דברים של חתן פרס נובל

JOSEF272

New member
דברים של חתן פרס נובל

"הערבים תמיד אמרו שיש להם זמן ואורך רוח עד שנעלם אנחנו מהאזור, בעוד עשר, עשרים או חמישים שנה. הבעיה שלנו היא שאין לנו זמן. אנחנו ממהרים. אנחנו רוצים שלום עכשיו. אנחנו באמת רוצים שלום עכשיו... ואז הולכים ומחריבים יישובים יפיפיים, יישובים פורחים, יישובים יצרניים. הורסים את החיים של רבבות בני אדם על מזבח של 'צריך לעשות משהו', מקריבים את המפעל הזה על במת אל השלום, או אל המלחמה, מפני שצריכים לעשות משהו. עצם הדהירה המטורפת הזו לשלום הנכסף היא היא המרחיקה אותו".

האם האלטרנטיבה שלך ושל חתן

פרס נובל, פרופ' אומן, היא לא לעשות כלום? לשבת ולהמתין? האם האלטרנטיבה היא להמשיך במפעל עליו פרופ' אומן מדבר? להמשיך בו אולי עוד יותר צמוד לידידינו, אוהבינו, בשכם, בג'נין, ברמאללה, בבית לחם, אולי גם לחדשו צמוד לח'אן יונס, לרפיח, לג'בליה? נניח שאני מקבל את עמדתו של פרופ' אומן, ומאמץ את גישת הלא לעשות כלום, האם אתה מוכן להקפאה מוחלטת של המצב ביו"ש, כך ששום בית חדש לא יקום בישובים שם? כי גם להקים בית חדש זה לעשות משהו? ואם אתה בעד הקמת בתים חדשים, אז אל תשתמש בציטוט המגנה את ה"צריך לעשות משהו", כי גם זה "לעשות משהו". אז בא תאמר את האמת - האם אתה בעד לא לעשות כלום, או שאתה בעד לעשות משהו, אבל בכוון אחר, בכוון שיותר מוצא חן בעיניך? בכוון שגם הוא יקבע עובדות בשטח, שאפילו עתניאל שנלר כבר שינה את דעתו לגביהן.

לא! אבל אני גם לא בעד המשך

השליטה המעשית בכל שטחי יו"ש. אני נגד חזרה לקו הירוק, אני בעד קביעת גבול התואם את המציאות בשטח, בהתאם לצרכי בטחון (אמיתיים) ולמצב הדמוגרפי העכשווי. למשל: אני נגד יציאה מבקעת הירדן (למעט אזור יריחו). אני בעד סיפוח גוש עציון, מעלה אדומים, גבעת זאב, גוש אורנית-אלקנה-שערי תקוה וגם חלק מדרום הר חברון. אני בעד העברת ואדי ערה, בקה אל-ע'רביה וטייבה, אל מעבר לתחומי מדינת ישראל. אבל אולי פעם תשיב אתה, בעד מה אתה. בינתיים רק שומעים ממך מה כל כך רע בעמדות של האחרים.

JOSEF272

New member
חייב לציין תשובה ראויה

אני אגיב מחר שיהיה לילה טוב

ערב טוב יוסף , גבולות 67 ?

לצערי הרב , מאז מלחמת ששת הימים ומאז הוקמו " גבולות 67" , עשו ממשלות ישראל טעויות רבות . מרגע שנכבשו השטחים והתקבלו החלטות להשאיר את השטחים בידי הריבונות הישראלית היו צריכים להעישות שני דברים : 1. החלת הריבונות הישראלית על שטחי יש"ע וסיפוחם ע"פ החלטות הכנסת לישראל . 2. מתן זכויות שוות לערביי השטחים , מתוך החלטה מלאה שאלה יהיו תושבי ישראל . אולם מרגע שהוחלט שאין מספחים את השטחים , שאין מעניקים להם זכויות , שלא מטפלים בבעיות התברואתיות בשטחים וכו'... לא ניתן להחזיק בצורה שכזאת עם שלם לאורך זמן . ישובים יהודים רבים הוקמו באזורים שכנים לכפרים וישובים ערביים . התפתחות הישובים היהודיים בשטחי יש"ע , התפתחות החקלאות היהודית , הזרמת המשאבים והתקציבים לאזורים הנ"ל רק גרמו לשנאה יתר המצד האוכלוסיה הערבית . דייר המתגורר באזור ללא מערכת ביוב תקינה , מערכת ביוב הזורמת לרחובות , ללא צנרת מים שתספק מים לבתים , מערכת חשמל לקויה , מערכת כבישים שאף לא אחד מאיתנו היה מסכים לקבל ולחיות בשכמותה ועוד... כל זאת כשצעד ממול מתגוררים יהודים בוילות מרהיבות , עם פיתוח מרשים , עם בניה ענפה והתפתחות מרשימה לכל הדיעות , כל אלה יצרו שנאה וליבו את היצרים . כאיש ימין/מרכז כעסתי בתקופות המילואים שלי על המצב , עם השנים למדתי להבין את רחשי ליבם של תושבי יש"ע הערבים . לא אומר שקיבלתי את דרכם בלחימה תוך שימוש בטרור אבל בהחלט הבנתי את הכעס והמרמור . אחרי 39 שנים ידידי , מה אתה מציע ? איזו עוד אפשרות קיימת ? הריבוי הטבעי של הערבים , הרצון שלהם לקבל מדינה או זכויות שוות כל אלה דורשים פתרון מידי , לכאן או לכאן !!! הפתרון הטוב ביותר מבחינתי , כפי שהוא מתבטא במצעה של מפלגת קדימה "שני מדינות לשני עמים" . מיותר לציין ידידי , שבאזורים רבים בשטחי יש"ע לא דרכה כף רגלו של יהודי מלבד אלה של חיילי צה"ל במילואים/סדיר . המשך שבוע טוב ומהנה

קישקאשת

New member
קישקוש

אתה ידוע שבאזורים רבים ממרכז הארץ לא דרכה כף רגלי שם ושל יהודים רבים , אז בוא נחזיר , אני גר בת"א , אז בו נסתפק רק בת"א (בלי יפו ) וגם בלי הצפון משהו מרכז דרום , מספיק לא ? מעניין כמה זמן נתקיים כאן ?

כמה שהוא צודק!!!../images/Emo45.gif

הפרופ' ישראל אומן רואה נכוחה את המתרחש. עוד הצצתי בפורום ערבים ומישהו על דבריו האותנטיים טוען שההתישבות היא מפעל משיחי פשיסטי. איך אומרים הערבים: שווי שווי(לאט,לאט). באמת,למה אנחנו רצים לתת שטחים,בעוד ירי הקסאמים נמשך?! אפילו קלינטון אמר שבלעדי מנהיג כשרון יקשה עלינו להגיע לשלום ועוד ניתן להבין מדבריו,שאין הוא נלהב שישראל תבצע נסיגות נוספות. עם ישראל מבורך בשלום,אך לא פחות חשוב שתהיה בנו הגבורה והתושיה. לבי,לבי שיוצא אל אותם אלו שאבדו את בתיהם ומפעל חייהם של מתישבי גוש קטיף והשומרון.כל אחד צריך לשאול את עצמו מה אפשר לעשות עבור האנשים העקורים הללו. תקווה אני כי לחברה הישראלית יש חזון('כי באין חזון יפרע עם')ברוח הנביאים.'ארץ ישראל נקנית ביסורים'.אסור שהידיים ירפו מעשיה ואמונה. אני רק מקווה שאיש את אחיו יאהב. אנשים אחים אנחנו.

למעלה