דברים מעצבנים

lola4ka

New member
דברים מעצבנים

היי לכולםת חזרתי אני כתבתי כאן מספר פעמים תחת השם מלצרית של פונדק אסא! הרגע חזרתי מהעבודה.ורציתי להיתחלק איתכם בכמה דברים. ראשית הדבר המעצבן שמשאירים טיפ בויזה. והבוס רושם לך את זה לכרטיס עבודה ואת צריכה להיתפלל שהוא לא ישכח לצרף לך את הסכום למשכורת החודשית.אבל היום היה לי אירוע מעצבן במיוחד.שולחן של 4 אנשים שאכלו ב 350 שקל וקיבלו שרות טוב עושים לי בסןף שקיבלו את החשבון הם אומרים לי תיקחי בויזה בבקשה 355 שקל.כלומר 5 שקל טיפ.כאילו מה?! אז אמרתי להם לא צריך כי 5 ש/קל יצורף לי למשכורת ועם כל ההורדות של מס הכנסה מ 5 שקל לא ישאר כלום!ממש ככה אמרתי להם.מה נראה לכם הייתי חוצפנית?ןדבר שני שמאוד מעצבן אותי זה לשרת רוסים.כי הם אף פעם לא משאירים אפילו 10%.למרות שאני כותבת ב 2 השפות לא כולל שירות.מה היחס שלכם כלפהם?והאם קורה לכם הרבה פעמים שלא משאירים לכם כלום? ואך אתם מגיבים לזה?

Angel lips

New member
קודם כל תפסיקי עם ההכללות!!

מה זה אני שונאת לשרת רוסים?! אני ממלצרת ומשרת את כולם באותה הרמה בלי שונאת את אלה או אלה... וחוץ מיזה את לא צריכה להעיר על הטיפים, נכון זה מאכזב ופוגע כשלא משאירים, אבל את לא צריכה להעיר על כך, כי זו עדין רק זכות... מה שנותנים הוא טוב ואת לא אמורה להתחיל להסביר לסועדים את המצב הכלכלי שלך ועיניי המס, לא היה טוב לא החמישה שקלים אז פשוט לא היית מעבירה אותם בכרטיס בלי להגיד כלום. והמשפחה שלי תמיד משאירה טיפ וטיפ טוב למרות שאנחנו רוסים ואיפה שאני עובדת יש כאלה שמשאירים ויש כאלה שלא ותאמיני לי זה לא קשור לעדה!!!

lola4ka

New member
זה לא הכללות

חמודה אני בעצמי רוסיה.אז ככה שאיין לי שום דבר נגד רוסים.אבל כל מי ששרתי עד היום מהעדה הרוסית לא השאיר טיפ הוגן.זה די מעליב לשרת שולחן של 30 איש שיושבים מ 1 בצהריים עד 6.ןמרצים אותך בלי סוף.ואת צמודה אליהם כל המשמרת ולא לוקחת עוד שולחנות.ובסוף מגיע החשבון של 2000 שקל ו הם משאירים לך 5 שקל

Angel lips

New member
לא אמרתי שזה לא מעצבן או לא מבאס

אבל ככה זה.. בעבודה הזו יש גם מינוסים, כמו בכל עבודה לא התפקיד שלך להגיד שישאירו טיפים או שאת לא מרוצה מהם...

get well

New member
אני תמיד מעירה לאלה המשאירים פחות

מ10 טחוז.. או לפחות שולת אם משהו לא היה בסדר בשירות יש אנשים שלא יודעים שזה כל המשכורת...

Angel lips

New member
לא יודעת לי זה ניראה מוגזם....

לי אישית לא ניראה מתאים להעיר לאנשים על הטיפים... ברגע שהם מקבלים חשבון כבר בסכום צריכים להכניס את העשר אחוז כחובה ואם הם בוחרים להשאיר מעבר ל10 אחוז זו כבר החלטה שלהם...

redroze

New member
לפי דעתי זה הפתרון הכי טוב ...

פשוט לשלוח את המנהל משמרת לשאול את השולחן האם השרות היה בסדר, אם הם אומרים שכן אז פשוט להסביר שטיפים זה כל המשכורת של המלצרית ולהשאיר 5 ש"ח זה ממש לא מכובד ... הבעיה היא עם מקומות עבודה מסריחים כמו איפה שאני עובד, לבוס ממש לא מזיז כמה טיפים המלצריות מקבלות ומבחינתו שאני אלך הביתה גם בלי כסף אבל העיקר לא להטריד את הלקוחות כדי שהם יחזרו ...

ועוד משהו בקשר לזה

נתקלתי כבר בזוג עם ילדה ששילמו באשראי ולא השאירו שקל טיפ, למרות שנראה שהיו מרוצים. שאלתי אותם אם משהו היה לא בסדר, ואחרי שהם ענו עם חיוך שהכל היה נפלא, אמרתי שחשבתי ככה בגלל שהם לא השאירו כלום על השרות (וכן - היה כתוב בענק "לא כולל שרות" על החשבון). הם הרגישו לא הכי נעים, ומייד שלפו 20 ש"ח (על חשבון של 120) והתנצלו. ככה שלפעמים זה קורה באמת בטעות, ואם מעירים יפה אז זוכים בטיפ ואפילו נדיב. אגב, קרה פעם לאחותי שהיא לא הבינה שהמחיר לא כולל שירות אז היא לא השאירה טיפ, וכששמעתי על זה שלחתי אותה לשם בחזרה עם טיפ נדיב ופתק התנצלות למלצר (שלא היה ביום שהיא חזרה לשם), ככה שהכל יכול להיות.

