דברים שנאמרו בכנס יתומי צה''ל.

דברים שנאמרו בכנס יתומי צה''ל.

דברים לכנס העמותה 2004 אקדים ואומר – בכוונתי לקצר. הרשו לי התבוננות קצרה במאבקנו מתוך פרספקטיבה של חמש שנות ניסיון. יש הרואים את ההיסטוריה כמאבק מתמשך בין חזקים לחלשים, בין מנצלים למנוצלים, בין אנשים מוסריים לברברים. מאבקנו מתאפיין בכל אחד מהסממנים הללו. במאבק הערכי המתנהל היום על דמותה של החברה במדינה, אנו מנהלים מאבק בין קבוצת יחידים לבין ממשלה שאינה ערה לאחריותה כלפינו. מאבקנו מתנהל היום כנגד הזרם הפוליטי ההולך בכוון התנערות המדינה מהפרט. אנו נאבקים על זכותנו להיות מוכרים כאלו ששילמו וממשיכים לשלם מדי יום את מחיר הקמת המדינה והגנתה, ומתוך כך, על דמותה של החברה כחברה ערכית ואיכותית. תגידו אידיאליסטים? אכן כן.. אבל היו אלה תמיד האידיאליסטים –אבותינו- אשר נשאו על גבם את המשא הכבד של בנין הבית של כולנו וההגנה עליו. אנו, בעלי המורשת של אבותינו, גם על הכרה זו עלינו להיאבק, שכן היא חדלה להיות מובנת מאליה בחברה שעוברת פשיטת רגל מוסרית והיום היא נוהגת לפי הכלל "תפוס ככל יכולתך". כל ממשלה - הינה, מתוך עצם טִבעה, שמרנית וחסרת-תנועה ואינה יכולה לסבול שינוי, אלא אם כן טמונה באותו שנוי טובת הנאה לבעלי שררה. כל שינוי, שעובר עליה, הוא תמיד תוצאה של לחץ שהופעל עליה: לחץ שהוא חזק מספיק כדי לאלץ את הכוחות השולטים להיכנע בדרכי-שלום או בדרך אחרת. את מאבקנו שלנו אנו בוחרים לנהל בדרכים חוקיות, אותן מספקת לנו הדמוקרטיה. לא אחזור על המטרות הכלליות של העמותה. אלה מוכרות לכם. אציג בקיצור רב את ההישגים שלנו עד היום. אנצל התכנסות מכובדת זו על מנת לשתפכם במטרות ובתכניות העתידיות של העמותה. הגשמתן זקוקה קודם כל לרצונכם הטוב. מה השגנו עד היום:  קיבלנו את אישור וועדת הכספים של הכנסת ושר האוצר, לפטור עבור תרומות כספיות ממס הכנסה!  דרך מחאת יום הזיכרון השגנו הכרת משה''בט בעובדה שאנו כאן על מנת להישאר.  השגנו הסכמת צה''ל להצטרפות קצינים לעמותה!  אנו זוכים בהכרה אוהדת מצד התקשורת ושיתוף פעולה הדוק.  נפגשנו פעם נוספת עם ראש האגף החדש של המשפחות השכולות בחודש שעבר והתחייבות לפגישת עבודה בעוד חודשיים.  דיון משפטי 2003 ותוצאותיו.  קבלנו מכתב כי ארגון האלמנות מסרב לשיתוף פעולה איתנו..  קבלנו תרומת מוצרים מחברות עסקיות,המורות על נכונות ציבורית לעזור לנו.  שיתוף חברות מסחריות ועניין בפעילותינו ותרומות ממעריב גלובס ידיעות אחרונות המהוות תמיכה ציבורית בזכותנו העצמאית להתארגן.  השגנו שיתוף פעולה מקצועי עם עמותות מובילות כגון ''שתיל'' מיסודה של הקרן החדשה לישראל, ונט''ל ארגון נפגעי הטרור הלאומי. כל אלה יאפשרו לנו סופסוף פריצת דרך כספית ומתן עזרה לכל חבר ארגון אשר יזקק לסיוע. על רקע ההישגים הללו והעשייה השוטפת הוצבו המטרות העתידיות הבאות: המטרות העתידיות אשר העמותה מציבה בפניה הן: א. להפוך את העמותה לארגון אשר יהיה מוכר על ידי המדינה כארגון יציג ועצמאי, הפורס את חסותו והמייצג באופן בלעדי את אוכלוסיית היתומים. ב. ליזום שינוי באותו חוק המגביל את זכויותינו כיתומים, חוק שכבר בעת חקיקתו היה מיושן ודרקוני, במגמה להרחיבן. כאשר נחקק חוק זה, בשנת 1950, לא היה הניסיון ההיסטורי של מלחמות, יתמות ושכול שקיים היום. גם ללא הסתייגות זו, ניכר בנוסח החוק לחץ שהפעילו פקידי האוצר דאז על המחוקק, שמגמתו