דברים שלא סיפרו לנו על המאגר הביומטרי

חצי דקה

New member
דברים שלא סיפרו לנו על המאגר הביומטרי

מצאתי את זה רק היום בסטטוסים מצייצים (בטח כבר מלפני כמה ימים):
https://www.facebook.com/photo.php?...1898867176.371151.260689792175&type=1&theater
טופס שאי אפשר להשיג אלא אם כן באים פיזית להוציא תעודה חכמה, ושבעצם אומר
"אתם חותמים שאתם יודעים שהנתונים הביומטריים שלכם יימסרו לרשויות החקירה במדינת ישראל"

ואת הכתבה הזו שמדברת על כמות הישראלים שכבר נרשמו למאגר:
http://www.mako.co.il/nexter-internet/security/Article-82422f41ebc5041004.htm

אני רוצה בהזדמנות זו להבהיר שההתנגדות היא לא להנפקת תעודת זהות חכמה, ההתנגדות היא לאחזקת מאגר על כל אזרחי מדינת ישראל
שיהיה זמין לגופים שונים ועלול להתגלגל כך או אחרת לידיים לא מתאימות (למשל אם יפרץ) ולכן שיעשו בו שימושים הפוגעים בפרט.

אני אישית נתקלתי במלא אנשים שלא הבינו את ההבדל בין השניים ואני בטוחה שבמשרד הפנים לא טורחים יותר מדי להסביר את זה.

אז מה דעתכם על הנושא?

בעולם אידיאלי זה היה יכול להיות הדבר הנכון

מאגר כזה יכול לסייע למלחמה בפשע במידה משמעותית, ויחד עם רישות כל ישובי ישראל במצלמות אבטחה וריכוז כל החומרים במערכת בסגנון אשלון היינו יכולים לחיות במדינה בטוחה יותר, רק ש...

כל החומר הזה יהיה נגיש לשוטרי משטרת ישראל, שחוסר האמון בהם והתעוב והפחד שהם מעוררים עלול לגרום לכל אזרח לקלל את היום בו הוא הצטרף לתכנית המאגר הביומטרי.

החשש שלי הוא שגם לפרקליטות המדינה, השב"כ, רשות המיסים, משרד הבריאות וגופים נוספים לא כדאי להעניק נגישות למאגר כזה אם וכאשר יוקם. לא הייתי בוטח באף אחד מהם עם אוצר מידע כזה.

נכון שכבר היום אפשר לאסוף עלינו כמויות מידע עצומות מהרשת, אבל לפחות המשטרה עצלה ומטומטמת מכדי לעשות את זה בעצמה באופן שיטתי, וטוב שכך.

ועכשיו החשש מפריצה למערכת ע"י גופים עם אינטרסים מסחריים, פליליים וכאלה שרוצים לפגוע בבטחון המדינה...

בקיצור, ברררר. צמרמורת.

תשובה לאורי

אורי שלום,
כמו שעניתי מקודם: נקבע מפורשות כי במהלך תקופת המבחן לא יימסר כל מידע לאף גורם. בהתאם לחוק, כאמור, אם בתום תקופת המבחן תחליט הכנסת להפוך את הסוגיה לחובה על כלל התושבים, הרי שאם יימסר מידע הוא יהיה מצומצם ורק בתנאים שנקבעו בחוק, בדיוק כמו שהיום יכול משרד הרווחה למשל, לבקש ממשרד הפנים בשאילתא חומר על כל אזרח על פי חוק.

בנוגע לחשש שלך מפריצה למערכת חשוב לדעת כי נבנו מנגנוני אבטחה לצורך הצפנת הנתונים והעברתם לידי הרשות לניהול המאגר הביומטרי בצורה מאובטחת ומוצפנת וללא קישור ישיר בין המערכות. הנתונים הביומטריים אשר נלקחים בתהליך ההרכשה נמחקים ממחשבי רשות האוכלוסין ולא ניתן לגשת או לשחזר נתונים אלו.
המנגנונים תוכננו ויושמו בשיתוף המומחים בתחום ובהנחיית ואישור הרשות לאבטחת מידע בשב"כ.
אזרח שדרכונו או ת.ז (המכיל נתונים ביומטריים), יאבד או ידרוש חידוש, יידרש לשוב ללשכת רשות האוכלוסין למתן פרטיו בשנית. לא תהיה יכולת שחזור נתונים מן המאגר.

אני מקווה שהפגתי חלק מהחששות שלך,

בברכה,
יותם מהרשות לניהול המאגר הביומטרי

תודה לתשובה, יותם

הנקודה היחידה שיש בה כדי להפיג חלק מהחששות שלי היא בכך שלא תהיה יכולת שחזור נתונים מן המאגר. אני מקווה שיש בזה בשורה חיובית כלשהי.

