דברו של יאיר לפיד מלפני 4 שניות....

יוליקה

Member
מנהל
דברו של יאיר לפיד מלפני 4 שניות....

Yair Lapid - יאיר לפיד‎
כן. זה קשה. ידענו שיהיה קשה, אבל זה לא אותו דבר כשזה באמת מגיע. זה קשה, ואנשים כועסים, אבל זה בדיוק הפירוש של לקיחת אחריות: לעשות את מה שקשה, בידיעה ברורה שיכעסו עליך.

לא שאני מתלונן חלילה. לציבור קשה יותר, אבל לא צריך לתת לכעס לעוור אותנו אל מול האמת: האפשרות האחרת היתה קריסה של המשק, לא פחות. אם היינו יושבים בחיבוק ידיים, הבור התקציבי היה גדל וגדל, החובות היו מתנפחים, השירותים החברתיים היו מתמוטטים. בכל פעם שאתם רואים בטלוויזיה ככרות אפופות עשן של מדינה שהתפוררה, תדעו שמאחוריהן עמדו פוליטיקאים בזבזניים שלא עמדו בלחצים. זה לא הולך לקרות במשמרת שלי. בדרך הזו, לפחות זה יהיה קצר. תוך שנתיים המדינה כבר תיראה אחרת לגמרי.

ולפעמים קשה זה גם צודק. בפעם הראשונה מזה שנים מעמד הביניים הישראלי אינו היחיד שמשלם את המחיר. הפעם הלכנו גם למקומות שבהם איש לא העז לגעת: למס החברות, למוצרי היוקרה, לחוק עידוד השקעות הון, לסקטורים ומגזרים שעד היום היו חסינים פוליטית.

אנחנו צריכים גם להיות מסוגלים להרים עיניים לרגע מעל מה שפורסם היום, ולראות את התוכנית כולה. נכון שמעמד הביניים נפגע בטווח הקצר, אבל הקיצוץ הזה הוא רק חלק מתוכנית כוללת שתקטין את יוקר המחיה, תוסיף מקומות עבודה, תוזיל את הדיור, את המים, תביא לשיוויון בנטל ותשפר את חייו של האדם העובד.

בתקופות קשות תמיד יש שתי אלטרנטיבות: להחליט שאתה לבד, או לצאת מהן ביחד.

אנחנו נצא מזה ביחד, וטוב יותר מאיך שנכנסנו.

כל זה נכון,

מה שקודמיו הרסו באופן יסודי שנים רבות, הוא צריך לתקן.
עד היום דעתי לא השתנתה שביבי דחף את לפיד לתיק האוצר כדי להכשיל אותו ולאמר: "הוא אשם".
אבל לפיד יצא מזה עם קצת הבנה.
מה שכן, דעתי איננה נוחה מהנושא של החרדים. הם עומדים על דעתם לסרב להתגייס להגן על המדינה ולסרב לעבוד ולא לחיות על נדבות.
יש להם את החוצפה הבלתי רגילה הזו לטעון שהחרדים מקבלים פחות מסטודנטים.
א. זה שקר מוחלט.
ב. הסטודנט תורם לכלכלת המדינה, לחברה הישראלית ולבטחון והגנת המולדת - בעוד החרדי מסרב לתרום את חלקו.

כעת פתאום מסתבר לי שכל אלו שמשוויצים בישיבות ההסדר, זה היה מחפיר לחלוטין. הם משרתים רק 24 חודשים, שנתיים, כשהשירות בצהל הוא 3 שנים.
למי הם עושים טובה ? משרתים בצהל, אלק.

כל הטריקים והשטיקים לא מקובלים עלי - אוש על כל אזרחי המדינה חלה חובת גיוס לצהל בגיל 18, או שאף אחד לא משרת.
החילונים אינם חוטבי עצים ושואבי מים של החרדים, שעוד מרביצים להם.
בינתיים נושא השיוויון בנטל נמצא בהילוכי-סרק, על "ניוטראל".

יוליקה

Member
מנהל
לגבי ישיבות ההסדר

יש לי 2 אחיינים כלומר של בעלי שהם יוצאי ישיבות ההסדר.
אולי השירות השוטף רק שנתיים, אבל הם עושים מילואים הרבה יותר
מכל חייל חילוני.
האחיין הצעיר יותר, סרן , קצין רפואי, שרת בחזית היום הוא בן 35
אב ל-4 אשתו הדתיה גם שרתה בצבא - שם הם הכירו.

הבוגר יותר, היום בן 42 שרת במילואים גם עבור האחרים....

כך שהשרות של שנתיים..זה במסגרת ההסדר אבל כל חופשה מהישיבה
היתה בשירות צבאי...

אל תרחם עליהם כל כך, ועינך שלא תהיה צרה בהם - הלוואי וכולם היו
משרתים כמוהם בצבא.

