דברים שנותנים השראה

shirleyrozental

New member
דברים שנותנים השראה

מה מביא לכם השראה
מה מעודד אתכם כשאתם נשברים באמצע התוכנית שלכם לשינוי המיוחל
אשמח אם תגידו לי ובעצם תשתפו את כל מי שבפורום איזה ספרים, סרטים, שירים וכו' השפיעו עליכם לטובה/עודדו אתכם בנוגע לשינוי שאתם חווים

ניאו30

New member
אני ממש אוהב נושאים כאלו!

שירים,ספרים,סרטים ובעיקר סיפורים של התמודדיות של אנשים אחרים.הרבה פעמים זה משתלב אחד בשני.יש לי ממש רשימה של סרטים כאלה "שעושים לי את זה".אם תרצי אני אעלה לך אותה(היא לא מסודרת,צריך לכתוב אותה,אבל זה כיף...). בכללי,אני אוהב את הדרמטי,את ההתגברות על מכשולים וקשיים בחיים של אנשים.זה נותן לי השראה,והרבה כוח להמשיך.אני בכלל בן אדם שאוהב ממש להיות תחת השראה מצד אנשים אחרים.זה גם מחבר אותי לעולם החלומות ומשאלות הלב שלי,אבל זה גם ממש נותן לי כוחות נוספים,אנרגיות נוספות,שהיה לי לא קל להתמודד בלעדיהם. אז אני אחזור לפה בסופ"ש ונראה אולי אני אוכל לפרט יותר.

shirleyrozental

New member
אני אשמח מאד אם תוכל לעלות אותם ../images/Emo13.gif

אני בטוחה שגם לאחרים יהיה בזה שימושי

ספרים או סרטים שמעוררים בי מרץ

והשראה הם אוטוביוגרפיות של מנהיגים או אנשים שהובילי שינוי משמעותי בחיים שלהם .אני אוהבת לקרא על אנשים " גדולים מהחיים" . שותפה לטלטלה שהם עברו בחיים על האמביוולנטיות ועל הרצון לגבור על סערות החיים, וגם להצליח בדרכם. גם אני נמשכת לדרמתיות בתנאי כמובן שיש בה גרעין עוצמתי שגורם לי להתרגש לבכות ולהזדהות עם הגיבור עצמו. במצב כזה אני מניחה את הספר מעלי ונותנת להתרגשות להציף אותי לרגע אחד ארוך עד שאני נרגעת ואז ממשיכה לקרא. יש כמה סרטים שראיתי אותם אני לא מגזימה איזה 20 פעם וכל פעם בכיתי מחדש כאילו שראיתי אותו בפעם הראשונה. - למשל הסרט המצויר והגאוני " עידן הקרח" .סרט מדהים שהיה לי במחשב ומאז שהוא פורמט נמחק הסרט וחבל לי מאודד. - עוד סרט שאני משום מה לא זוכרת את שמו , המספר על שני אחים תאומים סיאמים צמודים המנסים כל אחד בדרכו להשתלב בחיים כשהם מחוברים שניהם מאוד שונים אחד מהשני . האחד טיפוס רגיש וביישן והשני חברמן שאין לו בעיה עם המוגבלות שלו סרט מרגש ברמותתת. את " מליון דולר בייבי " לא הייתי מסוגלת לראות פעם שניה בדי וי די . מאוד כואב חבל שהסוף לא אופטימי. אני אוהבת סרטים , ספרים עם סוף אופטימי . בעצם עד שהגיבור עושה את השינוי של חייו אז לפחות שיהנה בסוף מהפירות . כאילו דא.
איילת

