יש חשיבות גדולה בעיקר בגיל המבוגר ,בצריכת מינרלים חיוניים למניעת התכווצויות שרירים ושאר מכאובים
הנובעים מחוסר במינרלים ההולכים ומידלדלים מהגוף עם השנים ,כמו:ברזל, מגנזיום, מנגן, זרחן, אשלגן ואבץ.
ובכדי למנוע מחסור כדאי לשלב בתפריט שעועית -אדומה ,(3 מנות בשבוע) ,
המכילה את כול המינרלים החיוניים הללו,ובנוסך כמות גדולה של חלבונים,סיבים תזונתיים, וגםנוגדי חמצון,
ולמי שמעוניין במתכון משובח לשעועית -אדומה,יש מתכון טעים וקל להכנה :
המצרכים הדרושים:
2 כוסות שעועית אדומה
חופן גדושה עלי- פטרוזיליה
בצל בינוני
4 שיני שום
1/2 גמבה
גזר אחד פרוס .
בטטה בינונית חתוכה לפרוסות ,או לקוביות קטנות.
כוס מים לערבב ביחד עם 3 כפות רסק- עגבניות , כפית מלח, ומעט פלפל -שחור כפית כמון, כף פפריקה מתוקה1/2 כפית תבלין צ'ילי .
1) שלב ראשון השרייה של 2 כוסות שעועית האדומה (להשרות 12 שעות בסיר מלא מים.)
ומחליפים את המים 3 פעמים במהלך ההשרייה ,ולבסוף שוטפים ומסננים.
ההכנה:
במחבת עם 4 כפות שמן מזהיבים קלות בצל קצוץ , ו -4 שיני שום פרוסות, על אש בינונית,
לאחר 3 דקות הבצל נעשה שקוף ואז מוסיפים למחבת גמבה חתוכה לקוביות קטנות ,
ועגבניה בינונית חתוכה לקוביות קטנטנות.
לאר 2 דקות נוספות מוסיפים כוס מים ו-3 כפות רסק -עגבניות,עם התבלינים,
חופן פטרוזילה קצוצה.
מערבבים היטב ,וממתינים לרתיחה .
ברגע שרותח מעבירים לסיר את תכולת המחבת (הבצל עם הירקות) ומוסיפים שעועית-אדומה ,ואת הגזר והבטטה,
מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי של הירקות והשעועית ,
מבשלים כ- 50 דקות על אש בינונית,עד שהשעועית מתרככת לגמרי.
מתקבל תבשיל משובח ,בריא עשיר בכל המינרלים הנדרשים לגוף ,
ומאוד טעים!!!
אפשר להגיש ליד השעועית מנה אורז או קינואה.
תכינו ותהנו!
הנובעים מחוסר במינרלים ההולכים ומידלדלים מהגוף עם השנים ,כמו:ברזל, מגנזיום, מנגן, זרחן, אשלגן ואבץ.
ובכדי למנוע מחסור כדאי לשלב בתפריט שעועית -אדומה ,(3 מנות בשבוע) ,
המכילה את כול המינרלים החיוניים הללו,ובנוסך כמות גדולה של חלבונים,סיבים תזונתיים, וגםנוגדי חמצון,
ולמי שמעוניין במתכון משובח לשעועית -אדומה,יש מתכון טעים וקל להכנה :
המצרכים הדרושים:
2 כוסות שעועית אדומה
חופן גדושה עלי- פטרוזיליה
בצל בינוני
4 שיני שום
1/2 גמבה
גזר אחד פרוס .
בטטה בינונית חתוכה לפרוסות ,או לקוביות קטנות.
כוס מים לערבב ביחד עם 3 כפות רסק- עגבניות , כפית מלח, ומעט פלפל -שחור כפית כמון, כף פפריקה מתוקה1/2 כפית תבלין צ'ילי .
1) שלב ראשון השרייה של 2 כוסות שעועית האדומה (להשרות 12 שעות בסיר מלא מים.)
ומחליפים את המים 3 פעמים במהלך ההשרייה ,ולבסוף שוטפים ומסננים.
ההכנה:
במחבת עם 4 כפות שמן מזהיבים קלות בצל קצוץ , ו -4 שיני שום פרוסות, על אש בינונית,
לאחר 3 דקות הבצל נעשה שקוף ואז מוסיפים למחבת גמבה חתוכה לקוביות קטנות ,
ועגבניה בינונית חתוכה לקוביות קטנטנות.
לאר 2 דקות נוספות מוסיפים כוס מים ו-3 כפות רסק -עגבניות,עם התבלינים,
חופן פטרוזילה קצוצה.
מערבבים היטב ,וממתינים לרתיחה .
ברגע שרותח מעבירים לסיר את תכולת המחבת (הבצל עם הירקות) ומוסיפים שעועית-אדומה ,ואת הגזר והבטטה,
מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי של הירקות והשעועית ,
מבשלים כ- 50 דקות על אש בינונית,עד שהשעועית מתרככת לגמרי.
מתקבל תבשיל משובח ,בריא עשיר בכל המינרלים הנדרשים לגוף ,
ומאוד טעים!!!
אפשר להגיש ליד השעועית מנה אורז או קינואה.
תכינו ותהנו!