דברו איתי בנוגע להידבקויות

דברו איתי בנוגע להידבקויות

בשנתיים האחרונות אני חווה הידבקויות לאחר כל פרוצדורה פולשנית (זה החל מהקיסרי, המשיך בגרידה ולאחר היסטרו ניתוחית).
קראתי הרבה בנושא ובכל מקום אני רואה דברים סותרים. גם בספרות (אני קוראת מחקרים באנגלית) יש הרבה עדויות לכך שלרוב זה לא מונע ומפריע לכניסה להריון והידבקויות קלות יפתחו לבד במהלך ההריון כשהרחם תתרחב ותגדל. יש המון עדויות של נשים שנכנסו ותלחו כך הריונות.
גם מחקרים רבים מדברים לרוב על הידבקויות קשות שמחלקות ממש את הרחם ויוצרות מחיצות או חדרים ומקטינות למעשה את החלל והאזורים שבהם יכול עובר להשתרש, כמפריעות לכניסה להריון או להחזקת הריון בשלביו הראשונים ועדיין יש נטייה להיזהרות מוגברת.

מרגישה שנכנסתי למעגל קסמים שקשה ממש לצאת ממנו, כל פרוצדורה גוררת את זו הבאה. שוב מטפלים, שוב מסירים ופותחים, שוב הורמונים ושוב הידבקויות וחוזר חלילה.
הרופא (מוביל בתחום, גולדשמיט), אומר בעצמו כי כל עוד אין מחיצה או ממש הקטנה של חלל הרחם, זה לא נחשב חמור וניתן לטפל או שלא ולהחליט לפי הצורך בהמשך... ומצד שני - אין לי זמן לבזבז וגם קל יותר לטפל בהידבקויות טריות.

אז דברו איתי בהידבקויות מנסיונכן:
מי היו לה ?
האם ניסיתן כך להרות ? האם הצלחתן ?
האם זה אכן גרר חוסר פוריות ?

שירהד1

Member
מנהל
אוף! אני נורא מבינה את התסכול,

לצערי, אני לא יודעת לענות לך. אני לא מבינה איך- אבל באיזושהי דרך התחמקתי מהנושא הזה בזמנו.
אני ממש מקווה שיש פה נשים שתוכלנה לכתוב לך מנסיונן.
עד כמה שאני יודעת, גם אם מסירים הדבקויות, הן עלולות לחזור מעליהן. זה משהו שזכור לי מלפני כמה שנים המידע הזה. הוא לא עדכני.
אינטואיטיבית- אני מתחברת למה שגולדשמיט אמר לך, כי כל פרוצדורה עלולה לגרור אחריה גם כל מיני דברים, ועדיף לטפל בהתאם לצורך ולא באופן גורף, גם אם הזמן הוא גורם חשוב.
זה באינטואיציות שלי.

אני מקווה שתהיינה פה תשובות שמתבססות גם על ידע ונסיון, ולא רק על אינטואציות....

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

אני עוד זוטרה בזה

* תדמייני ששמתי פה את המם הרלוונטי.

אני תוהה בהקשר לעצמי אם צריך באמת שהרחם יהיה נטול הידבקויות לחלוטין.
מצד שני, במקרה שלי גולדשמיט אמר שלא היה סיכוי להריון, כי כל הצד השמאלי היה מודבק.
מצד שלישי במקרה שלך כשגם ככה יש בעיות נלוות, לא בטוחה שכדאי להעמיס עוד משהו שעלול להיות בעייתי (בעיקר בגלל ענייני השלייה אצלך) ולכן אולי כן כדאי לוודא שאין הידבקויות כלל.

הלוואי שהייתי יודעת מה לייעץ לך שיבטיח הצלחה.

גם אצלי זה היה הצד השמאלי

בפעם האחרונה... כיף ?
חחח
גם אני זוטרה בזה עדיין, ותכלס - לא בא לי להפוך למומחית גם בנושא הזה.

גולדשמיט בעצמו לא יודע ומתלבט.
יש הרבה נשים שנכנסות וסוחבות הריון תקין ומלא עם הידבקויות שנפתחות תוך כדי ההריון והתרחבות הרחם, כמובן שאלו כנראה מקרים קלים יחסית.

אוף

למעלה