ג`ול ורן-סופר מד``ב או פנטזיה או...

ג`ול ורן-סופר מד``ב או פנטזיה או...

...ספרי הרפתקאות אגדתיים? רק לפני אולי יש צורך להגדיר לעצמנו מה זה: מד``ב פנטזיה הרפתקאות ואז נוכל להמשיך בדיון, העיקרי. אשמח לשמוע תגובות ולא רק אני מעניין אייך יראה ג`ול ורן ב``מראת הזמן``?

kgbman

New member
הקדים את זמנו

גו`ך ורן הוא אחד מאותם נוסטרדאמוסים שפשוט לא ידעו על מה הם כותבים. הוא בדיוק כמו לאונרדו ועוד הרבה אחרים שהקדימו את זמנם ולא רק מבחינת המדע וכו` (ע``ע: בולגקוב). ואם הוא היה חי עד היום הוא בטוח מזמן היה עשיר או משהו בסגנון.

הקדים את זמנו?..........אתה אומר.

האם כל הנושאים שעליהם כתב, סטטיסטית מתאימים לניחוש, חזון או הבנה טכנולוגית? אולי היכולת לנתח את ההווה יצרה את הספרים שלו? האם הצוללת הייתה קיימת בזמנו? החשמל? טיסה לירח? מהיכן בכלל שאב את הרעיונות שלו? מעניין לא? מי יכול לענות? לא ידע על מה הוא כותב? אתה בטוח?

הייזל

New member
ז`ול וורן וה.ג`. וולס

חיו באותה תקופה. הם אפילו ירדו אחד על השני. ולא, בתקופתם לא היו צוללות וז`ול וורן האמין שהוא כותב ספרי הרפתקאות. מצד שני הוא גם כתב את ``ירושת המיליונים`` שלדעתי היא ספר מד``ב מובהק.

תגובה עניינית, יפה

נקודת מבט אחרת, יפה שיש גם אחרים שחושבים שונה. לדעתי ז`ול ורן היה סופר פנטזיה. אבל מעניין איך הוא ``קלע`` בהרבה ניחושים למטרה. מעניין

preacher

New member
זו`ל ורן. סופר מד``ב אבל לא נביא

בניגוד למה שרבים חושבים כן היו צוללות בתקופתו. לאמריקאים היו צוללות במלחמת האזרחים אבל הן לא היו ממונעות - הן הופעלו ע``י קבוצת מלחים שסובבו את הפרופלור ביד! והיו להן IRONCLADS - ספינות חצי-שקועות ממוגנות. ורן קיבל את ההשראה לצוללת שלו מקבוצת אמודאים בפעמון צלילה שהוא ראה באיזה מסע שיט. האמת? אפילו נורות חשמל היו אז - מנורות קשת - אבל הן היו בזבזניות מאוד ונשרפו מהר. ולמי שתוהה אם הוא היה סופר מד``ב או לא, צריך להזכיר את הספר ``פריס במאה העשרים`` שמנסה לנבא את תקופתנו, והסיפור ``בשנת 2889`` שבו אין הרפתקאות בכלל אבל יש המון עתידנות, כולל חיות מושהית (לא מוצלחת במיוחד בסיפור אבל הרעיון לכשעצמו קיים), וידאופונים, גנרטור כוח שפועל על מה שהיום נגדיר אנרגיה אטומית, פרסומות מוקרנות בשמיים, ועוד ועוד.

נהנתי לקרוא את תשובתך, תודה

מעבר לזה אני בקוראי את דבריך, נזכרתי בשרטוטים ישנים, של פיתוח צוללות לאדם אחד או שניים, בכוח הרגליים והידיים, נדמה לי שזה היה מיועד לנהרות בארה``ב. מנורות קשת, אכן כן. רק לא מצליח לקשר כרונולוגית בין ג`ול ורן לבין ההמצאות הנ``ל

preacher

New member
לפי האינטרנט -

הרעיון של נורות חשמל הומצא בסביבות 1840 אבל היה לא פרקטי עד תקופתו של אדיסון. ורן כתב את הספרים שלו משנות השישים של המאה התשע עשרה עד שנות התשעים.

kgbman

New member
תגובה

אני אביא דוגמא באנלית אבל די נכונה, קח את ``מסע בין כוכבים`` שם החלליות נעות במהירויות כפולות מהאור אז אם אי-פעם נניח יהיו חלליות כאלו אז יגידו שיוצרי הסדרה ביקרו בעתיד? שטויות

לא יגידו, אבל........

יהיה מעניין לראות זאת, כיון שאינשטיין הוכיח בתאורית היחסות שלו, שמהירות האור הינה המהירות המירבית שקיימת במימד הנוכחי של הזמן/מימד. כמו שתורת המכניקה הקלאסית של ניוטון הייתה בזמנו מודרנית ואף אחד לא סתר אותה, אינשטיין הפך אותה למקרה פרטי של המכניקה המודרנית. יכול להיות שהמכניקה המודרנית, תהפוך למקרה פרטי של מכניקה יותר מפותחת. הרי כולנו יודעים שפעם חשבו שהעולם שטוח. :). נ.ב. אתה זיכר את הסדרה הראשונה של ``מסע בין כוכבים``? עם וויליאם שטנר וליאונרד נימוי, היה שם מכשיר שהיה מתרגם שפות אוטומתי, היום מפתחים כאלה ויש גם בנמצא אבי טיפוס של תוכנות, לתרגום טקסט מידי מהWORD בבנין שבו אני עובד יש חברת START UP כזו, לא יודע עם היא מצליחה מאוד, אבל הם קיימים.

kgbman

New member
פיזיקה תאורטית זה לא הכל

באותם הימים האטום לא היה ניתן לפיצוח כי לא ידעו איך. אם הרבה אנשים היו מתעסקים רק בפיזיקה תאורטית החידוש הגדול ביותר עכשיו היה הציר לגלגל. ואני לא בא להעליב או משהו, אני פשוט די מתעניין בפיזיקה וכו` וכו` ופיזיקה תאורטית זה לא הכל

לבצע מחקר ללא בסיס תאורטי נאות...

...זה לא אחראי ולא כלכלי. חייבים לנסח תאוריה שמאחוריה יעמדו מערכי מחקר, אח``כ יישומים שיוכיחו שאכן זה עובד בקנה מידה קטן, אח``כ פיילוטים ורק אח``כ ייצור של המערכת. ככה שאתה מבין הדרך ארוכה מאוד, בינתיים המחקר התאורטי רץ קדימה כאשר היישום נאבק בבעיות הנדסיות. פתגם: תפקיד המהנדס להביא לכלל ביצוע את החלומות של המדען. וזה קשה, אני יודע, מנסיון.

kgbman

New member
תאוריות

אוקיי אז בוא אני אשאל שאלה שמבהירה את הניסוח שלי, שמעת על איזושהי תאוריה שעוסקת במטרה של לעבור את מהירות האור?

למעלה