ניאו30

New member
אני דווקא רואה זאת אחרת

הכוונה ל"מליון דולר בייבי"-אני בהחלט חושב שזה לא סרט קל לצפייה,בייחוד הסוף,ובייחוד לבעלי "בטן רגישה" כמוני,אבל...אני דווקא חושב שבסוף יש משהו מהאופטימיות...השאלה איך אנחנו מסתכלים על שאלת החיים והמוות(למשל,האם מוות היא תופעה שצריך להגיד עליה שהיא טובה או רעה בהכרח?).אותי זו שאלה שהעסיקה המון שנים וקיבעה אותי במקום מסויים.אצלי,למשל,ברגע שהתחלתי לראות את החיים והמוות בצורה אחרת, הרי שגם משמעות החיים כבר לא נקבעת על ידי כמה זמן חיינו אלא מה עשינו כשהיינו חיים (שלא לדבר על כך שאפשר להסתכל על זה גם לא כמשהו שנגמר אלא כמשהו שמשנה צורה).מכיוון שכולנו נמות בסופו דבר,הרי לא הכמות קובעת אלא האיכות.לכן,הקטע בסוף שהיא אומרת שהיא השיגה כל מה שרצתה,ולכן יכולה למות בשקט,בשלוות נפש,הוא הדבר המשמעותי כאן-דבר שאפשר לקחת אותו לחיים שלנו-שאם נמלא אחר ייעודנו בחיים,אחרי הדברים שגורמים לנו להתעלות מעבר למציאות הלא פשוטה של החיים בבדידות,ונמצא את המקום בו נמצא את שלוות הנפש שלנו,הרי שכבר בכך יש משמעות לחיים שלנו.

את הסרט מליון דולר בייבי

דיי פיספסתי . בקטע שהוא ניתק לה את המכשירים , היתה לי הזדהות עם הגיבורה והרגשתי שנעצרת לי הנשימה ממש לא יכולתי לנשום עד עד עד שהתעלפתי. מאוד לא נעים עצרו את הסרט הדליקו את האורות איזה פאדיחה בשיא הסרט . היו באולם כ- 3 רופאים אז קיבלתי טיפול אישי עד שחזרתי לעצמי. את סוף הסרט לא ראיתי וגם חברה שלי שהיתה איתי לא ראתה לקח זמן עד שביררתי מה קרה בסוף. החברות המופלאה שהיתה בניהם זה משהו שמחמם את הלב. סה"כ איזה חיים היו לה ועם משפחה מע'פנה כזו. מה שכתבת שהיא הרגישה שמיצתה את חייה זה נראה לי שבא מכיוון של השלמה במצב. אחרי שכרתו לה את הרגל והיא היתה מודעת למצבה מה כבר יכלה לצפות למה? היא הרי רצתה שתהיה לה משפחה משלה . גם לא ברור לי איזה קשר היה ביניהם , האם זו היתה רומנטיקה או השלמה לבת האובדת שלו? בכל אופן מאז אני לא הולכת לראות יותר סרטים עצובים או סרטים שאין בהם הפיאנד.

ניאו30

New member
ואי...העיקר שאת בסדר../images/Emo24.gif

בסוף הסרט היא נפטרה והמאמן(קלינט איסטווד) לא נראה יותר באולם אגרוף(הלך להתבודד נראה לי)...שניהם היו נשמות בודדות בעולם,ובעזרת הקשר שנרקם בינהם הם מצאו איזו נחמה.אני חושב שזו ממש לא היתה רומנטיקה,אלא יותר בכיוון השני,של קשר דמוי אב-בת,אבל בכללי זו היתה ידידות אמיתית וטהורה....קשר אמיץ בין שני אנשים שברחו כל הזמן ועכשיו,לראשונה בחייהם, התאפשר להם לא לברוח,להתמודד...עד שהיא נפטרה...והוא היה זה שניתק לה את המכשירי הנשמה...לא יכל לסלוח לעצמו על זה,ומצד שני לא יכול לסלוח לעצמו אם לא היה עושה את זה...זו דילמה כל כך עמוקה,שאלות של מוסר. בקשר למה שאמרת בסוף...דברים עצובים זה חלק מהחיים.לשמחה אין משמעות כשלעצמה,אלא ביחס לצד הקוטבי שלה...העצב הוא זה שנותן את המשמעות לשמחה...החושך הוא זה שנותן את המשמעות לאור...הפסימיות היא זו שנותנת את המשמעות לאופטימיות...והמוות הוא זה שנותן את המשמעות לחיים...ככה אני רואה את זה לפחות.אצלי יש קטעים שאני לא יכול לראות אותם, למשל לראות הרבה דם,או פציעות או ניתוחים שמראים אותם וכדומה....אז אני פשוט עוצם את העיניים וממשיך לראות לאחר מכן, אבל זה רק סצינות,אצלך מדובר בסרטים שלמים.אל תלכי למשהו שלא עושה לך טוב,אבל אולי כדאי לך לראות האם זה מייצג אצלך משהו עמוק יותר-לקבל את הרע כמו את הטוב,את השלילי כמו החיובי,בחיים וכדומה... זה גם קשור מאוד לאהבה,ולא חשוב למה או למי.אהבה זה לקבל את השלם,כפי שהוא קיים.שלם לא במובן מושלם,ההפך מכך,שלם במובן של כל חלקיו ומרכיביו של זה או מה שאנחנו אוהבים,כולל הדברים שאנחנו בעצמנו חושבים עליהם בדיעה כזו או אחרת.