אני מקווה גם שהמהירות בה הגעת והתייחסת למה שנכתב בפורום קטן כמו זה מבשרת רק טובות...

לגבי עיקר החששות שלי, הנגישות של גורמים שונים ובדרגות אמינות שונות למידע במערכת, אני חושש שהם עומדים בעינם: כפי שדברים נראים כיום, העתיד לא מבטיח טובות. כשיגדל הפיתוי של עושר הנתונים המתוכנן, יגברו הלחצים מצד גורמים אלה ואחרים להיות בו שותף.

חצי דקה

New member
שימו לב שהוא לא ענה לשאלה שאני העלתי

למה לא מסבירים לאנשים מה ההבדל בין אחזקת מאגר ביומטרי לבין הנפקת תעודת זהות חכמה...

תדובה ל"חצי דקה"

היי חצי דקה,
דבר ראשון אני מנתנצל שלא עניתי עדיין על שאלתך, אני מאמין שאתה יודע שאלה ימים עמוסים מאד ברשות לניהול המאגר הביומטרי.
לשאלתך: בניטור קצר של הרשת שכל אזרח יכול לעשות דרך מגוון אתרים, אתה יכול לראות שישנם הסברים רבים לחשיבות התעודה החכמה ולחשיבות המאגר הביומטרי.
הנפקת תיעוד החכם ללא שימוש במאגר מלווה תיצור פרצה רחבה מאוד ביכולת למנוע התחזות ותפגע במהות של כל הפרויקט, שמטרתה להבטיח זהות אחת לאדם אחד. מתחזים יוכלו להונות את עובדי רשות האוכלוסין ולקבל במרמה תעודה חדשה בזהויות גנובות. המאגר מאפשר מניעת התחזות זו.

למה המסים שלי הולכים למשכורות של אנשים שיכתבו

תגובות בתפוז.

ביננו יותם, לא עדיף היה שהכסף הזה יממן עוד שעה עבודה לעובדת סוציאלית/רופא/מורה?

חצי דקה

New member
לקרוא את האותיות הקטנות זה תמיד רעיון טוב

אבל ההודעה שלך קצת פרסומית מדי לטעמי

חצי דקה

New member
התכוונתי ההיפך

זה יצא פרסומי כי לא הוספת מספיק זוית אישית - למשל איך הגעת לזה, מה טוב בקורס הזה וכו.
ספרי עוד נשמע אולי משהו מעניין...

ebi83

New member
בגדול מסכים..

התעודה חשובה, המאגר קצת פחות.

מה שכן, נכון שיש לנו השגות על פעולותיהם של רשויות החוק השונות השאלה הגדולה במקרה של המאגר היא האם ישנם גדרים מסוימים שאמורים למנוע שימוש לא תקין במאגר או להגביל את השימוש בו רק לצרכים מאוד מסוימים.

מה עוד שההגנה והגישה אל המאגר צריכה להיות מאוד מוגבלת שכן מדובר בפרטים שחייבים להשאר חסויים לחלוטין.
לי אישית יש פחות בעיה עם עצם מעבר מידע מהמאגר אל רשויות החוק, אני כן רואה את זה ככלי לפיתרון בעיות ביטחוניות- מה שחשוב זה הנהלים, הגדרים והאכיפה שלהם ועל זה לצערי איני סומך כיום

תשובה

שלום לכולם,
חשוב לי להבהיר: חוק הביומטריה והצו קבעו מפורשות כי במהלך תקופת המבחן לא יימסר כל מידע לאף גורם. בהתאם לחוק, כאמור, אם בתום תקופת המבחן תחליט הכנסת להפוך את הסוגיה לחובה על כלל התושבים, הרי שאם יימסר מידע הוא יהיה מצומצם ורק בתנאים שנקבעו בחוק.

חשוב לציין כי כל הנאמר לעיל מצויין גם בטופס עליו את מדברת.

תודה על ההקשבה,

יותם מהרשות לניהול המאגר הביומטרי

ebi83

New member
זה לא מסובך

גוגל- הוא עושה חיפוש על קבוע על פי מילת מפתח מסוימת ומקפיץ הודעות רלוונטיות, שיטה ידועה בקרב ארגונים ומפרסמים

חצי דקה

New member
זאת אומרת שהקצו משאבים

(זמן, כסף...) כדי שלפחות בנאדם אחד יעשה חיפושים בגוגל כדי לסתום את הפרצות?

ebi83

New member
ברור...

ויותם לעיל אני מניח שתפקידו שיווקי בצורה כזו או אחרת.

למעלה