דברים לא חוקיים בעבודה

cmpo

New member
דברים לא חוקיים בעבודה

שלום לכולם.. מזה כמעט חודשיים אני עובדת באחת הרשתות הגדולות והמוכרות בארץ בסניפים שלה בנתב"ג.
שמה לא רלוונטי כרגע לדיון...
שמתי לב שקורים אצלנו המון דברים לא חוקיים בעבודה:
- לעיתים המשמרות יוצאות כך שיש 5 שעות שינה בלילה (המשמרות הן 24/7). בהתחלה מבקשים ממך אישור "חד פעמי" לכך, אבל בסופו של דבר הם שמים לך את זה בשגרה. אם את לא נלחמת להוציא את זה, את תמשיכי להידפק עם 5 שעות שינה.
- ישנן חנויות שהכסאות שם הן סוג של כסאות בר, בלתי נוחים בעליל. אני לא חושבת שהם תקניים בכלל. האם המעסיק יכול למנוע ממני לשבת?
- במידה וישנם חוסרים בקופה, זה יורד לך בסוף במשכורת במלואם. כלומר אם היה באותה משמרת חוסר של 100 דולר, את תשלמי את זה. ולא משנה כמה לחץ היה בחנות. הגיוני?

אודה לתגובכם,

חג שמח :)

naty3

New member
לא חוקי

1. צריך שתהיה הפסקה של 8 שעות בין משמרת למשמרת אאל"ט.

2. לא נראה לי שיש דבר כזה "תקן" לכיסאות בעבודה.
עניין הישיבה הוא בעייתי. אני למשל עומדת כל היום בעבודה (חנות בגדים).

3. אסור למעסיק להוריד לך כסף מהשכר.

cmpo

New member
ששמים משמרות צפופות אחת אחרי השנייה,

לדוגמא את מגיעה הביתה ב- 3 בבוקר (כי יש הסעות בשעות מסוימות), וההסעה הבאה תאסוף אותך מהבית ב- 9, ככה שבערך יש לך 5 שעות שינה לישון.

cmpo

New member
תלוי, עם ההסעה או בלי?

את מסיימת ב- 3 בלילה. את מגיעה הביתה ב- 4 בבוקר לערך.
ההסעה הבאה אוספת אותך ב- 9 בבוקר. כלומר, ב- 10 את מתחילה משמרת.
אז נטו בלי ההסעות זה 7 שעות.

גם אני עברתי את זה בתקופת נתב"ג

ואני זוכרת את ה"ויכוחים" עם אנשי המשרד, בטענה שזה לא בלתי אפשרי לישון 5 שעות ולהגיע למשמרת נוספת, כשהיו פעמים שזה היה אפילו פחות, כי רוב האנשים לא נופלים ונרדמים מייד כשמגיעים הבייתה ו/או מתעוררים ישר להסעה - יש זמן מקלחת, התארגנות... זה בעייתי ללא ספק.

לגבי החוסרים כמו שכתבו לך - לא חוקי בעליל.

לגבי השעות

(כי לגבי כל השאר אני מודה שאין לי מושג)
כשעבדתי בנתב"ג גם הייתה לנו בעיה כזאת. נראה לי שמותר 8 שעות הפסקה בין משמרת למשמרת, וכשהייתי בודקת ביטחונית הקפידו על ה 8 שעות האלה. זה עדיין אמר שאם את מסיימת משמרת באחת לפנות בוקר את יכולה לחזור למשמרת בתשע בבוקר.
כלומר, הייתי מסיימת משמרת ב 01:00, מגיעה הביתה עם ההסעה בסביבות 02:00, עד שבאמת הולכים לישון גם לוקח זמן... ואז קמה ומתארגנת ויוצאת למשמרת של 9:30 בבוקר בשעה 8:00 כי למשמרת הזו אין הסעה ולוקח זמן באוטובוסים. בקיצור הייתי ישנה 5 שעות במזל...
הדפקט הוא שזה חוקי, כי צריך 8 שעות בין משמרת למשמרת ולאף אחד לא אכפת כמה זמן לוקח לך להיע הביתה, ללכת לישון, לקום, להתארגן, לצאת מהבית שוב ולהגיע למשמרת.
אישית היו תקופות שהייתי מגישה משמרות כאלה בכוונה כי זה איפשר לי לדחוס 3 משמרות ליום וחצי ואז לקחת יומיים חופש (מי זוכר את השילוש הקדוש של נתב"ג? משמרת 18:00-01:00, ואז 09:30-18:00, ולקינוח 02:00-09:00).
אבל היו לי חברים שלא היו מסוגלים לעשות את זה וכשהיו מקבלים שילובים מזעזעים כאלה של משמרות היו פשוט פונים למשרד כ"א שאחראי על שיבוץ המשמרות ומודיעים להם "אני לא מגיע לאחת המשמרות, תבחרו לאיזו". במילים אחרות, אני לא מוכן לעבוד בתנאים כאלה, זה לא הגיוני לחשוב שאדם יתפקד עם מרווח כזה בין משמרת למשמרת וממש לא מעניין אותי שזה חוקי, אתם תצטרכו להתמודד עם חוסר של אדם במשמרת מסויימת.
מה שבדרך כלל קרה הוא שהמשרד היה בו במקום משנה את אחת המשמרות כך שהמרווח היה שפוי יותר. בכמה מקרים שהמשרד סירב לשנות, או שאותו אדם הצליח להחליף את המשמרת עם מישהו אחר, או שהוא פשוט הוציא אישור רפואי והודיע שהוא חולה - כביכול יכלו לטעון שהוא לא באמת חולה כי הוא כן אמר שהוא לא מתכוון להגיע לשתי המשמרות, אבל טכלס זה חוקי כי יש לו אישור רפואי - שניים יכולים לשחק במשחק ה"חוקי" הזה.

cmpo

New member
הבנתי.

אני לא חושבת שכלל העבודות בנתב"ג מאפשרות לבן אדם לחיות או להישאר שפוי לאורח זמן בכללי. עם מספר שעות שינה כזה...
ולחשוב שרוב העובדים שם הם סטודנטים שנואשים לכסף הזה. ניצול משווע של אנשים בתקופת חיים קריטית.

LemonLimeLilach

New member
אני חייבת להגיד

שכשעבדתי בריצ'רדסון מעולם לא היה לנו דבר כזה... אז יש לפחות מקום אחד שמתייחס לעובדים בהוגנות.

cmpo

New member
את צודקת,

זה המקום היחידי הנורמלי שאפשר לעבוד בו בנתב"ג... שעומד בחוקים במלואם וגם המשכורת מכבדת את עצמה...

למעלה