ניאו30

New member
אוקיי...לפני זה הקדמה

הרשימה שלי היא משהו מאוד אינטואיטיבי,כלומר מה שאני זוכר באותו הזמן,כך שהיא מאוד חלקית.בשבילי זה ממש מקור בלתי נגמר של השראה,תקווה,חלום ואמונה.הם גם משקפים אצלי סוג של טרנספורמציה של התודעה שלי,דרך ההסתכלות שלי על העולם-בשלב ה"טרום גולמי" שלי אהבתי את השירים העצובים והכואבים בגלל הזדהותי הכמעט מוחלטת עם אותם רגשות,שהיו גם מנת חלקי.הם היוו בשבילי ממש(ושאני אומר ממש אני מתכוון לכך שהם היו מאוד משמעותיים בשבילי,בטח בהסתכלות לאחור) דרך להביע רגשות,בתוכי, כשבעולם החיצוני לא ידעתי איך לעשות זאת.הם שמרו לי על הניצוץ,על הזיק הכי קטן של אמונה ש"אולי יום אחד...". ברגע שהתחלתי להשתנות,להרגיש שמחת חיים אמיתית ואמונה בעצמי,האהבה שלי לכל המעורר השראה לא הלכה לאיבוד,אלא שינתה צורה-השירים,הסיפורים,השירים,וכל השאר(למשל אישיים מסויימים שהערצתי את דרכם בעולם) הפכו לכלי רב עוצמה בשבילי,מקור לעוצמה פנימית שלא היתה לי לפני כן,אנרגיה פוטנציאלית שלא הייתי מודע לה והכי חשוב-אמונה ברבדים השונים של החיים,שלפני כן היתה מאוד מוגבלת ומצומצמת. מהתמכרות לרגש עצמו-לכאב/געגוע/סבל/אובדן-הראיה שלי התרחבה להתמכרות למציאת המשמעות שעומדת מאחוריי הרגש, המשמעות של מה שגרם לי להרגיש כפי שהרגשתי, למציאת המשמעות והחיובי שיש בכל התנסות שלי בחיים,ורכישת כוחות דווקא מאותם דברים,מקרים ונסיבות אשר נראו לי כשליליות(ואף טרגיות),כשבעצם זוהי הדרך הכי אמיתית,לדעתי,להגיע לצמיחה,התפתחות והשתנות ברמת התודעה העצמית שלי,ולא רק ביחס לעצמי,אלא גם ביחס להורים,לסביבה,לחברים,לעולם,ליקום כולו או לכל מה שניתן לכנותו היצירה האלוהית. יש כאן משהו נוסף,שלכאורה נראית כאן סתירה.שמצד אחד,אני אוהב ומתחבר מאוד לעצב,לכאב ולמשהו שסוחט ממני דמעות,ומצד שני,דווקא הרגשות האלו שלי הן שנותנות לי את התקווה,האמונה והעוצמה הפנימית.אולי אפשר ליישב את זה בכך שזה האופי שלי, הטבע שבתוכי.אני מודע לכך שיש לי אופי מלנכולי דומיננטי...ולכן,דווקא רגשות כמו עצב, כאב ואובדן ממלאים אותי בעוצמות גדולות. זה משהו שאולי קצת קשה להבנה למי שלא מכיר או חווה את זה בעצמו,אבל זה בהחלט משהו שאני חש אותו,מאז שאני זוכר את עצמי.השינוי הוא בתפיסה שלי את אותן רגשות/מחשבות-ממשהו שמביא אותי לפסימיות ושקיעה בדכאון קיומי אל משהו שנותן לי כוחות אופטימיים ושמחת חיים. רוצה עוד להוסיף שאני ממש יכול לראות את הטרנספורמציה הבאה שלי בעניין זה,בעתיד-ה"רשימה" הזו,כמטפורה,מילאה אצלי צורך מאוד חזק בתחושת החיים שלי,בתקופה מסויימת.בעתיד,אני רואה איך מה שסופק לי באמצעות מילים,מנגינות או תמונות זזות,הופך למשהו הרבה יותר "חי",ויסופק לי על ידי דברים אחרים,שקשורים יותר לחיבור בין העולם הפנימי והחיצוני שלי-במובן של קבלת השראה מתוך העולם עצמו,מהמקור עצמו,מתוכי אני,ולא(או פחות) מתוך משהו שהוא עדיין מלאכותי,מעשיי יצירתו של האדם,ולא ממקור החיים עצמם.למשל,לקבל את רגש שמחת החיים לא משיר/סרט או ספר אלא מהתבוננות בצמח המתחיל כזרע וצומח עד שמוציא מתוכו פירות ופרחים וחוזר להיות זרע,מהקשת בענן,מזריחה או שקיעה.נכון שזה כבר קיים אצלי במידה מסויימת,אבל בעתיד אני רואה איך התחושות שלי שעולות מהתבונניות כאלו הופכים למשהו הרבה יותר "חי" בתוכי,בפנימיותי והוויתי העמוקה ביותר.

