גשם החקיקות נגד הדמוקרטיה הגיע וגם גדעון סער מצטרף לחגיגה.

Cranio

Well-known member
ועדת השרים לענייני חקיקה תדון בישיבתה ביום ראשון בהצעה לתיקון חוק הרשויות המקומיות, שתכליתה להקשות על פתיחה בהליכים משפטיים נגד ראשי רשויות מקומיות.

את הצעת החוק הגיש בתחילת 2023 יו"ר תקווה חדשה, ח"כ גדעון סער – אך זו לא קודמה.
כעת היא נשלפת ומועלית חזרה אל שולחן החקיקה. סער מונה בינתיים לשר, הוא מנוע מלהגיש הצעות חוק פרטיות – ולכן ההצעה תירשם על שם חבר סיעתו, מישל בוסקילה.

לפי הצעת החוק, לא תיפתח חקירה פלילית ולא יוגש כתב אישום נגד ראש רשות מקומית או ראש מועצה –
אלא באישור מפורש של היועצת המשפטית לממשלה.
התניה זו לא מופיעה כיום בחוק, ובמערכת הפוליטית היא שמורה לחברי כנסת ולשרים.
לטענת סער, בדברי ההסבר שנלווים להצעת החוק, יש מקום להגן גם על ראשי רשויות מפני "רדיפה והתעמרות".

"התפקיד הציבורי של ראש רשות יכול לזמן מתנגדים ויריבים פוליטיים רבים... פתיחת חקירה מערערת את התדמית הציבורית שלו, ופגיעה בתדמיתו עלולה להביא לפגיעה בכוחו האלקטורלי - בין אם יתברר שיש אמת בחשדות ובין אם לאו", נכתב בדברי ההסבר.

מצטרף לחגיגה: גדעון סער מקדם חוק שיגביל חקירות נגד ראשי ערים

Harrington

Well-known member
מנהל

גשם החקיקות נגד הדמוקרטיה הגיע וגם גדעון סער מצטרף לחגיגה.​

כמובן שלאלה שאינם שטופי שנאה חמוצים שרואים כל דבר בפריזמה של 'איך זה יאפשר לי להשמיץ את הקואליציה הנבחרת', אין בהצעת החוק המדוברת שום "חקיקה נגד הדמוקרטיה". אולי אפשר היה להגדיר זאת כך אם הצה"ח הייתה מבקשת למנוע חקירות פליליות נגד ראשי ערים. אולם זה כלל לא המצב. בס"ה מוצע כאן שחקירה פלילית נגד ראש רשות תיפתח רק בהסכמת היועצת המשפטית לממשלה. מה הבעיה עם זה בדיוק? זה בס"ה מבטיח שלא תיפתחנה חקירות סרק, משהו שבהחלט קורה בימינו, מחד, אך שכן תיפתחנה חקירות במידה וזה ראוי ונדרש מאידך.

הצעת חוק דמוקרטית לחלוטין שאין בה שום מרכיב "נגד הדמוקרטיה" משום סוג שהוא. אשרי כבוד השר גדעון לבית סער שדי מגוחך להגיד עליו שהוא "מצטרף" למשהו, גם בגלל שהמשהו הזה כלל לא מתקיים כאן וגם בגלל שבכלל מדובר בהצעת חוק מקורית שלו :).

