דברים מרתקים מפי מנהלת בי"ס (חילוני) בתל אביב, על לימודי יהדות במערכת החינוך.

SupermanZW

Well-known member
היהדות היא הדת שלנו. אך טבעי שבעם היהודי ילמדו על היהדות :). אם היינו בודהיסטים בוודאי היינו לומדים במערכת החינוך שלנו דבר או שניים על בודהה. משאיננו כאלה, לכך דווקא אין כל סיבה או עניין.
המוסלמים יאמרו "האיסלאם הדת שלנו", יש מוסלמים אזרחי ישראל. הנוצרים יאמרו "הנצרות הדת שלנו", יש נוצרים אזרחי ישראל, על בודהיסטים אזרחי ישראל לא ידוע לי, אולי יש, בכל אופן, כן אם יש מדובר בכמות קטנה מאוד. יש דרוזים אזרחי ישראל, יש בהאים אזרחי ישראל, ויש עדי יהוה אזרחי ישראל. אם המדינה מכירה בדתות של כל הקבוצות שיש להם בתי תפילה בישראל, עליה ללמד עליהן אם היא מוצאת חשיבות בלימודי דת.

Harrington

Well-known member
מנהל
המוסלמים יאמרו "האיסלאם הדת שלנו"
ואכן סביר להניח שבבתי ספר מוסלמים או בבתי ספר במדינות מוסלמיות מוצהרות, לומדים על האיסלם. בהחלט צודק.
הנוצרים יאמרו "הנצרות הדת שלנו"
ולכן האמור לעיל נכון כמובן גם לגבי הנצרות ו/או מדינות נוצריות מוצהרות. בהחלט צודק גם כאן.

יש טעם להמשיך?

נזכיר לך, מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית. היא בוודאי מדינה בה רוב אזרחיה ותושביה יהודים וכך גם רוב תלמידי מערכת החינוך. רוב מוחלט אפילו. בכל מקרה, כמו שהמנון המדינה מדבר על העם היהודי והקשר שלו לארצו אף על פי שיש כאן כאלה שאינם יהודים, כך הגיוני למהדרין שבמערכת החינוך, ככל שרוצים ללמד את התלמידים על הקשר שלנו למקום בו אנחנו נמצאים ו/או על התרבות שלהם ושל עמם, ילמדו תנ"ך.

בחייאת סופרמן, כאמור, אין לי שום בעיה עם מי שסבור שלא צריך ללמד את כל הנ"ל. אבל התירוצים המגוחכים וחסרי הרלוונטיות האלה (שמתעלמים לחלוטין ממה שאני משיב לך כל פעם מחדש)? סתם רמה ירודה.

SupermanZW

Well-known member
לימודי דת צריכים להיות עיוניים בלבד ולא להתקשר למרכיב זהותי של תלמיד כלשהו.

Harrington

Well-known member
מנהל
לימודי דת צריכים להיות עיוניים בלבד ולא להתקשר למרכיב זהותי של תלמיד כלשהו.
אכן לא קשור "למרכיב הזהותי של תלמיד כלשהו". לעומת זאת לגמרי קשור לזהותה של המדינה ורוב תלמידי מערכת החינוך.

שחר 676

Well-known member
לא חושבת שזו ה"סיבה" שאנחנו גרים כאן.
המימסד הדתי מצליח להוציא את החשק (ממני לפחות) לחשוב אחרת.
ברור שאת לא חושבת שזו הסיבה שהעם היהודי חזר לנחלת אבותיו ההיסטורית לאחר 2000 שנות גלות.

אנו הרי מכירים לא מהיום |יעני|

למעלה