ניאו30

New member
וה"רשימה שלי"

ספרים- האדם מחפש משמעות/ויקטור פרנקל הדולפין/סרג'יו במברן אמנות האהבה/אריך פרום סיפורו של מסע(ספר מהלימודים שלי) הקדוש,הגולש והמנכ"ל-רובין שארמה אוטוביוגרפיות שנוגעות בי(למשל,יאנוש קורצ'אק) ספרי התפתחות אישית ורוחניות(אמיתית) ספרי ילדים ואגדות עם שירים(לועזיים.אני אוהב מאוד! גם שירים עבריים אבל זה לא ייגמר.השמות והיוצרים מזכרון,אז חוץ מאלו שאני לא זוכר,יכול להיות שיהיו כאן גם טעויות) i believe i can fly -ווסטלייף I got life- מתוך "שיער" Let the sun shine- מתוך "שיער"(שיר נפלא!) Many rivers to cross –לא זוכר Time song- מתוך "מופע הקולנוע של רוקי" There's no mountain high enough-לא זוכר(אבל היה בסרט "אם חורגת") i want to breakfree-קווין honesty-בילי ג'ואל Breakaway-קלי קלרקסון (שיר שמאוד הזדהיתי עם מילותיו,שבאיזה מקום תיארו/שיקפו את התהליך שלי) Turn around – בוני טיילור Hero- מאריה קארי(שיר מדהים בעיניי) Turn turn turn (a time to…) – לא זוכר I have a dream-אבבא Qe sera sera- דוריס דיי Out here in my own- ניקה קוסטה(יש לה קול מדהים!) Don't give up- פיטר גבריאל Imagine-ג'ון לנון(מעורר השראה תמידית) Somewhere over the rainbow- ג'ודי גרלנד(מדהים,מדהים,מדהים-השיר שנתן לי הכי הרבה השראה!) My immortal –אוונסנס My way-פרנק סינטרה Against all odds- פיל קולינס All you need is love-ביטלס When you say nothing at all-אליסון קראוס(שיר שנתן לי השראה באיזה נושא אישי) What a feeling-אירן קארה(מתוך פלאשדאנס,אחד השירים שאני הכי אוהב לרקוד אותם) It's my life -ג'ון בון ג'ובי It's a long road-לא זוכר(השיר שסיים את "משחק הדמים"-רמבו) Philadelphia – ניל יאנג (מתוך הסרט "פילדלפיה") The greatesy love of all -ויטני יוסטון What if god was one of us –ג'ואן אוסבורן Listen to your heart-רוקסט (תמיד עצה טובה לחיים) באופן כללי,מבחינת להקות אני אוהב את קווין,אירסופליי וקרפנטרס,אוהב גם בלדות רוק.חושב שהמוזיקה הטובה(וגם רבת ההשראה ביותר בשבילי) ביותר היא שירי שנות השמונים.בעברי אהבתי כמעט רק שירים שקטים ונוגים(מי שרוצה דוגמית יכול למצוא את זה בקישור כאן).כיום,אני עדיין אוהב אותם מאוד,אבל התווספו לי אהבות לשירים שאני אוהב לרקוד אותם,שממש "מקפיצים" לי את הנשמה.אתמול, כשרקדתי,היה למשל אחד כזה שאני חושב שנקרא life celebration ,למי שמכיר.