לא טענתי שאני אובייקטיבי
"כולנו, בעצם. אין שום אדם אובייקטיבי בעולם, אין אף אחד. אתה יכול להשלות את עצמך שאתה אובייקטיבי ומחפש טהור של האמת, אבל זו תהיה רק אשליה." נכון, אין אף אדם אובייקטיבי לחלוטין. אבל יש אנשים שרוצים להתקרב לאמת ויש אנשים שרוצים להתקרב לדמיון, אני מנסה להתקרב לאמת.
"אתה לוקה במחלה הידועה בשם "מדענות" (scientism), שבה אדם רואה את המדע בתור מושלם, בתור קנה המידה היחיד למציאת האמת ובתור גואל האנושות. אני מכיר את התופעה." אם כבר מישהו לוקה כאן במחלה זה אתה. מחלת ה"אני מכיר את כולם אחרי שיחה של שתי דקות ומרשה לעצמי לנתח אותם". המדע אינו מושלם. הטבע מושלם. המדע הוא סה"כ כלי שבעזרתו ניתן להתקרב כל הזמן אל האמת של הטבע אך לעולם אי אפשר להשיג את כולה.המדע הוא הכלי
היחיד שיש לנו כיום לחקר המציאות סביבנו. אין כמעט הישג
פיסי אנושי שהוא אינו תוצר של חקירה מדעית. עובדה. אז מדע הוא לא הכל ולא גואל האנושות וגם מדענים טועים לפעמים, אבל הוא אחד הכלים שעומדים לרשותך והוא משמש לחקר המציאות. אם אתה מעדיף להשתמש בכישופים בשביל להבין את המציאות be my guest, אבל הסיכויים שלך בזבל, שים לב שכל הישג אנושי שמקורו בהבנת המציאות סביבנו הוא תוצאה של חקירה מדעית. טיסת חלל, נחיתה על הירח, רפואה מודרנית, הנדסה, אדריכלות, מכוניות, מטוסים כולם כולם תוצר של חקירה מדעית והבנה טובה יותר של היקום. אם אתה רוצה להטיס מעבורת לחלל בעזרת כישוף אהלן וסהלן, אבל לדעתי אתה מתמש בכלי הלא נכון (דמיון) לביצוע המשימה. חשוב לי להדגיש. אני לא מבטל את הדמיון ואת הרגשות, אלה כלים נהדרים לכשעצמם אבל כלים מאוד גרועים להבנת המציאות והסקת מסקנות.
"אם יש לי גידול במח שצריך להסיר, אני הולך מייד לניתוח, אם אבחר במקום זאת ב"מכשף" או בהומיאופת שיטפל בי - סופי יהיה מוות מהיר." ראיות, אם אפשר? בשמחה!
הכתבה הזו מספרת על בחורה בשם הולי שייפר שחלתה בסרטן הידוע גם בשם hodgkins disease. במקום לקבל טיפול רפואי הולם, היא בחרה ללכת אל אדם בשם ניקולס גונזלס שבמקום לאבחן ולטפל במחלה שלה, נתן לה עצות משונות כמו לעשות חוקן קפה (coffee eneme), לא לאכול חלבונים אחרי 1 בצהריים ולקחת הרבה ויטמינים. Hodgkins disease היא מחלה שהרפואה יודעת כיום לטפל בה באחוזי הצלחה גבוהים מאוד, אם הייתה הולי פונה לטיפול רפואי אולי היא הייתה איתנו היום. הולי נפטרה מחוסר טיפול.
"אמרתי לך כבר, נודניק: מישהו כבר היה עובר את המבחן של רנדי; העובדה שאף אחד לא עבר מוכיחה, מכוח הסטטיסטיקה וההסתברות, שיש כאן אלמנט של הטיית התוצאה מצדו של רנדי." כן נודניק, אמרת וגם
נענית, אתה הוא זה שבחר לעזוב את הנושא. זה שאף אחד לא עבר את המבחן לא מוכיח כלום. זה לא מוכיח גם את הטענה שלי שלא קיימות כוחות "מיוחדים" כאלה. אבל זה מעלה חתיכת ספק רציני בקשר לקיומם של כוחות כאלה. עכשיו, משהו לא ברור לי במערכת הסקת המסקנות שלך. אתה אומר שלא יכול להיות שאף אחד לא עבר את המבחן
רק מפני שניגשו אליו אנשים רבים? ככה אתה מבין סטטיסטיקה? תאמר לי, אם אני אשלח 500 מיליארד אנשים למבחן שבודק למי מהם יש שלוש זוגות רגליים וקרניים על הראש, גם אז תצפה שמישהו יעבור אותו? חוסר ההסכמה שלך לקבל שאף אחד לא עבר את המבחן של רנדי נובע מהעובדה ש
קבעת מראש שלמיסטיקה יש נגיעה אמיתית למציאות. לא בגלל הדוקטורט שלך בסטטיסטיקה.
"טוב, אני איתך סיימתי. אני מצטרף למה שאלון (gwizard) אמר. רמז: "משהו לא נחמד" אין הכוונה לכישוף שיוטל עליך, אלא לפעולה מאוד טבעית ושגרתית של מנהל הפורום." לא ברור לי מה אתה רוצה מחיי. אני לא שונא אף אחד, לא תקפתי אף אחד ודיברתי בנימוס. כל ההודעות שלי (פרט להודעה הראשונה שהייתה מופנית לד"ר בן דב) היו מענה להודעות שהופנו אלי. אם אתה לא מעוניין לשוחח איתי, אתה יותר ממוזמן להפסיק.