דברים מוזרים ששואלים לפני טיסה עם ילדים

נחמנית

New member
דברים מוזרים ששואלים לפני טיסה עם ילדים

שתי שאלות, אחת יותר מטופשת מהשנייה:

1. הקטן פיתח אובססיה חביבה לגמרי למשחק בבצק (פליידו). האם מישהי ניסתה להעלות כזה דבר למטוס? האם יחשדו בי שאני מחבל? האם זה יגיע למעלה או שאין בכלל טעם להביא? חשבתי לקנות את החבילות הקטנות שנותנים כצ/ופר בימי הולדת. ברור לי שאפשר חומרי יצירה יותר סטנדרטים כמו טושים ונייר אבל מדובר בילד קטן מאוד ואנרגטי וזה מה שהוא אוהב כרגע

2. בשדה תעופה אחר לא הרשו לי לעלות עם אבקה של פורמולה למטוס בלי לערבב אותה במים. מישהי התנסתה בזה בניוארק?

אהבתי את הכותרת שלך.

אין לי נסיון עם פליידו, אבל אם זה משהוא שהוא אוהב, בהחלט שווה לקחת, לא נראה לי שזה עונה לחומרים הבעייתיים, למרות שזה בהחלט יכול להתאים

דווקא טושים לא הייתי לוקחת, ומעדיפה עפרונות צבעוניים, שלא יציר על עצמו, עליך ועל הריהוט במטוס.

טיסה נעימה.

נחמנית

New member

את יודעת, זה כמו לידה. את עוברת את הכל עם ילד אחד, חווה מלא דברים, לומדת המון, וזה עוזר קדחת עם הבא בתור. כל ילד אחר, כל טיסה אחרת, אין לי מושג איך זה ילך, אבל לפחות בניגוד ללידה יש מושג כללי מתי המטוס ינחת. למרות שאני יודעת, שכמו שקרה לך רק עכשיו, לפעמים המטוס לא יוצא בזמן שהוא אמור, או נוחת בזמן, או שאת פשוט מסיימת על מטוס אחר לגמרי. אז עדיף להתמקד בסוגיית הפליידו מאשר לחשוב על תרחישים כאלה, זה עוזר לי להרגע.

alphadelta

New member
לשאול

לגבי ה ״פליי דו״ אני הייתי שואלת את חברת התעופה. חבילות יום ההולדת נשמעות רעיון נהדר. כי אפשר להביא מספיק מהן.

אם אי אפשר, בתור תחליף וגם מנסיון, בטיסה, דברים שנופלים מאד קשה להרים כהשולחן פתוח ויש עליו דברים. אני לא זוכרת את הגילאים אצלך, אבל כשהיו קטנים לקחתי - ספרי מדבקות. יש אותם בחנויות הספרים במגוון נושאים. הם גדולים וצבעוניים. לרב אפשר להשתמש במדבקות שוב ושוב עד סוף הטיסה. - לוח מחיק מגנטי שמחובר אליו ״עט מגנט״ כי ככה זה לא נופל. - ״ספרי שמע״ עם הספר המתאים בכריכה רכה. - משחקים מגנטיים בתוך קופסת פח. ( הנה דוגמא: https://www.amazon.com/Magnetic-Cre...9705187&sr=8-13&keywords=Circus+magnetic+toy). וגם משחקי קלפים.

נחמנית

New member
תודה, יש לי את כל הדברים האלה מהגדול

אבל הקטן ממש קטן. כל כך קטן שבכלל לא ברור לי מה הוא התלבש על קופסת הפליידו. לפעמים אני צריכה לעזור לו ללחוץ את הדברים כי עוד אין לו את הכח. אבל אחרי הכל, זאת הפואנטה לא? שהוא ישחק בזה כדי להתחזק ושיהיה לו את הכח. נראה לי שאני פשוט אשים כמה קופסאות קטנות בתיק למטוס ואם יגידו לי בדלפק שזה לא יעבור אני פשוט אזרוק לפח. אין לי סבלנות להמתין עד שהם יענו לי בטלפון.

נחמנית

New member
עכשיו נכנסתי לקישור ששמת

יש משהו בעולם שאין לי! אני יכולה להודיע לאמא שלי שהיא טועה ואין לי חנות צעצועים מלאה בבית. יש! האמת אבל שזה נראה ממש שווה, אולי באמת אני אקנה את זה עם הכלי תחבורה...