וכן,שירי אהבה מאוד נותנים לי השראה. בכלל,יש לי מין "סטייה" מוזרה כזו-כל שיר שיש בתוכו מילים כמו free,freedom,love ודומיהם,ישר הופך אצלי למשהו שנותן לי השראה,גם לרקוד אותו וגם ל"חוש" אותו. סרטים ג'ו נגד הוולקנו חומות של תקווה(מדהים!) חופים למצוא את ארץ לעולם לא פאטש אדאמס(הסרט הכי מעורר השראה אצלי!) מטריקס(נו,טוב...חחח) חתונתה של מיוריאל האחות האחרת ימי שלישי עם מוריי החיים או משהו כזה אנטואן פישר וויל האנטינג פרחים בעליית הגג הסיפור שאינו נגמר הקוסם מארץ עוץ(סרט ההשראה האולטימטיבי בעיניי,כמו השיר,מעורר השראה תמידית) השמן של לורנצו(שיש לו איזה הסטוריה כאן,למי שזוכר...ותיקי הפורום) גרין מייל נולד בארבעה ביולי ניצוצות קצין וג'נטלמן בני הים אמריקה איקס המופע של טרומן לב אמיץ שיער(הסרט שהכי מתחבר לי לתהליך מציאת ה"אני האמיתי" שלי,זה שלא הולך אחרי הכללים והנורמות המקובלות אלא אחרי מצפונו) לקום אתמול בבוקר ארין ברוקוביץ הסמוראי האחרון טיטניק הכי טוב שיש לעזוב את לאס וגאס פורסט גאמפ להציל את טוראי ראיין מה שרואה הלב כנשיקת מלאך לילות חסרי מנוחה עיר של מלאכים זה יכול לקרות גם לך צלילי המוזיקה אינסטינקט פשע אמיתי סיפורו של אלוף לאדוני באהבה פוטלוז עת לרקוד פלאשדאנס רודי(סרט רב השראה) נסיכת הפוטבול(דומה לרודי,עם הלן האנט לפני שהתפרסמה) מחשיכה לזריחה בנוגע להנרי מה עובר על גילברט קזבלנקה גברים לא בוכים שתי פנים למראה הלוחש לסוסים אמריקן ביוטי הדוקטור(חזק!) הומלס בהווארד גברים עם כבוד טוב,כאן ה"באופן כללי" הוא ממש רחב.אני אוהב הכל,כמעט הכל אפשר להגיד,אבל נכון להגיד שהכי מתחבר אליי והכי נותן לי השראה הם אותם סרטי דרמה המבוססים על סיפורים אמיתיים.גם מאוד מתחבר לדרמות/קומדיות הרומנטיות.כמו כן,אוהב את סרטי ה"אני נגד העולם",וגם את סרטי ה"אני ואתה נשנה את העולם".אוהב סרטי ריקודים(כמובן...) ובאופן מפתיע משהו(למי שלא מכיר מה זה) אני גם מאוד מקבל השראה מסרטים על אומנויות לחימה,כשהלחימה היא לא נגד מישהו אחר,אלא בראש ובראשונה זו מלחמה "נגד" עצמך,בתוך עצמך,כשעולות הדילמות והקונפליקטים הפנימיים שממלאים את הנפש,כשייאוש מתייאש ואתה לא רואה סיבה לקום בבוקר או כשאתה בתהליך שינוי ואתה לא מבין מה קורה לך...זה דברים שחוויתי אותם,שאני עדיין חווה אותם,ולכן בשבילי הסרטים האלו מאוד בעלי השראה.יש עוד,כמובן...בסך הכל,כמו שאמרתי,מדובר במשהו חלקי ביותר של הרגע. יש עוד מלא.זה מאגר באמת גדול,שכל אחד יכול למצוא בתוכו את אותו דבר שנותן לו עצמו את אותה השראה.

