דאגה

אפרוח

New member
דאגה

אותר אצל העובר שלנו קלאב-פוט. מעבר לכל הדאגות האחרות, כרגע אנו מוטרדים בשאלה היכן ללדת. הבנו כי הטיפול מתחיל מיד מרגע הלידה וכי לכל בבי"ח שיטת טיפול שונה. נכון? לא נכון? ואם נכון, יש לכם המלצות? תודה.

ברוך הבאה ../images/Emo140.gif

אתה כל כך צודק. בהריון מה שהדאיג אותי היה לברר שזה אורטופדי בלבד ומעבר לזה לא התכוננתי. וזו היתה טעות. למזלי היה לי מזל ונפלתי על רופא נהדר שעובד שביטה עם תוצאות. מאיזה אזור בארץ אתם? אני ממליצה על שיטת פונסטי . נתתי לינק לדף שבו הוא מנחה הורים איך לבחור מטפל. אני יודעת שד"ר בור מבית חולים העמק בעפולה עובד בשיטה הזו ונחשב מצויין. מהנסיון שלי גם ד"ר פנסקי מקפלן. וכמה טיפים : * כדאי לבדוק עם הרופא שהוא לא עושה ניתוח בגיד אכילס באופן אוטומטי אלא לפי הצורך. אנחנו למשל לא היינו זקוקים לזה. * כדאי לבדוק איזה יחס נותן הרופא ולשמוע מהורים אחרים שהיו מטופלים אצלו. * רצוי להתחיל את הטיפול מייד אחרי הלידה, ביום הראשון או השני. אם אזכר בעוד משהו אוסיף.

אנחנו עשינו...

את הדרך הקשה והמייגעת, אבל לדעתי זה עניין של חומרת מצב כי הבנתי שישנם תינוקות שטופלו בדרך קצרה בשיטה הרגילה, אני בכל אופן הייתי מרוצה מאוד אפילו בדרך הארוכה כיון שהיא לוותה בהרבה מילים טובות מהצוות המטפל והתומך. תרגישו טוב יום נעים אורית

ברור שכל אחד מתחיל מדרגת קושי אחרת

האם תוכלי לספר קצת יותר על השיטה בה עובדים בתל השומר? פעם חשבתי שכולם עובדים אותו הדבר. היום כשהתחלתי להחליף חוויות עם הורים אחרים הבנתי שיש כמה שיטות. כדאי להציג (במאמר) את השיטות השונות.

שלום לאפרוח

אנחנו מטופלים באיכילוב אצל פרופ' וינטראוב מהיום שטל נולד וקיבלנו טיפול צמוד ביותר. ידענו הכול מהשבוע ה- 14 להיריון והקפדנו לעשות כל ארבעה שבועות Targeted Ultrasound, אולטראסאונד ממוקד, על אזור הרגליים אצל פרופ' יפו באיכילוב, כדי לראות שחלילה הרגל השנייה לא מצטרפת לרגל שמאל ושאין חלילה עוד מומים בעמוד השדרה או משהו כזה. כך היינו רגועים עד סוף ההיריון, עד כמה שניתן לפחות. הטיפול באיכילוב היה בגבסים כל שבוע שבועיים הורדה ופיזיו' לכמה ימים ואז שוב גבס. עד גיל 6 חודשים ואז קיבלנו סד ללילה. בגיל 11 חודש עברנו את הניתוח לתיקון הקלאב-פוט. מאחלת לכם הצלחה רבה ותזכרו, ידע זה כוח. נסו לדעת כמה שיותר על זה ולקרוא ולשמוע המון דעות. לכו למרכזים הרפואיים בבתי החולים ובקשו לראות ילדים כאלה ודברו עם הורים. אני עשיתי זאת בזמן ההיריון וגם הייתה לי שיחה עם הפרופ' וינטראוב כשעוד הייתי בהיריון. זה מאוד עוזר להפיג פחדים. יעל

שמעתי על...

פרופ ויינטראוב ניסים ונפלאות אבל בגלל שהרופא נשים שלי היה בכיר בתל השומר, אז כבר ילדתי שם וישר התחלנו את הטיפול ואני לא מתחרטת באמת יש שם צוות מהימן ותומך. הטיפול של תמיר נמשך כמו אצלכם בגבסים הלוך וחזור מגבסים מוציאים אחרי שבוע, שבועיים תלוי בחודשים לעיתים משאירים ללא גבס לצורך פיזיוטרפיה של ההורים ולעיתים גם זה לא. מיותר לציין איך היינו מאושרים לעשות אמבטיה אמיתית ולא בשיטת "הנשיקה הצרפתית" בזמן ההפוגה מהגבס...., לא רק אנחנו... יום נעים אורית

שלום לאפרוח

איזה מזל יש לכם שיש פורום. איפה אתם גרים? אני יכולה להמליץ על ד"ר בור בעפולה. הוא עובד ממש לפי הפרוטוקול ומאוד נחמד. הוא אפילו נותן להיות בניתוח להעברת הגיד בגיל חודשיים. ופונזטי ממש ממליץ עליו. נפגשנו איתו פעם אחת. אנחנו מטופלים בירושלים אצל פרופ' פורת. אם תצטרכו עוד פרטים על רופאים בירושלים, אשמח לכתוב. באתר שלנו (קישור למטה). כתבנו גם המלצות על בחירת רופא. יש כמה שיטות טיפול. בשנים האחרונות יש שיטה שנקראת "שיטת פונזטי" והגדולה שבה שיש ניתוחון פיצי (חצי שעה בהרדמה מקומית) בגיל חודשיים ומקסימום עוד אחד עם הבעייה חוזרת (אפשר לדעת עד גיל 4, ברב המקרים. הטיפול בשיטה הוא ארוך טווח- כשנתיים עד ארבע שנים, אבל מאוד פשוט, וגם מידת ההצלחה בטיפול מאוד תלוייה בהורים. יש גם שיטה של סדרת ניתוחים וגבסים וכו' אבל אני לא ממש יודעת עליה הרבה, רק שאחוזי ההצלחה בטיפול זה קטנים יחסית לפונזטי, וגם שבגיל מאוחר יותר- שנות העשרים- שלושים, לפעמים יש אבים, חבל על הזמן. יש עוד שיטות שכוללות פיזיוטרפיה- אני חושבת שבאסף הרופא עושים משהו דומה, השיטה הצרפתית. אם זה כך אז הבנתי שמי שייסדה את השיטה הפסיקה בעצמה לטפל בה ועברה לפונזטי. בהצלחה עידית

ועוד על מקום הלידה והגבס הראשון

שכחתי לכתוב שתלדו איפה שאתם רוצים, את הרופא תבחרו לפי קופ"ח (אני שיניתי את קופ"ח של בני לזו של בעלי...), בני נולד בבית. פונזטי ממליץ לעשות את הגבס הראשון בין השבוע הראשון לשני לחיים. אנחנו עשינו אחרי כ36 שעות ואני מתחרטת על זה.

למעלה