carlimi

New member
תשובה בקשר לפליידו

מנסיון אישי ממש לאחרונה (טסנו במאי האחרון).
גם הילדים שלי אוהבים מאוד פליידו ולכן החלטתי לקנות לכל אחד מהם חבילה אחת לתעסוקה (ביןהיתר) במטוס.
יש לי שלושה ילדים ולכל אחד מהם ארגנתי תיק זהה למטוס - אוכל, חוברות יצירה, ספר, נשנושים ו ... חבילה אחת של פליידו שעולה 99 סנט בטארגט.
בשדה התעופה בארה"ב לא היו בעיות כלל.
בשדה התעופה בטורנטו לא היו בעיות כלל.
בשדה התעופה בישראל לא היו בעיות כלל.
בשדה התעופה בפרנקפורט עצרו אותנו בביטחון. הוציאו את הפליידו (מתיק אחד בלבד מבין השלושה, למה? ככה) ואמרו שיש חשד לחומרי חבלה.
הזמינו שוטרים.
הילדים נהיו לבנים.
בסוף החזירו ושחררו לשלום.
הייתה חוויה לא נעימה.
אנטישמים

נחמנית

New member
תני לי יום להתגבר על 3 ילדים ו-4 שדות תעופה

אחר כך אני אוכל לדבר איתך על הפליידו. מדהימה. ואכן אנטישמים. לפחות לא שמת בתיק יצירה גם מספרים שיעלו איתם למטוס

טוב שאת צוחקת

אבל זה קרה לי!
הבנות שלי ארזו לעצמן את תיקי הגב,
כמובן עם הוראות ברורות לגבי חפצים חדים וכו,
מסתבר שהגדולה שלי הכניסה את הקלמר. עם המספרים...
אז כן, הבידוק הביטחוני ביציאה מדנמרק היה חוויה...

carlimi

New member
זה כמובן היה

הלוך חזור.
לישראל טסנו דרך קנדה וחזרה לארה"ב דרך גרמניה.
מה לעשות, עוד אין טיסה ישירה מדנבר לתל אביב

een ogenblik

New member
המכונות גם בודקות מדגמית, כך נראה לי

לכאוס יש טבלת אבן קטנה מלוטשת, שקניתי לה פעם רק כי על האבן הירוקה משובץ חומר וורוד בצורת פיל, וזהיה בתקופה בה האיש סיפר לה סיפורים לפני הדשינה על הרפתקאות כאוס והפיל הורוד. משהו בגודל של מכסה קופסאת גבינה לא גדולה.
לנסיעות, כאוס אוהבת לקחת זאת איתה. גם אם בא כבר לא מספר סיפורי פיל ורוד, עדין הם יוצאים להרפתקאה יחד.
בפעם הראשונה שכאוס ארזה לעצמה תיק עליה למטוס, עוכבנו בבידוק הביטחוני, והפיל הורוד שוקף כמה פעמים לפני שנתנו לנו לעבור. מאז כאוס נותנת לי אותו כל פעם להכניס לתיקי, כדי שאם יחשדו במישהו, יחשדו בי. מאז, מותר לציין, לא טרחו לבדוק את הפיל שוב.
אבל כשהגעתי לשדה התעופה במלגה לבדי, התברר שיש להם מכונה הבוררת את התיקים המשוקפים, מי למעבר חופשי ומי לבדיקה. לפני נשלחו שני תיקים לבדיקה, ומעיל אחד. המכונה, כנראה מרוב התלהבות, דחפה את תיקי לאזור הנבדקים. חיכיתי בסבלנות כאשר נבדקו שני תיקי היד הקודמים, והמעיל (הכל היה שייך לאותו זוג). לכל אחד מהפריטים היה פריט חשוד, ואני החלתי לתהות מה כבר ארזתי בתיק היד מבלי להיות מודעת.
כשהבודק החל לבדוק את תיקי, הוא מישש ומישש, הביט בי, ביקש סליחה (ואני כבר תהיתי ממש מה כבר עשיתי), ושלח את התיק לשיקוף מחדש.
הפעם המכונה הייתה במצב רוח אחר, ותיקי חלף בסערה על פני הזרוע הדוחפת לבדיקה ונשלח בזריזות למשולחים לחופשי.

כאוס כל כך מזכירה לי את בוני בכל מיני התנהגויות שלה.

גם לבוני יש כל מיני דברים שהיא לוקחת איתה למסע
גם בוני מעדיפה שאת החלק הקשה אני יעשה

לגבי פליידו- במיוחד שזה בתוך המיכל המקורי לא חושבת שתהיה

בעיה להעלות

מומלץ לקחת איזה 2-3 צבעים כדי לגוון.
&nbsp
לגבי האבקה-אין לי מושג

&nbsp
טיסה נעימה ותהיי חזקה

&nbsp

carlimi

New member
אין קשר לקופסה המקורית

זה קשור לחומר שנמצא בתוך הפליידו ויש מכונה מיוחדת שמגלה אותו.

John the Savage

New member
ברוכה הנמצאת

אני חושב שיצא לי לכתוב כמה הודעות אקראיות כאן בפורום, אבל עכשיו שמתי לב שזו בעצם ההודעה הראונה כאן מאז שאני אכן הורה בחו"ל

אתה מאוד מוזמן לכתוב בפורום כתגובה או שאלה/התיעצות. אין כבעל נסיון.
רוצה לספר על עצמך קצת? כאן או בשירשור נפרד, איך שמתאים לך.

למעלה