יתרונות הגשר
לגבי גשר עם רגל למעלה: כאשר מבצעים גשר עם רגל בתמיכה על המזרן, הרגל הקדמית עוברת מסלול יותר גדול באוויר, עד לעמידת ידיים, לעומת רגל למעלה ב-90 מעלות שכבר נמצאת בחצי הדרך. כאשר הרגל בתמיכה על המזרן, בעקבות המסלול הארוך שהיא עוברת, היא עוזרת למעבר של הגשר רגל רגל על-ידי תנופה של ההנפה לפנים. כאשר הרגל באוויר, היא נותנת פחות תנופה, ואז המעבר בגשר מסתמך יותר על גמישות גב, כתפיים ודחיפה של הרגל העומדת, שזה כמובן יותר נכון ויותר קשה. מבחינת החוקה, זה לא משנה אם עושים גשר עם רגל מהקרקע או מהאוויר, העיקר הוא לראות הקשתה אופטימאלית של הגב, פתיחת כתף, דחיפה של הרגל, קצב ועוד. הרגל על הקרקע היא סוג של "גניבה" מהטכניקה של האלמנט, בגלל התנופה שהיא נותנת, אך כמובן ניתן לבצע גם גשר רגל רגל מושלם גם מרגל על הקרקע. לגבי שאלתך "מדוע ללמד את האלמנט הזה": אני בכלל לא בעד ללמד רק אלמנטים שרואים בתחרויות בינלאומיות, או רק כאלה "שמובילים" לכך. מתעמלת מעולה, נניח מתעמלת אידיאלית, או מתעמלת מושלמת מבחינתי, צריכה לדעת הכל: גם גשר רגל רגל עם רגל באוויר וגם עם רגל על הקרקע, גם פליק-פלק וגם עמידת ידיים גחון או כל אלמנט אחר שאינו "שימושי". המטרה של המתעמלות מבחינתי היא לעשות התעמלות נכון ויפה. לא אכפת לי מה. גשר רגל רגל מבחינתי תורם למטרה זו ולכן אלמד אותו. חוץ מזה, שצדקו פה שאמרו שהגשר תורם לאוריינטציה של המתעמלת. המתעמלת צריכה לדעת להתהפך אחורה. זה דבר אלמנטרי שהיא צריכה לדעת עוד לפני שהיא לומדת פליק-פלק ואני לא מכירה תרגיל אחר שמלמד נושא זה (גלגול לאחור הוא קרוב לקרקע וזה משהו אחר, זאת אוריינטציה אחרת). בגשר גם יש תמיכת ידיים, או סוג של "נחיתה" על הידיים שזה גורם חשוב בפני עצמו.