אם היית קוראת כמו שצריך היית מבינה

שאת כרגיל, מדברת שטויות במיץ. ואם את עדיין לא מבינה, את מוזמנת לקרוא את מה שאני כתבתי. בהרבה מסעדות המנהליםפ גם מתערבים בסוגיית הטיפ, כשאנשים נחמדים (לא כמוך), לא משאירים טיפ ראוי, ומעירים להם בצורה יפה (ולא מגעילה וצינית כמו שאת מעירה), ומסבירים להם שמדובר בתמורה למלצרית ששירתה אותם כמו שצריך. עדיין לא נתקלתי במי שלא השלים ללפחות 10%, ובדרך כלל יותר. אנשים בד"כ רוצים להביע שהם מרוצים מהשירות, ועושים זאת באמצעות טיפ.

שושית3

New member
קודם כל את לא משרתת אלא מגישה!!

ולענייניו, אצלינו יש את האפשרות של 'להכניס שרות לחשבון. יש אנשים שפשוט לא מודעים לעניין אחוזי השרות... במקרים כאלה, של סכום עצום כזה, אני פשוט אומרת לאנשים, בעדינות, שנהוג להשאיר לפחות 10 אחוז, ואצל רובם אני נתקלת בתגובות של, אה כן טוב-טוב, מצטערים, לא ידענו. בטח בטח שנוסיף וכו'.. אם אצלך זה רוסים, אצלינו זה צרפתים למרות שאני נמנעת מלקטלג אנשים. ומלאכית יקרה, את נשמעת כמו בעל המקום אצלי. בואי נשאיר לו ולשכמותו את העבודה.. אני מבינה שכעסת על שעשתה הכללה ובמקרה דיברה על ארץ מוצאך, אך נסי להבין את עיקר הדברים, הרי כולנו מלצרים והטיפים הם המשכורת שלנו, לכן זה כל כך הפריע לה, עניין הרוסים פה הוא שולי. שכולנו נצליח. א-מן!

Angel lips

New member
נכון שטיפים זו רוב השמכורת

אבל לא התפקיד של המלצר להעיר על כך, זו אך ורק דעתי... כמו שרשמתי קודם צריך להיות נהוג לחשבון הכללי לקחת 10 אחוז בלי לחכות לטובה...

get well

New member
אצלנו זה חובה..

במיוחד שהטיפים משותפים ואת דופקת גם את שאר המלצריות אם את לא אומרת

Angel lips

New member
את יודעת הנושא הזה מאוד הפליא

אותי אף פעם לא עלה בדעתי לגשת ולבקש טיפים או להגיד שאני לא מרוצה מהם.. יש לי משכורת בסיס ביום והטיפים זה הבונס שמעלים לי בהרבה את הבסיס כי הוא לא גבוה... אני גם לא נתקלתי בזה אף פעם שביקשו ממני טיפים או העירו לי... זה ממש חדש לי

get well

New member
לך יש מזל...

אצלנו זה רק טיפים ואין שום בסיס ולא נעליים..

Angel lips

New member
אבל את כניראה עושה מטיפים יותר

מהבסיס שלי פלוס הטיפים...

מה שצריך לעשות במקרה כזה...

לבקש מהאחמ"ש שידבר איתם. היה לי פעם ארוע של 20 אנשים, הזמינו ב-860 והגברת ששילמה אמרה לי "תעשי את זה 900 וב-3 תשלומים" (מה גורם לאנשים לחשוב שיש תשלומים במסעדה, זה דבר שהורג אותי בפני עצמו). מה שקרה בסוף זה שהאחמ"שית אמרה לגברת שמדובר בטיפ של פחות מ-5%, וזו לא תמורה הולמת לעבודה הרבה שהשקעתי בהם במיוחד שלא לקחתי עוד שולחנות חוץ מהם כל הזמן שהם היו. אז הם השאירו בסוף טיפ של 85 ש"ח, אמנם רק 10% אבל עדיף בהרבה. זה התפקיד של האחמ"ש לדאוג שיהיו לך טיפים טובים במקרים כאלו גם כדי שתהיי מרוצה אבל בעיקר כדי שלא יצטרכו להשלים לך אחר כך - אינטרס שלהם. ומי שכבר משאיר טיפ, אם יסבירו לו יפה שהוא משאיר פחות מהמקובל, בדרך כלל יוסיף. מנסיון.

lola4ka

New member
מלצרית של פונדק אסא

שלום לכולם.אתם מדברים על עניין של להוסיף לחשבון הסופי 10% שירות.אבל העניין הוא שיש חוק האוסר זאת

למעלה