לא יכול להיות

כמות ימי המילואים בשנה קבועה על פי החוק ואף אחד לא עושה יותר מאחר.
ברור שמפקדים באים להשתלמויות או באים לאימון-מפקדים וכך מפקדים משרתים במילואים יותר מח"פשים, אבל זה מוגדר בחוק וזה בכלל לא קשור לסקטור.

זמן הסדיר מגיל 18 עד 21 בכל העולם הוא בדיוק הזמן בו מייצב לעצמו הצעיר את בניית עתידו, ובתקופה זו שנה שלמה היא המון זמן שפוגע לו בבסיס להכנת עתידו. גם זה שההסדר יוצאים ללימודים בחופשות מהישיבה, זו פריבלגיה מעצבנת במיוחד כאשר סטודנט רגיל נקרא למילואים בלי שום התחשבות בכך שזו שנת לימודים או חופשה,(מה גם שבזמן החופשה הוא עובד כדי לממן את לימודיו ומגוריו וכלכלתו) ואם יש לו בעיה חמורה (כמו זמן בחינות) הוא צריך לגשת לולת"מ ולהגיש בקשה לדחות לו את המילואים, ויש שדוחים ויש שלא דוחים, והוא נפגע.

וכמו שאמרתי, או שכולם מגוייסים או שאף אחד, ואז הולכים על צבע מקצועי. יש למדינה כסף בשביל זה ? לגמרי לא, ולכן כל אחד צריך לתת את חלקו.
מכיוון שמדובר בכמות גדולה של אנשים שנחושים באופן מוחלט לא להגן על המדינה, צריך לכל אלו לבטל את האזרחות במיידי, ושיגורו כאן כתושבים נטולי זכויות אזרחיות.
זה צדק.

חוץ מזה עיני לא צרה באף אחד, אני את שלי עשיתי ונתתי , וזה שאחרים ממציאים קומבינות ומבדילים עצמם מהכלל, זה מוציא מהכלים.

יוליקה

Member
מנהל
אני לא יודעת מה קבוע בחוק

אני רק יודעת שהם עשו מילואים הרבה יותר מהבן שלי
שעשה שירות סדיר + קבע.

אני יודע, וזה קבוע בחוק.

האפשרות היחידה היא להתנדב לעוד מילואים, גם החתן שלי עושה זאת (הוא חבר באגד).

את הפריבילגיה הזו יכולים להרשות לעצמם רק אנשים מסויימים מאוד, לא מי שנאבק על כל יום פרנסה או על כל שעת לימוד.

deebeebee

New member
דבריו של לפיד שבועיים לפני הבחירות

לא היו לי ציפיות מלפיד, אז אני לא מתלוננת על תכניתו האכזרית והעובדה שכמו קודמיו, גם הוא לא מעיז לגבות כסף מבעלי ההון הגדול.

הדסהש1

New member
אני הצבעתי עבורו.וחבל לי עליו שלקח על

עצמו תיק!!!!!!!!!!!!!!!!! שחכמים ממנו ובעלי ידע מקצועי
נפלו בו. (אולי זה היה צפוי מראש -ביבי וחבר מרעיו)
רצו להפילו בתיק קשה שכזה. העם יסבול ויפיל אותו
באפשרות הראשונה. כי לעניים יהיה יותר זיפט.ועשירים
יחייכו כל הדרך אל הבנק

י מ י ת 2

New member
חילי מילואים עושים מילואים לפי הצרכים

של הצבא ולא לפי סקטור כזה או אחר. אני לא יודעת כמה הבן שלך עושה מילואים אני רואה כמה הנכדים שלי עושים מילואים וזה לא מעט. ברור שלחילי ההסדר יש פריבילגיות וזה לא סותר את העובדה שהם חילים טובים עם מוטיבציה
יש עוד חילים טובים עם מוטיבציה שמשרתים 3 שנים ואף יותר, כמו הנכדים שלי למשל אבל אני לא בוכה והם לא בוכים.
באשר ליאיר לפיד, בינתיים לא העז לגעת במתנחלים והעלה לבעלי ההון את המס רק באחוז אחד. ולעומת זאת הטיל על עקרות בית מס מיותר . כמו שאמר היום מנכ"ל הביטוח הלאומי נוספו עוד כ כמה עשרות אלפי ילדים שחיים מתחת לקו העוני.
נכון שביבי ושטייניץ השאירו ירושה גרועה ולא לחינם ביבי הקדים את הבחירות הוא ידע מה צפוי. ולפיד לא שונה ממנו באידאולוגיה שלו למרות שמנסה להראות כאילו יש לו מחשבות אחרות. הבסיס הוא הקובע וכל עוד זו האידאולוגיה לא ישתנה פה שום דבר. לא כדאי לפתח ציפיות.