venesa1

New member
אהבתי את שאלתך....../images/Emo140.gif

אישית, הדברים שנותנים לי השראה הם "פרקטים" (כנראה שאני לא לירית
מספיק) הכי "עובד" עליי זה להיות בסביבה אנושית בעלת מוטיבציה, להגיד לעצמי אנחנו אותם בני אדם אם הם השיגו גם אני יכולה.... באופן כללי אני מאמינה שאם אנחנו נינוחים מספיק ובעלי בטחון יהיה לנו הרבה יותר "דרייב" לחיים....

דעתי האישית

דעתי האישית... תראי... כשאני נשבר אז אני נשבר.... ואז עוברים כמה ימים \ שבועות \ חודשים.... ופתאום אני צומח מחדש.... אז הייתי ממליץ על אפקט הזמן והסבלנות, כי במילא אם אני מרגיש מדוכא אז אין חשק לכלום... אני חושב שהפתרון לאנשים שחווים תקופת שבירה חוזרת ונשנית לעתים קרובות היא להצטרף למעגל צמיחה כזה או אחר, ואז הכח של הקבוצה שומר את חברי הקבוצה למעלה ! אני לא חוויתי כבר כמה חודשים הרגשה של שברון, ולכן אדבר יותר על הבאת השראה... מצד אחד, אני מאמין גדול בספרי השראה, וכך גם אשתי... אולי בגלל זה מדפי הספרים שלנו נראים כמו חנות ספרי רוחניות... אבל אם הספרים (רוחניים ככל שיהיו) לא מביאים אותך לנקיטת פעולות לשינוי חייך אז הם לא ממש שווים... אולי יגרמו לך כמה דקות של הנאה או חוויה רגשית כזו או אחרת... ולכן חשוב להשתמש בהם בחוכמה. ספרים לדעתי פונים יותר אל האינטלקט, ולכן אולי הם מתאימים לאנשים לוגיים... ספר טוב הוא כמו שלט (ורק שלט, לא יותר !!!) המצביע על המטרה (דמייני שלט הממוקם בנתניה המצביע על איך להגיע לתל אביב) . אבל אם הבן אדם רק יסתכל על השלט, הוא יכול לחוות אולי התרגשות זמנית כשהוא מדמיין איך להגיע לתל אביב, לים, לשופינג, והאל יודע מה עוד... אבל!!! אם הבן אדם לא יקח על עצמו את האחריות להגיע לתל אביב. לעבור את תלאות הדרך (לחכות לאוטובוס... לשאול אנשים איזה קו עובר... להכין כסף לנסיעה... וכו'... וכו'...) אז במוקדם או במאוחר, הוא יישאר מתוסכל שהוא נמצא בתקיעות שלו בנתניה ולא הגיע לתל אביב... ואז הוא עשוי לחפש עוד שלט (ספר)... ועוד שלט (עוד ספר)... ולעבור אלפי שלטים (ספרים).... ולהיות מתוסכל.... ואני חושב שדי הבהרתי את הכוונה שלי... מצד שני... אני מאמין הרבה הרבה הרבה יותר גדול בקלטות התפתחות... שבהן אני שומע מאמנים ומורים גדולים מדברים בהתלהבות... ולדעתי יש לקלטות הללו יתרון משמעותי חשוב בכך שהן עובדות יותר על הרגש.. ולכן עוזרות יותר להניע את הבן אדם לקחת החלטות בחייו ולהגשים את מטרותיו ושאיפותיו. את מי אני אהבתי: ANTHONY ROBBINS. ZIG ZIGLAR.... העניין הוא שהקלטות באנגלית... (אבל - אנגלית אפשר ללמוד) ומצד שלישי... אין כמו להיות בנוכחות של מאמן ומורה טוב. אבל זה דורש השקעה כספית רבה יותר (ובהתאם גם ההתפתחות העצמית עשויה לקפוץ כמה שלבים) ומצד רביעי.. אם מוצאים את הקבוצה הנכונה, ונפגשים בתדירות של לפחות פעם בשבוע... זה יכול גם כן להקפיץ את האדם כמה רמות קדימה. זאת דעתי האישית.

