דברים להם זכאי מהגר (גרין כארד)

Isaac37

New member
דברים להם זכאי מהגר (גרין כארד)

שלום רב,
קיבלתי בשעה טובה לפני כחודשיים את הגרין כארד ( אני חי בניו יורק כ-4 שנים)
אין לי מ׳קצוע מוגדר או תואר
האם ממשלת ארה״ב נותנת הטבות כל שהם למהגרים מעבר לברכת ה welcome yo USA שקיבלתי בדואר
אם כן אשמח לדעת מהם זכויותי ללימודים , עבודה וכולי
כמוכ האם אני רשאי לבקש הבטחת הכנסה , ביטוח רפואי
לציין שהגרין כארד הוא תוצאה של נישואי , אישתי עובדת ומרוויחה למחייתה מעבר לממוצע . והיא זו שחתמה ספונסריות עלי
תודה מראש

nils31

New member
אתה זכאי לשיר את ההמנון

ולגור ולחפש עבודה
כל דולר שתבקש כהבטחת הכנסה או רווחה אחרת
הממשל ידרוש אותם חזרה מאישתך
תגיד תודה שנתנו לך לגור בארצות הברית
רק ישראל רוצה לעודד אוכלוסיה אליה, במיוחד כזו שאין עליה דרישות כמו תארים וכישורים, רק בגלל משפחה.

Isaac37

New member
לגור את ההמנון ולשיר עבודה

תודה על תגובתך המהירה והנחמדה
ראשית אני ממש לא אומר תודה , ולא שמח לגור פה . זה אילוץ מטעמי משפחה ( סתם הערה אישית)
עדיין פונה לכלל המשתתפים בפורום , מאחר ונאמר לי בבוודאות שיש תוכניות הכשרה למצקוע למהגרים ,
אם מישהו שמע או יודע אשמח לקבל תשובה
ובינתים אני עולה על כיסא ושר - אולי אזהה כישרונות חבויים

eladts

New member
אז תשאל את אלו שאמרו לך

ממשלת ארה״ב תתן לך גורנשיט מיט גורנישט. אולי יש ארגוניפ פרטיים שיסייעו לך, אבל לא הממשל הפדרלי.

אם אני חושב בכיוון

אז תתחיל לחפש את התכניות שהמדינה שלך מציעה.
מסופקני אם יש כאלו, אבל אם כבר לחפש אז הרמה הפדרלית היא לא הכתובת.

Boston Guy

New member
אישתך חתמה היא הספונסור הכלכלי שלך

ואם הכנסתה לא הספיקה - אז יש גם איזה קו-ספונסור כלכלי בעניין.

החתימה שלה \ שלהם היא התחייבות שאם אתה תבקש הטבות \ הבטחת הכנסה \ ביטוח רפואי חינם \ תיפול למעמסה על כתפי הציבור - היא או הקו-ספונסור יחזיר למדינה כל גרוש שזה עלה.

אין בארה"ב "האגף לקליטת עלייה", אין כאן "משרד הקליטה", ומהממשלה הפדראלית מהגר מקבל כלום.
יש בניו יורק אירגוני צדקה וסיוע למוכי גורל שמספקים קורסים \ כיתות אנגלית \ עזרה בקליטה. הם לרוב סקטוריאליים (מוסלמיים, קוריאנים, פיליפינים וכיוצ"ב) - ומן הסצם יש גם כאלו יהודיים. סור לך ל JCC הקרוב או לפדרציה היהודית ותתחיל לשאול.

Isaac37

New member
תודה!!!!

תשובה ברורה ומפורטת
אני לא מגדיר את עצמי כמוכה גורל אבל חשבתי שאם יש איזו תוכנית מדוע לא להצטרף
תודה רבה

פסססט... הטעו אותך כאן

בהחלט יש לך זכויות סוציאליות בתור מחזיק גרין-כארד, במיוחד אם אתה נשוי לאזרחית ארה"ב. קרא כאן:

http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/what-public-benefits-can-green-card-holder-receive.html

Boston Guy

New member
ואתה, מר מגעיל, קראת את הדף שקישרת אליו?

השואל אך זה קיבל את ה GC שלו.
לפי מה שכתבו בדף שאתה עצמך הפנית אליו - לאילו הטבות הוא זכאי כרגע? בעוד שנה? בעוד שנתיים?

מה קרה, נפגע לך האגו?

הבנת הנקרא: הוא לא שאל למה הוא זכאי כרגע, אלא בכלל. בעוד פחות מחמש שנים הוא יהיה זכאי להמון הטבות, כולל Medicaid.

Boston Guy

New member
אני דווקא הבנתי את הנקרא אחרת

מה שאני הבנתי זה "אין עבודה (עכשיו), אין שפה (עכשיו), קשה.. קשה...".
בעוד פחות מ 5 שנים - ליתר דיוק בעוד 3 שנים - הנ"ל יכול כבר להפוך לאזרח ארה"ב במחי טופס N-400, ולהיות "יותר מ LPR".

Isaac37

New member
ציל אאוט

תודה תודה על הרצון לעזור
אכן קיבלתי את הגכ לפני חודשיים לערך ואכן עכשיו אין עבודה אין הכשרה אין שפה אין אין אין - אופס סליחה יש אישה
אם כבר העלית את זה boston האם אחרי 3 שנים אני כבר יכול להפוך לאזרח? ממה שהצלחתי לקרוא זה 3 שנים מרגע שהגרין כארד הזמני מוחלף ובסה 5 שנים?!?!

לא הטבת מהגר, אבל אם

אתה מתעתד ללמוד, יכול מאוד להיות שתהיה זכאי לסיוע פדראלי דרך FAFSA (בתלות בהכנסתכם השנתית). גם תושבי קבע זכאים.

למעלה