פולגאר

Well-known member
כמובן שלאלה שאינם שטופי שנאה חמוצים שרואים כל דבר בפריזמה של 'איך זה יאפשר לי להשמיץ את הקואליציה הנבחרת', אין בהצעת החוק המדוברת שום "חקיקה נגד הדמוקרטיה". אולי אפשר היה להגדיר זאת כך אם הצה"ח הייתה מבקשת למנוע חקירות פליליות נגד ראשי ערים. אולם זה כלל לא המצב. בס"ה מוצע כאן שחקירה פלילית נגד ראש רשות תיפתח רק בהסכמת היועצת המשפטית לממשלה. מה הבעיה עם זה בדיוק? זה בס"ה מבטיח שלא תיפתחנה חקירות סרק, משהו שבהחלט קורה בימינו, מחד, אך שכן תיפתחנה חקירות במידה וזה ראוי ונדרש מאידך.
עם היועמ"שית הנוכחית, כלל לא בטוח :-(
הצעת חוק דמוקרטית לחלוטין שאין בה שום מרכיב "נגד הדמוקרטיה" משום סוג שהוא. אשרי כבוד השר גדעון לבית סער שדי מגוחך להגיד עליו שהוא "מצטרף" למשהו, גם בגלל שהמשהו הזה כלל לא מתקיים כאן וגם בגלל שבכלל מדובר בהצעת חוק מקורית שלו :).
גם לי לא מובן הצעת חוק זאת, כי ראשי ערים לרוב נחקרים על שחיתות כתוצאה מאישורי בנייה שהם מאשרים בעבור שוחד רב.
לא זכור לי שנחקרו על משהו אחר וזה כלל לא קשור לימין - שמאל.

Harrington

Well-known member
מנהל
עם היועמ"שית הנוכחית, כלל לא בטוח :-(
אולי. אבל הצעת החוק לא מוגבלת לתקופת הכהונה שלה :).
גם לי לא מובן הצעת חוק זאת, כי ראשי ערים לרוב נחקרים על שחיתות כתוצאה מאישורי בנייה שהם מאשרים בעבור שוחד רב.
לא זכור לי שנחקרו על משהו אחר וזה כלל לא קשור לימין - שמאל.
חקירה נגד ראש רשות יכולה להיות ב1,001 דברים. אבל הנושא ממש לא בהכרח ימין-שמאל. רוב הבחירות המקומיות (מבחינת המתחים בין המועמדים) הרי כלל לא קשורות בכך, אלא בעניינים מקומיים או אישיים. הגשת תלונת סרק זאת דרך קלה ומהירה לסבך מועמד יריב וטוב שהאפשרות תימנע או בכל אופן שמנסים למנוע אותה, בחוק.

evglev1

Well-known member
מנהל
ועדת השרים לענייני חקיקה תדון בישיבתה ביום ראשון בהצעה לתיקון חוק הרשויות המקומיות, שתכליתה להקשות על פתיחה בהליכים משפטיים נגד ראשי רשויות מקומיות.

את הצעת החוק הגיש בתחילת 2023 יו"ר תקווה חדשה, ח"כ גדעון סער – אך זו לא קודמה.
כעת היא נשלפת ומועלית חזרה אל שולחן החקיקה. סער מונה בינתיים לשר, הוא מנוע מלהגיש הצעות חוק פרטיות – ולכן ההצעה תירשם על שם חבר סיעתו, מישל בוסקילה.

לפי הצעת החוק, לא תיפתח חקירה פלילית ולא יוגש כתב אישום נגד ראש רשות מקומית או ראש מועצה –
אלא באישור מפורש של היועצת המשפטית לממשלה.
התניה זו לא מופיעה כיום בחוק, ובמערכת הפוליטית היא שמורה לחברי כנסת ולשרים.
לטענת סער, בדברי ההסבר שנלווים להצעת החוק, יש מקום להגן גם על ראשי רשויות מפני "רדיפה והתעמרות".

"התפקיד הציבורי של ראש רשות יכול לזמן מתנגדים ויריבים פוליטיים רבים... פתיחת חקירה מערערת את התדמית הציבורית שלו, ופגיעה בתדמיתו עלולה להביא לפגיעה בכוחו האלקטורלי - בין אם יתברר שיש אמת בחשדות ובין אם לאו", נכתב בדברי ההסבר.

מצטרף לחגיגה: גדעון סער מקדם חוק שיגביל חקירות נגד ראשי ערים
למה מצטרף הרי בתחילת 2023 הוא היה ח"כ מהאופוזיציה, כך שגם באופוזיציה וגם בקואליציה יש לו אותה עמדה בעניין החוק. כלומר גם כשהנתנגד לרפורמה והיה אופוזיציה לוחמנית גם אז הוא הגיש את הצעת החוק.

