דברים קטנים...? האומנם?

meandmeandme

New member
דברים קטנים...? האומנם?

כולנו כבר מכירים את הסיפור המרכזי של פינק פלויד. הטירוף של סיד, ההצלחה של דארק סייד, ההשתטלתות של רוג'ר בלה בלה בלה... ואחרי שכבר למדנו בעל פה את רוב הציטוטים השערוריתיים של ואטרס אנחנו מוצאים את עצמו מתעניינים הכי הרבה בדברים הקטנים. אז הנה שרשור מיוחד שיוכיח שהגדול לא קובע! אם יש לכם איזה פרט קטן, ציטוט נחמד, ידיעה מיוחדת שאתם לא חושבים שאף אחד (או לפחות) רובנו לא שמענו עליה. אז הנה מקום בשבילה. אם נאסוף אוסף מכובד של פרטי סרק כאלה אולי יעל תועיל בטובה להפוך את זה למאמר ולהכניס את זה למאגר הפורמים. אז קדימה! Fire Away!! את השטויות שלי אני יפרסם יות מאוחר... דרך אגב... תכתבו גם דברים שאתם די בטוחים שכולם כבר יודעים, כאילו... העיקר שזה יהיה משהו קטן.. המתטה פה זה ליצור "אוסף הפרטים השוליים על פינק פלויד". אז יאללה... לעבודה...

Nir of GondoliN

New member
ממ לא הבנתי ממש

תן דוגמה.. אולי משהו כמו שבשיר האחרון בחומה שי את המשפט Isn't this where ובאין דה פלאש? יש את המשפט We came in ואותה מוזיקה מתנגנת ברקע?

muzza

New member
ציטוטים שערורייתים של ווטרס?

אומנם זה לא הנושא, אבל אשמח לדוגמאות

meandmeandme

New member
אממ...

הכתבה הזאת מלאה בהם http://utopia.knoware.nl/users/ptr/pfloyd/interview/roger2.html

meandmeandme

New member
בדיוק...

כל מני דברים קטנים כאלה שלפעמים יותר מעניינים מהדברים הגדולים...

נימרודל

New member
באחד השירים...

אז יש קטע שנדמה לי הווטארס אומר: i dont know i was realy dranked at the time i dont know... מצחיק כן, אבל מה זה לאזעזל קשור לשיר?

muzza

New member
זה מתוך money

לקראת הסוף ישנם קולות די חלשים שאומרים כמו "i was in the right", "yeah, absolutely in the right" "למה אף אחד לא עושה שום דבר בנידון", "הזקן הזה חיפש מכות", "למה אף אחד לא עושה שום דבר?", הציטוט שאת\ה הצגת (סורי) ועוד משהו קטן שלא זכור לי. אף פעם לא הבנתי מה פשר הקטע, אבל זה די חביב.

קרימזון

New member
בוא נראה

רק ריצ'י ידע תוים. אם הוא וירטואוז, הוא היחיד שם. את השם אטום הארט מאדר הם אילתרו כששאלו אותם איך קוראים ליצירה. לגילמור יש פנדר סטרטוקסטר שהמק"ט שלה הוא 001 אבל היא לא הראשונה. סיד בארט שכנע את עצמו שהוא תפוז בשלב מסוים.

meandmeandme

New member
השם של אטום הרט אכן מאלתר

אך חשוב לצייו מאיפה אילתרו אותו. כשחברי פינק פלויד נשאלו מה שמה של יצירתם המפוארת, רון ג'סין, שהפיק ועיבד את רוב היצירה, הצביעה על עיתון מקומי ששכב לו בסביבה והציע ללהקה לחפש בו שם. רוג'ר ידינו שם עין על כתבה שסיפרה את סיפרו של אמא שליבה פעל בצורה לקוי והותקן ללב שלה מכשיר אוטמי שיעזור לליבה לתפקד. רוג'ר הביט בכתבה והגיע לשם המבלבל "אמא לב אטום", או בשפת המקור "Atom Heart Mother". זהו...

meandmeandme

New member
באמת מוזר...

כנראה פשוט Atom Heart Mother נשמע יותר טוב מAtom Heart Women אז הם שינו את זה...

meandmeandme

New member
לקטעים עצמם אין משמעות...

חברי הלהקה הסתובבו באולפני אבי רואד שם הקליטו את אלבומים המופלא עם מיקרופון וטייפ להקלטה וריאונו כמה מהאנשים שראו. מתוך ההקלטות האלה יצאו המפשטים הידועים: Actully, there is no dark side of the moon- שנאמר על ידי שומר הכניסה באולפנים הצחוק המטרוך שאותו ססיפק מפיק של להקה שהקליטה באולפן ליד. הוא גם זה שאמר "I dont know i was really drunk at the time". בין המתריאנים ראוינו גם פול מקרטי ואישתו, אך הקלטות שלהם לעולם לא נכנסו לאבלום. כנראה שהם לא היה שנונים מספיק בשביל רוג'ר
.

Paranoid Y

New member
כן.. אלה קטעים מאד חביבים שמלווים..

את כל הדארק סייד... ולאחרונה שמעתי את הקטע השלם שרוג'ר מראיין אדם חביב בשם "רוג'ר הקובע"
... ובקטע הזה מצאתי המון דברים שסמו אותם באלבום... האדם הזה מספק את רוב הצחוקים המטורפים שבאלבום... והצחוק המוזר באון דה רן... וגם הרבה דיבורים אחרים.. כמו "שורק שארפ שוק(אני חושב)" שנמצא בus and them"... לוקח הרבה זמן להתאושש אחרי ששומעים אותו.. ואת הצחוק בעיקר..

muzza

New member
הא, נהדר, כל קטעי הדיבור בלינק הבא

מעריץ מטורף במיוחד כנראה ישב על הקטעים עשרות פעמים והצליח להבין מה נאמר. ב us and them מסופר סיפור קטן, חביב ואלים... ""I mean, they're not gunna kill ya, so if you give 'em a quick short, sharp, shock, they won't do it again. Dig it? I mean he get off lightly, 'cos I would've given him a thrashing - I only hit him once! It was only a difference of opinion, but really...I mean good manners don't cost nothing do they, eh?" אתרגם, סתם כי בא לי. "אני מתכוון, הם לא עומדים להרוג אותך, אז אם אתה נותן להם מכה מהירה וחדה, הם לא יעשו זאת שוב. קולט ת'קטע ? אני מתכוון, הוא יצא מזל בזול, כי הייתי מכסח אותו- רק הכיתי אותו פעם אחת! זה היה אלו היו רק חילוקי דעות, אבל ב'מת... נימוסים ראויים לא עולים כסף נכון? אה"

meandmeandme

New member
ברוך הבא לפורום!

נראה לי שזה פעם ראשונה שאני רואה אותך פה. ברוך הבא! עשית כניסה מרשימה עם הסיפור והלינק! חידשת לי ותודה! אני חושב שהפרויקט הזה של הדברים הקטנים יכול לצאת דווקא נחמד.. לא?

למעלה