דברים שלא ידעתם על זעתר והקשר שלו לחורף

דברים שלא ידעתם על זעתר והקשר שלו לחורף


זעתר הוא תערובת תבלינים ערבית ומקורה במזרח התיכון. התערובת כוללת ברובה, אזוב מצוי- סוג של קורנית, צתרה וורודה, צתרנית משובלת, סומק ולעיתים מוסיפים לתערובת שומשום וזרעי שומר. תערובת זו נפוצה בטורקיה, סוריה, לבנון, ישראל, ירדן וצפון אפריקה.
כשמדברים על זעתר במקורותינו, מתכוונים לאזוב המצוי, שהוא סוג של שיח לבן- אפרפר בגובה 40 סנטימטר. לעליו הקטנים יש מגע של קטיפה גסה או לבד. על העלים השעירים יש בלוטות המכילות את השמן האתרי, שנותן ריח לעלים כאשר ממוללים אותם בין האצבעות.
במקורות שימש הזעתר / האזוב זה לטיהור המזבח ולטיהור מצורעים.
זעתר כצמח מאכל- הוא תבלין המוכר במזרח התיכון ומשמש לזרייה מעל חומוס, לבנה, במאפים ובתבשילים.
זעתרכצמח מרפא-שימוש רב נעשה בצמח, ברפואה העממית בעיקר לפתיחת דרכי הנשימה ונגד מחלות חורף ושלשול. הוא משמש גם לטיפול בנפיחויות ברגליים, להרגעת עצבים, נחשב כיעיל לניקוי מערכת הדם ובטיפול בדלקת דרכי השתן. מחקרים חדשים בארץ העלו, כי השימוש בזעתר יעיל נגד חיידקים ופטריות יותר מאשר אנטיביוטיקה.
טוענים כי המרכיבים מרובין וחומצת אורסוליק, הנמצאים בזעתר הם בעלי יכולת לעכב גידולים סרטניים ווירוסים קשים .
חורף חמים ונעים לכולכם


 
למעלה