גשם!

גשם!

כבר היום בבוקר היה גשם קצר בחיפה. פספסתי אותו כי הייתי במשרד. החבר הכי טוב שלי, שעובד איתי, אמר לי שהיה. עכשיו יצאתי לשניה החוצה וראיתי את השמיים מתכסים בעננים שחורים. זה לא אומר שיהיה גשם, אבל זה סימן. איזה תיאום מושלם! יום השיווין יוצא ביחד עם ראש השנה, גשמים ראשונים מתחילים. בעל הדד שוב מנצח את ים!

"גירסא של תיאמת"

לא חקרתי עד כדי כך, אבל אני לא מאמין שאל כזה או אחר הוא "גרסא" של אל כלשהו. ייתכן והיו השפעות - בפולחן ובמיתוס, אך בעיני, ואני מאמין שגם בעיני הקדמונים, האלים הם אלים נפרדים. רעיון הפוליתאיזם הרך לא היה נפוץ אז (אם בכלל היה קיים). היה קיים רעיון שחלק מהאלים הם מקבילים (היוונים עשו זאת וכמה זמן אחרי זה הרומים ניסו לאמץ זאת כנראה) ולכן הם אולי אותן הדמויות.

ישנם קווי דימיון

שניהם מייצגים את הכאוס שבטבע ושניהם מנוצחים ע"י האדם והחקלאות. שניהם מייצגים את המים שאין לאדם שליטה עליהם, אבל תיאמת מייצגת יותר את התהום המתוקים בעוד שים-נהר מייצג את המים העל-קרקעיים. הבדל נוסף הוא שתיאמת היא נקבה וגם הסטטוס שונה - ים הוא בנו של אל, הפטריארך האלוהי, והוא נאבק בבעל גם על ריבונות מצד אל לשליטה בעולם. תיאמת, לעומת זאת, היא כח קדמון שמורדוך משתמש בניצחון עליו כדי לברוא את העולם. יש גם דקויות בסאב-טקסט - ניצחון בעל על ים הוא ניצחון החקלאות על הכאוס שבטבע, וניצחון האדם בהשלטת סדר ותרבות סביב לו. ניצחון מורדוך על תיאמת מסמל את הסדר החדש ואת ניצחון התרבות (והפטריארכים) על הכאוס בעולם. אמנם המסומלים בשני המיתוסים דומים מאד, אבל המיתוס הכנעני הוא בדגש חקלאי, ולכן גם מחזורי.

נכון! נכון! גם אני ראיתי!

חלפתי באבטובוס תחת הכרמל ולפתע השמשה הקדמית התכסתה בטיפות קטנות ונפלאות, מן רסיסי אור של השתקפויות הפנסים. האח הידד למשיב הרוח ומוריד הטל!

tontie

New member
גם פה היה!

בערך ב18:00 ירד טיפה גשם, ראיתי אותו בדרך להרצליה. אחר כך כשיצאתי לעשות משהו ראיתי שהכביש היה ממש רטוב. גשם! D:

Vasilissia

New member
לפני חצי שעה בערך

ירד כאן בחולון. ובכן, מי הנערה בת המזל שהצליחה לשטוף את פניה ביורה מלבדי?

למעלה