליתי בך תקוות וכביסה.

Ricca

New member
קפת, אשת העולם הגדול...

את וודאי יודעת, שפה באירופה- זה שיורד גשם, לא אומר שקר... החלון פתוח, המאוורר עובד, והגשם מטפטף לו בחוץ. אמא שלי אומרת שאם יהיו כמה ימי שמש כדאי לי לצאת לקטוף פטריות.. מה את אומרת?

קפת

New member
אני יודעת, אבל אודי לא.

היא נשמה זכה, רצתה לחממותך, ואת צינית אליה. לויפה, לריסה. כשיש פטריות אני ממליצה בדרך כלל על אגיסטן 0.5 אחוז. נגד אמא עוד לא המציאו תרופה. תודי שאת באיזור טרופי או סוב טרופי ולא באירופה. תודי.

Ricca

New member
אם הייתי באזור מה שאת אמרת

נראה לך שהייתי ככה דבוקה למחשב כל היום? אה? אה?! חס וחלילה.. פעמוני כנסיות מצלצלים לי כל בוקר באוזן, בחלק של הנקניקים בתור בסופר צריך לקחת מספר, ונהגים עוצרים פה לפני מעבר חצייה.

Ricca

New member
אש הגהינום בחוץ

שמישהו יסביר לי את הקטע הזה עם מזג אויר. היום תיכננתי לנסוע לעיר אחרת כדי לבלות כמה שעות במוזיאון החביב עלי, אבל התחזיות אומרות שיהיה בסביבות ה- 40 מעלות. איך התנפץ לי החלום. אני בכלל חושבת שמזג אויר זה קנוניה של מעצבי האופנה. כמה פשוטים יהיו החיים אם לא נצטרך לקנות מלתחה לכל עונה מחורבנת. אומרים שבחורף יורד פה שלג. אני לא יודעת, עוד לא חויתי פה חורף.. אבל הראו לי תמונות. אין לי בכלל בגדים לחורף- זה אומר שחודש עבודה שלי הולך עכשיו לפרנס יצרני מעילים, סורגי סוודרים, ותופרי גרביים. נראה לי בחופשת מולדת הקרובה אני הולכת לויצו צפת.

למעלה