בת אל7

New member
נכון ימית לפיד לא נגע בבעלי ההון משמעותית

וגם במשכורות השרים בממשלה,

לא יעזור כלום. לפיד עם הלשון החלקלקה שלו

הפיל את בוחריו בבור של שקרים.
מי שמנסה עכשיו לטשטש בוורוד את הבחירה שלו בלפיד קשה לו להודות שנפל בפח.

יוליקה

Member
מנהל
אני לא מרגישה שנפלתי בפח

חלפו רק כ-5 חודשים מהבחירות....

כשיחלפו השנים ונתכונן לבחירות הבאות
אז נהיה יותר חכמים....

כמה מהר שוכחים.... כולם קיללו וגידפו את ביבי
אבל ביום הבוחר הלכו כמו טאטאלך והצביעו שוב ביבי....

אלו שהצביעו ביבי, ימשיכו להצביע לו

כי אלו אנשים ירודי דיעה שכל כמה שיכה בהם, הם ימשיכו לתמוך בו, זה הציבור שקיים, מעל 800.000 מצביעים.

לגבי יאיר לפיד, מה שאמרתי אתמול, העיתונאים אומרים היום, שזה היה תרגיל מסריח של ביבי שגרם ל-"בור" וכעת מפיל את יאיר פנימה והוא יצא כמושיע.
ויאיר לפיד חסר את הידע בקומבינות לכלוכים ורמאויות של פוליטיקאים, נפל בפח ובסוף הוא יצא שטייניץ. תזכרו שאמרתי את זה.
כמה פעמים אמרתי כבר שהפוליטיקאים שקרנים רמאים נוכלים וגנבים ? אז הנה עוד פעם.
אז הוא התחיל בקול ענות גבורה, המשיך דרך התפתלויות, ונחיה ונראה מה יהיה הסוף......

לא סתם לא שומעים עיני, הוא רק מחכה שביבי יחזור, חוץ מזה שהוועדים הגדולים לא נפגעו, מי שמרוויח עשרות אלפי שקלים לחודש, עוד אחוז למס הכנסה לא ממש מזיז לו.
עיני אפילו לא משלם מס-שפתיים, כי לכולם ברור שהוא לא נלחם עבור העובדים אלא רק עבור ועדי העובדים הגדולים.
מתי הגיע לבדוק את המקום עובד של מועצת הפועלים במפעל "שריון" לציפוי מתכות שם עובדים 4 אנשים בעבודה קשה עם חומר רעיל המפיק אדי רעל (חומצות) שמזיק מאוד לבריאות ?
פעם אחרונה היה שם נציג ההסתדרות ביום פתיחת המפעל לפני כחמישים שנה.
הם רק ארבעה אנשים, הם לא וועד גדול ולכן לא מעניינים את עיני. ולמי שזה לא ברור, שילך לשטוף את העיניים בבוקר.

ביבי מעולם לא היה אופציה לבחירה אצלי

אבל מה שעושה יאיר לפיד הוא יריקה ישירה בפרצופם של בוחריו.
לא צריך לחכות שנים על מנת להיות יותר חכמים.
מי שהיה עני ישאר עני כפליים.
מי שהיה עשיר ימשיך להיות עשיר.
רבים ממעמד הביניים ישקעו לאט לאט ויתרסקו.
חבל.

deebeebee

New member
תוכלי לעשות זאת

בבחירות הבאות, כשציבור מצביעיו יתעורר מהאופוריה שאין בה עתיד, כמו דומים לו בבחירות קודמות, אלא שאז יקום "משיח" חדש, מאחז עיניים חדש, וגם אחריו ילכו כעיוורים..............

יוליקה

Member
מנהל
אני מאד מקווה שניפגש פה גם בעוד 4 שנים

ואני מקווה שאתן טועות... אבל לעתיד פתרונים, נחכה וניראה.

אפילי

New member
בוקר טוב - אין חדש תחת השמש - לפני כל בחירות

הפוליטיקאים הן המנוסים והן החדשים מבטיחים הבטחות ללא כיסוי
קודם כל להיבחר, קודם כל כסא בטוח, קודם כל למלא את הכיס
ולאחר מכן העם יכול לצרוח עד השמיים, ובתמימות ייאמר הרי הם
בחרו את הנבחרים.

אני גם בחרתי ביאיר לפיד. רציתי בכלל לא ללכת לבחור, אך בניי
ביקשו ממני לתת צ'אנס לדור הצעיר, אולי יהיה שינוי.

איני מאשימה את יאיר, הוא באמת חשב שיוכל להזיז הרים, אך
כשנכנס לתוך הביצה המדיפה ריח רע, הבין מהר מאוד שההבטחות
שלו לא יכולות להתקיים. עד שלא ישתמשו בכספי המדינה ללא אפלייה,
בצורה הוגנת, במיסוי אמיתי של כל התושבים, בירידה מהתירוץ כי
אנו צריכים את כל העשירים העושים תספורות, אי אפשר לצמוח.

העיקר שתהיה שבת טובה.

אפי

למעלה