להצר את זכויות היתומים. ג. גיוס מסיבי של משאבים הן כלכליים (כגון, פיתוח אגודת ידידים - טיפוח תורמים), והן אנושים נוספים (כגון גיוס והפעלת מתנדבים) אשר יסייעו להרחבת פעילותנו. לכן, אני קורא בזאת לכל אחד מכם לתרום מזמנו ומרצו לפעילותנו העתידית ולסייע בפיתוח וביסוס תשתיות לקרנות שונות כגון: קרנות של סעד , רווחה, בריאות, קרן מענקים לנישואין וללידה, קרן מצוקה סולידארית לחברים נזקקים, קרן ללימודי תואר שני ושלישי, קרן למימון יעוץ ולסיוע משפטי, כמו גם קרנות המיועדות לסיוע ליתומים בעלי צרכים מיוחדים. אנו זקוקים לכל מספר של מתנדבים פעילים אשר יסייעו בקידום עניני העמותה. ד. להמשיך ולאסוף מידע אשר דרכו נוכל להעמיק את ההבנה על אוכלוסיית יתומי צה''ל הבוגרים. מידע כזה הינו כלי רב עוצמה לצורך קידום מאבקינו כמו גם לשם זיהוי הצרכים עליהן יהיה עלינו לתת דגש בשנים הבאות. מה יכול כל אחד מאתנו לעשות למען המטרה: חשבתי רבות על האופן בו אתם, חברי העמותה, יכולים לפעול למען השגת מטרותינו המשותפות, מחפש את הדרך להפוך אתכם לשותפים פעילים, לגייס אתכם למעורבות ולעשייה, להעמיק בתוככם את ההכרה כי מה שאנו עושים הינו שליחות לאומית ואישית. המלאכה מרובה והזמן דוחק. דבר אחד ברור לי והוא, כי שותפתכם חיונית לכך שהעמותה תמשיך ותפרוס כנפיים. אני משוכנע שבזה כולנו רוצים, שהרי כולנו כאן. אתם יודעים... לעיתים לא נדרש הרבה כדי לעשות הבדל משמעותי. אם כל אחד מכם יתרום מה שיכול- אם בזמן, אם בפתיחת דלתות ואפילו בתשלום מיסי חברות אין לי ספק שנוכל לעשות ולהספיק הרבה יותר. לכן, אני מנצל הזדמנות זו כדי להזמינכם לקחת חלק פעיל יותר בפעילות השוטפת של העמותה. אלה מכם שמעוניינים ורואים בכך הזדמנות לבטא מנהיגות ו"אני מאמין ערכי", אנא גשו לפני צאתכם מכאן הערב לרינה ומסרו שמכם, כדי שנוכל להמשיך ליצור רשימת פעילים. הדבר הראשון בו אנו נתמקד בתקופה הקרובה הוא - גיוס כספים: בשלב ראשון אלה הפעולות אשר נעשה:  על הפרק עומדת כרגע תרומה בסדר גודל של 10,000- 40,000 $ אשר לצורך קבלתה אנו נדרשים לתכנן פרויקט אשר יתמוך ביתומים בדרום הארץ ולגייס יועצ/ת בעל/ת שם ועתירת ניסיון בתהליכים דומים. באם יש מי מכם בעל כישורים אשר רוצה להצטרף לצוות המתכנן, בונה, מלווה את הפרויקט אנא דברו עימי או שבצאתכם השאירו שמכם וציינו שזה רצונכם.  ליום הזכרון 2005 אירוע תקשורתי המזכיר את הבעייתיות המתמשכת הקשורה לאוכלוסיית יתומי צה"ל. מצוקתנו המתמשכת.  הפקת אירוע בו ייקחו חלק אמנים ידועי שם וכל הכנסותיו קודש לסיוע ליתומים. רק כדי לסבר את אוזנכם, ארכדי דוכין ומשה פרסטר כבר הסכימו להופיע. גם כאן אנו זקוקים לעזרתכם אם בזמן ואם בגיוס תקציב מתרומות. ולסיום דברי אני יודע שכל אחד מאתנו טרוד במאבק ההישרדות היום-יומי שלו. אני גם יודע שרבים מאתנו מסתייגים מה"הסבה" לפעילות ציבורית. לכל אלו אומר בקצרה – אם אין אני לי, מי לי. אדם שבע לא יאבק עבורנו. רק אנו, הרעבים להכרה – רק אנו נאבק. אם נתעקש ונתמיד – נוכל! אף אחד מאתנו אינו נדרש להזיז את הרי ההימאלייה לבדו. יבצע כל אחד מאתנו תפקיד מוגדר, גם אם קטן ותחום בזמן - וננצח! כפרפראזה על אמירתו של צ'רצ'יל אודות דם, יזע ודמעות, אני יכול הציע לכם הרבה עבודת שטח, עם הרבה עבודת נמלים, אך איש לא יוכל לקחת מאתנו את ההישגים שננחל. הם יהיו רק שלנו! עדי כספי

למעלה