דברים כייפים לעשות עם ילדים

דברים כייפים לעשות עם ילדים

ראיתי את זה וחשבתי על כל ההורים שמחפשים דברים כייפים, ואולי קצת אחרים לעשות עם הילדים.

מה דעתכם על שירשור של כל מיני דברים כייפים שאתם עושים, מתכננים לעשות או חולמים לעשות עם הילדים?

ק ד י מ ה!!!

Mottek

New member
איזה דברים חמודים!

עוד דבר שאני עושה עם בלונים זה לשים בלון מעל הפתיחה של בקבוק של בועות ואז לעשות חריץ קטן.
המקל של הבועות עדיין נכנס בקלות, אבל הבועות לא נשפכות!

נותנת רעיונות מדברים שעושה עם הילדודס בגן

ואפשר לגמרי לעשות גם בבית (או בחצר/גינה):

בגינה/חצר- לקנות מזרקים עבים ולהביא גיגית שאותה ממלאים במים. הילדים ממלאים מים ומשפריצים אחד על השני. אצלי זה ה-להיט בקיץ

אפשר לעשות גם ציור עם גירים על אספלט (לא יודעת עד כמה יסתכלו על זה יפה בגינות ציבוריות, אז קחו את זה בערבון מוגבל-בחצר הגן שבו עובדת-מותר להם
).

רעיון ליצירה עם גולות וצבעי גואש-לפי הגישה המונטוסורית:
שמים בתוך קופסא של עוגות/קופסת נעליים ללא מכסה- בריסטול (דף רגיל לא טוב כי הוא מתקפל ולא עומד בעומס של צבעי הגואש), שמים שורה דקה במרכז הדף מכל צבע שבו רוצים להשתמש (עדיף צבעי גואש בשלל צבעים) ושמים גולה או 2 גולות ומתחילים להזיז מצד לצד כך שהגולה זזה ו"מציירת" ככה. אם הגולה נתקעת אפשר לתת לקופסא טפיחה קלה שתזוז קצת או להזיז עם היד.

אחלה דרך לעבוד עם גואש מבלי להתלכלך...

smaak

New member
בבית הספר של יאן נותנים לילדים גירים

שיציירו על המדרכות בהפסקות, יישחקו קלאס.
גם ככה יורד גשם לעיתים די קרובות והכל נמחק, כך שאין להם בעיה...

noaronen1

New member
זה מאוד מקובל לצייר עם גירים בכל מקום

בחנייה, בכניסה לבית, ברחוב, בגן השעשועים. בכל מקום - כי יש גשם שתמיד שוטף את הגירים. זה נמכר בכל חנות באזור של משחקי קיץ. גירים עבים לציור על הרצפה

smaak

New member
לי באופן אישי אין סבלנות לזה

אני לא אוהבת משחקי יצירה, ואין לי סבלנות למשחקים עם ילדים באופן כללי (מפתיע שיש לי רק ילד אחד אה?).

אני מעדיפה, בכל זמן נתון, ללכת איתו לטייל איפה שהוא.
מאז שגילינו את חוות הקטיף העצמי אנחנו גם עושים את זה כמעט כל שבוע, ואז הולכים לבקר את הכבשים והפרות שרועים בחווה ולידה.

לפעמים משחקת איתו בווי, או דמקה, משחק הזיכרון וכאלה.

een ogenblik

New member
אין לי כח למה שמעניין את כאוס

(כן, אני יודעת, אמא איומה שכמוני).

אני נוהגת לצלם ציורים שלה, להעלות אותם על המחשב, ואז לצבוע. למרות שכאוס מאוד אוהבת זאת, זו פעילות עבורי ולא ממש עבורה.
לפעמים, כשבאים אלינו ילדים להתארח מ"העיר הגדולה" ואיני סומכת על כאוס שתראה להם את היער בצורה בטיחותית מספיק, אני עולה איתה ליער. בדרך כלל אני מעדיפה לתת לשכנה לצאת לטיול עם הכלב ולקחת את הבנות איתה, כדי שהן תשחקנה ותפקנקנה (תערוכנה פיקניק) בזמן שהכלב מוציא אנרגיה.

דברים כיפיים בשבילנו

דברים שלילה אוהבת (או רוצה שנעשה לעתים קרובות יותר):
להכין בגדים לבובות
ליצור קוקיות ושרשראות (למשל פעם גזרנו עיגולי לבד בכל מיני גדלים, השחלנו חוט גומי לגומייה ותפרנו דרך העיגולים הלוך וחזור. יצא ממש חמוד, אולי אעלה תמונה).
לרקום
דפי צביעה תוצרת בית - אני מציירת את הקונטור בשחור והיא צובעת.
להעלות מחזה
להכין כדורי תמרים וקקאו
לאפות עוגה
לקשט עוגיות (פעם ביובל אני מרשה זיגוג צבעוני)
לצייר על בגדים בצבעים מיוחדים
לגדל גינה (אני לא ממש טובה בגינון - יש לי היסטוריה של עציצי חלון נבולים - אבל לילה נורא אוהבת והשכנה שלנו מאוד נלהבת לשתף איתה פעולה. עכשיו היא מגדלת מגוון צמחים וגם אני נדבקתי בחידק והתחלתי לשתול ולהנביט...)
לצייר בגואש על קנבס אמיתי
להכין מגנטים
לצלם תמונות
לצבוע כלי קרמיקה - יש מקום לא רחוק מהבית שלנו שבו הם מכינים כלים והלקוחות יכולים לצבוע בצבעים מיוחדים והם שורפים את הכלי. זה כיף נורא ואח"כ נשאר בבית כלי עם טאץ' אישי, שיוצר פה בשכונה ולא כלי זול שנקנה בטסקו ויוצר באיזו סדנת יזע... (סתם, כל הכלים שלנו יד שנייה בכל מקרה).

הייתי רוצה לצאת יותר לטיולים ולרכוב יותר על אופניים, אבל לא יוצא לי.

למעלה