Cranio

Well-known member
למה מצטרף הרי בתחילת 2023 הוא היה ח"כ מהאופוזיציה, כך שגם באופוזיציה וגם בקואליציה יש לו אותה עמדה בעניין החוק. כלומר גם כשהנתנגד לרפורמה והיה אופוזיציה לוחמנית גם אז הוא הגיש את הצעת החוק.
כשסער היה באופוזיציה החוק לא קודם .
פתאום נזכרו בו שוב ?
המטרה ברורה כמו שכתבתי בכותרת-
החוקים הם נגד הדמוקרטיה!

Cranio

Well-known member
אדרבא, אפילו תחת "הפיכה משטרית" החוק לא קודם.
אתה שוב עוצם עיניים .
החוק קודם עכשיו -
1.כי ההפיכה המשטרית דוהרת בלי עצירה להריסה מוחלטת של הדמוקרטיה .
2. מאחר שסער הצטרף לממשלה באופן רשמי ומכהן כשר אז גם החוקים שלו הישנים מקודמים.
זה חוק רע!

Harrington

Well-known member
מנהל
זה חוק רע!
אבל למהההההה????
את הסיסמאות קראנו. בכל הנוסחים, בכל התגובות, בכל הדרכים ובכל הצורות. אבל… הסבר או פישוט כלשהם מדוע לדעתך מדובר ב״חוק רע״, יש מצב לקבל? סתם יכול להפוך את הדיון לענייני (ומתן כך מעניין) יותר, רחמנא לצלן.

Cranio

Well-known member
אבל למהההההה????
את הסיסמאות קראנו. בכל הנוסחים, בכל התגובות, בכל הדרכים ובכל הצורות. אבל… הסבר או פישוט כלשהם מדוע לדעתך מדובר ב״חוק רע״, יש מצב לקבל? סתם יכול להפוך את הדיון לענייני (ומתן כך מעניין) יותר, רחמנא לצלן.
"קראנו"
התחלת להתפצל לדגים מזהמים נוספים ?

|פנים|

Harrington

Well-known member
מנהל
"קראנו"
התחלת להתפצל לדגים מזהמים נוספים ?

|פנים|
ותשובתך העניינית היא...?

לשאלתך, רוצה לקוות עבורך שאני לא הגולש היחיד שקורא את הגיגיך. אבל אם אינך מאמין בעצמך וסבור שזולתי איש לא קורא אותך, זאת כמובן זכותך לסבור כך.

Harrington

Well-known member
מנהל
שמיציתי אותך להיום.
מצער. לא שמיצית אותי, זה משמח (ככל שתעמוד בזה). אבל שאינך מסוגל להסביר מדוע לטעמך מדובר ב"חוק רע" מעבר לזריקת סיסמאות בניסוחים שונים. זכותך כמובן, אבל זה הופך את דבריך לחסרי כל משמעות או תוכן.

כאמור, חבל.

נסיך.333

Well-known member
אתה שוב עוצם עיניים .
החוק קודם עכשיו -
1.כי ההפיכה המשטרית דוהרת בלי עצירה להריסה מוחלטת של הדמוקרטיה . הלוואי שאתה צודק
2. מאחר שסער הצטרף לממשלה באופן רשמי ומכהן כשר אז גם החוקים שלו הישנים מקודמים.
זה חוק רע! אני מבין שאם הוא היה נשאר באופוזיציה ומעלה את החוק אז זה היה חוק טוב... כמה צביעות במשפט אחד..

Harrington

Well-known member
מנהל
1.כי ההפיכה המשטרית דוהרת בלי עצירה להריסה מוחלטת של הדמוקרטיה . הלוואי שאתה צודק
אמן כן יהי רצון ויפה שעה אחת קודם (אם כי זו כמובן לא "הפיכה משטרית", אלא רפורמה משפטית, על אף שגם זו כמובן לא קשורה כהוא זה לנושא).

פולגאר

Well-known member
ברור לי לגמרי שהוא לא קודם בגלל שסער היה באופוזיציה
וגם ציינתי זאת.

ובלי קשר ליריבות בין האופוזיציה לקואליציה
החוק הזה רע.
לטעמי, הוא פרווה כפי שכתבתי באחת מתגובותיי מעלה (תגובתי להרינגטון).

למעלה