מיכל, פתאום נזכרתי שלא הקלדתי לך.
אז ככה. המתכון המקורי הוא לדאל חומוס, אני בד"כ שוכחת להשרות חומוס ערב קודם וכבר התרגלתי להחליף בעדשים. המתכון המקורי מבקש בכלל גרעיני חומוס משומרים, אני מעדיפה, כשמכינה מחומוס, להשתמש ביבשים שאני מבשלת.
החומרים:
2 כוסות חומוס/עדשים, מושרים לילה קודם במים
1 בצל גדול
1 פלפל חריף
1 שן שום
כפית מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי
1/2 כפית זנגוויל
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
200 גרם רסק עגבנניות
מיץ לימון
פטרוסיליה
שמן
אופן ההכנה:
מבשלים את גרגי החומוס או העדשים במים עד להתרככות (אבל שמירה על צורה ומרקם).
קוצצים בצל ופלפל. בסיר שטוח גדול מטגנים בצל בשמן להזהבה. מוסיפים פלפל ירוק. מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות ומיץ לימון ומבשלים תוך ערבוב 2-3 דקות.
מוסיפים את החומוסים/עדשים לסיר. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה.
אז ככה. המתכון המקורי הוא לדאל חומוס, אני בד"כ שוכחת להשרות חומוס ערב קודם וכבר התרגלתי להחליף בעדשים. המתכון המקורי מבקש בכלל גרעיני חומוס משומרים, אני מעדיפה, כשמכינה מחומוס, להשתמש ביבשים שאני מבשלת.
החומרים:
2 כוסות חומוס/עדשים, מושרים לילה קודם במים
1 בצל גדול
1 פלפל חריף
1 שן שום
כפית מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי
1/2 כפית זנגוויל
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
200 גרם רסק עגבנניות
מיץ לימון
פטרוסיליה
שמן
אופן ההכנה:
מבשלים את גרגי החומוס או העדשים במים עד להתרככות (אבל שמירה על צורה ומרקם).
קוצצים בצל ופלפל. בסיר שטוח גדול מטגנים בצל בשמן להזהבה. מוסיפים פלפל ירוק. מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות ומיץ לימון ומבשלים תוך ערבוב 2-3 דקות.
מוסיפים את החומוסים/עדשים לסיר. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה.