דאבל - מה נהוג?

lurking

New member
דאבל - מה נהוג?

שלום לכולם, אני מעוניינת להשתתף בשני שיעורים רצופים המועברים ע"י אותו מדריך, כאשר ע"פ המערכת, ישנה הפסקה של רבע שעה בינהם. האם ההמלצה היא להמשיך לשבת על האופניים למשך כל השעתיים (ורבע), או שמא לעשות עם כולם את השחרור והמתיחות בתום השיעור הראשון ולהתחיל מחדש בשיעור השני? במידה ועדיף להשאר על האופניים, האין זה מפריע למדריכים ולשאר המתאמנים ? תודה רבה

vanilla maple

New member
אני לא יודעת מה המלצה אומרת

אבל שאני עושה כפולות אני יורדת מהאופנים כמו כולם עושה את השיחרור, המתיחות וכו'. הולכת להסתובב קצת לשחרור הענינים, משתדלת להחליף חולצה/ גופייה. בדר"כ עוברת מקום כי בסניף בו אני עושה כפולה צרכים להירשם יום קודם ולא תמיד מסתדר לי להיות באותו אופניים. בכל מקרה תהני בכפולה..

ennicka

New member
האמת? מעניין מה ההמלצה הרשמית ונימוקיה

בפועל יצא לי לדווש רצוף ויצא גם לעשות מתיחות ולהתאוורר אופציה ב' היא עם הייתרון של אפשרות לחטיף אנרגיה, מילוי מיים והחלפת חולצה, אופציה א' טובה כדי לא להתקרר בכל מקרה מבחינת ההפרעה למאמן/מתאמנים, אפשר תמיד לפתור על ידי זה שבתחילת האימון אומרים למאמן שמתכננים כפול ולכן נשארים על האופניים ושואלים אם יפריע לו אני מניחה שלא יפריע..

dovev

New member
דאבל- 2 האפשרויות באות בחשבון

אין במקרה דלהלן אופציה טובה יותר. שתיהן טובות, השאלה היא בך. אם את מסוגלת/ מעוניינת להרביץ שעתיים ורבע רצוף, לכי על זה. כלומר בזמן המתיחות תמשיכי לדווש. אם תודיעי על כך מראש למדריך, ברור שלא תהיה לו בעיה. אם זה גדול עלייך או שלא בא לך, רדי למתיחות ואפילו תוכלי משהו קטן שמתעכל מהר ולאחר מכן תתחילי עם כולם את השיעור החדש. זה כמובן ייקל עלייך. אם את מתאמנת כל יום או כמעט כל יום, שווה לשקות אפשרות זו ע"מ לא לגרום לעומס מצטבר. מה היכולות והרצונות שלך זה כבר עניין שלך. בהצלחה

מגן רן

New member
איזה קטע...

היום לפני השיעור הראשון ניגשה אלי מישהי שאמרה שהיא מתכוונת לעשות את שני השיעורים שאני מלמד בהולמס גבעתיים (ע"פ המערכת יש רבע שעה הפסקה...) ושאלה אם ניתן להמשיך ברצף.....

lurking

New member
כל הכבוד שרלוק,

ותודה לכל העונים. התייעצתי כדי לודא שלא אפר את האטיקט של הספינינג. נראה כי הרווח המופק משמירה על רציפות האימונים, אם קיים, הוא זניח. מסופקני אם תחת חלון הזמן המדובר יש בהחלטה יותר מאשר שיקולי נוחות. הדאבל קשה משחשבתי, אבל חבל לא לנצל כל הזדמנות לשיעור עם רן
( <-- אייקון מלקק לרן)

המלצתי ...

בלי שום קשר למי זה מפריע, למי לא ולשעור ספינינג בכלל, כמדריך רכיבה אני ממליץ לך לעשות הפסקה קלה להכניס משהו לפה ולהמשיך הלאה,כעקרון הגוף שלך הוא מכונה שצורכת אנרגיה ולכן יש צורך שאותה אנרגיה תיהיה זמינה כל הזמן, בשעורי ספינינג ( תלוי בשיעור ) אבל לרוב עובדים סביב סח"ח מה שאומר שאנחנו מנצלים את רוב מאגרי האנרגיה המבוססים על פחמימות כבר בשיעור הראשון ולכן יש צורך למלא חזרה את אותם מאגרים, באימון כביש למשל מוגדר במפורש שכל 40 דקות מכניסים משהו לפה בכדי שהמאגרים כל הזמן יהיו מלאים, התנהגות כזו נותנת מספר יתרונות, 1. יש לך יותר אנרגיה את מנצלת את השעור בצורה יותר יעילה. 2. תהליך קטבולי מופחת של השרירים. 3. לאחר השעור תרגישי הרבה יותר טוב ועם הרבה יורת אנרגיות להמשיך. ואם תשלבי גם חלבונים כאשר את מכניסה אבל בכלל את בכיוון הנכון. סיון

ולפרופורציה

לא יקרה דבר הרה גורל במידה ותמשיכי לדווש ברציפות (ברכיבות כביש אוכלים על האופניים
)ללא הפסקה. גופך מסוגל להתאמן שעתיים רצוף ללא אוכל. האם זה כדאי ? האם זה רצוי ? תלוי במטרות וברצונות שלך.

למעלה