דברים שאי אפשר לחוכיח

יצחק 80

New member
דברים שאי אפשר לחוכיח

יש דברים שהם מובנים וידועים, אבל אי אפשר לחוכיח אותם. איך בית המשפט יתיחס אליהם?

יצחק 80

New member
דברים שאי אפשר לחוכיח

לכל טענה שמביאים אותה לבית המשפט דרושה חוכחה, אבל יש דברים לפני זמן רב ואי אפשר לחוכיח אותם למרות שהם ידועים וסבירים. האם יש סעיף חוקי האומר שהם לא דרושים הוכחה משפטית?
לדוגמה: ניצול שואה שטוען שנגרם לו נזק גופני בשואה, אבל אי אפשר להביא את מנגלה שיעיד על הפרטים. אם כי הדברים סבורים מבחינה רפואית.

gili667

Member
אם יש ידיעה שהיא מן ה"מפורסמות" אזי אין צורך להוכיחה

נזק גופני מימי השואה כמדומני איננ מהמפורסמות, הרי לא כל יוצאי השואה הם עם נזקים גופניים

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
רק בעניין הדוגמא שנתת

בעניין תגמול לפי חוק נכי רדיפות הנאצים יש טבלאות מפורטות של נזקים מכוסים וההתייחסות של הגופים המטפלים, (נוכח פעילותו של שר האוצר הקודם) די חיובית.
הבעיה - שאלונים מסובכים שללא נסיון וידע קשה להתמצא בהם - אך מאחר והוגבל שכ"ט של עורכי הדין המטפלים בזה - במידה ויש לך דרישות כדאי להעזר בעו"ד המתמצא בתחום.

יצחק 80

New member
לפי החוק מגיע לי סיוע משפטי חינם

הגשתי בקשה למשרד המשפטים לאגף הסיוע המשפטי לפי הנוהל שלהם ולא קיבלתי תשובה במשך יותר מחודש. התקשרתי טלפונית וביקשתי תשובה בדואר אלקטרוני, כי בדואר הרגיל זה לוקח הרבה זמן ואז הזמן להגשת הערעור תחלוף. הם ענו לי שהם לא נותנים תשובות בדואר אלקטרוני רק בדואר הרגיל ויזמינו אותי לפגישה רק העוד כמה שבועות עד שיתפנו. כך אבדתי את הסיוע המשפטי שמגיע לי כחוק.

למעלה