דברים טובים באים בזוגות, ו-

strix butleri

New member
דברים טובים באים בזוגות, ו-

כך לדוגמה ביומיים האחרונים במצפור מחניים על-שפת-הביצה: שני נחליאליים לימוניים, זוג ברודיות קטנות, שני שלכים, ורק הברודיות הגדולות הסוציומטיות באו ברביעייה. אבל הכי הפתיעה אותי (כי כבר הייתי בטוח שהן עזבו ולמרבה הבושה עבר עליי חורף שלם ללא תצפית אחת טובה באמת) אנפה משורטטת שהואילה לצאת לשתי דקות מסבך הקנים תוך כדי שיפוד צפרדע מפלצתית, שהייתה יכולה בקלות להשביע גדוד שלם מצבאו של נפוליאון. אני מקווה מאוד שזו לא הייתה העגלשון שחור גחון האחרון באמת. תנצב"ה, על כל מקרה...

strix butleri

New member
אני יודע שזה לא M. C. Werea,

אבל למישהו יש תמונות / תצפיות בתת המין הזה מהשנים האחרונות בארץ ? בציור במגדיר הוא נראה כמו סתם זכר דהוי של התת מין הנפוץ- האם יש עוד מאפיינים ? הארות והערות בקשר לאיור במגדיר יתקבלו בברכה. דרך אגב, סה"כ ארבעה לימוניים בעמק ביומיים האחרונים- שניים באגמון ושניים בבריכות שליד צומת הגומא ( יחד עם ארבעים ברווזים משובשים ). המספר הנמוך יחסית נובע ממחסור באוטו ולכן אי סריקת גושי בריכות נוספים.

strix butleri

New member
...ושוב מצאתי את עצמי מצלם ציפור

ורק בדיעבד מגלה שיש לה טבעת. הקטע המטומטם באמת הוא שראיתי שלאחד מהם יש טבעת וניסיתי לצלם אותו, לכאורה ללא הצלחה; רק עכשיו, שבוע אח"כ ותמונות רבות של הציפור הזו שנמחקו מאז, שמתי לב שבמקרה התמונה הטובה באמת היחידה היא של ההוא עם הטבעת. צולם בשבוע שעבר בבריכה של לוטן.

strix butleri

New member
והטבעת:

נראה לי כמו S5, אבל זו סתם ספקולציה. תודה על כל מקרה לצפר המדברי (איפה אתה? חזור לפורום !) על האירוח, השמיכה והטיק.

strix butleri

New member
קרא שוב את ההודעה המקורית...

על כל מקרה מצרף תמונה נוספת, ואם המגדיר עדיין בדואר- נחליאלי לימוני.

strix butleri

New member
אה, אופס- סליחה...

אם לא יודעים אפשר להפוך את התמונה הנ"ל לחידה. רמז- רזיהו כבר פתר חצי. הזוכה יזכה לקחת אותי במכוניתו לטיול צפרות בערבה (אח, קשים הם חייו של הטוויצ'ר הטרמפיסט בגלקסיה... היו שלום ותודה על הדגים, ואני חושב שהדולפינים בנמל חיפה רצו להגיד לנו משהו, ויפה שעה אחת קודם).

למעלה