merrira

New member
קלטות השראה

היי... אני חייבת לציין שקלטות עדיין לא ניסיתי אבל בהחלט התחלתי לחפש... איפה רכשת את הקלטות אל אנתוני רובינס?? קראתי את הספר שלו והוא ממש מדהים ומעורר השראה.. אשמח לעוד המלצות על קלטות גם אם הן באנגלית.... שיהיה אחלה שבוע

דברים שעוזרים

טכניקות פנימיות שאני מכירה - למשל נשימה אל כאב ונשיפת כאב החוצה דמיון חיובי מתן אמון ועוד

גור42

New member
הסרט "רוקי"

האמת - רק החצי שעה האחרונה של הסרט באמת מעוררת השראה: מהסצינות המפורסמות של הריצה והאימונים השכם בבוקר, ועד לקרב מול אלוף העולם. 20 או 30 דקות של השראה צרופה. אבל ההשראה האמיתית בסרט הזה נובעת דווקא מהסיפור שמאחוריו. התסריטאי והשחקן הראשי, סילבסטר סטאלון, היה סתם טיפוס אלמוני ולא מוכר לפני "רוקי". ביום בהיר אחד עלה לו הרעיון לתסריט של "רוקי". הוא שלח את התסריט להוליווד, ואמר להם שהוא מתעקש להיות השחקן הראשי. אילי הקולנוע בלוס אנג'לס גיכחו, והסבירו לברנש בנימוס שלא ככה עובדים הדברים בעיר הסרטים. אבל סטאלון התעקש, וסוף הסיפור ידוע: לא רק שהוא קיבל את התפקיד הראשי, אלא שהסרט אף זכה באוסקר. אפשר לומר שסטאלון הוא בן-דמותו האמיתי של רוקי. כמו הגיבור הבדיוני שהוא המציא, גם סטאלון נלחם נגד כל הסיכויים וניצח בסוף. ומכיוון שסיפורו של סטאלון הוא אמיתי, הוא מעורר השראה באופן שאף תסריט בדיוני לא יכול להשתוות אליו. היום זו היתה הפעם הראשונה שראיתי את הסרט מיזה 20 שנה. ומסיבה בלתי מוסברת, גם לי בא פתאום לכוון את השעון המעורר ל-4 בבוקר ולהתחיל להתאמן במרץ לקראת ה"קרב הגדול". לא קרב בזירת האגרוף, אלא קרב מול יעדי חיים חמקמקים שנותרו עדיין בלתי-מובסים...

shirleyrozental

New member
משהו מעורר השראה משלי ../images/Emo9.gif

מכירים את כל הסרטים הרומנטיים האלה שמדברים על מהפכים
אז למשל, יש שיר אחד, Bizarre Love Triangle, שמזכיר לי מאד את סוג הסרטים האלה. בהתחלה הכרתי את השיר הזה בגרסתו השקטה, שנורא דיברה אליי והתחברה לי לתקופת האבל שעברתי בעקבות הפרידה האחרונה שלי. אחרי כמה שבועות הכרתי את אותו שיר, אבל להפתעתי הפעם היה מדובר בגרסת רוק-פופ שכזו, שנורא התחברה לי לקטע הזה של ה"לקחת את עצמך בידיים ולבנות את החיים מחדש". ממש כמו הבחורה המסכנה שמופיעה בסרטים הרומנטיים האלה. בהתחלה היא מתאבלת, ואח"כ היא תופסת את עצמה בידיים, משיגה לעצמה עבודה מדליקה וחבר מגניב... ואז משום מה הבחור המניאק עושה חושבים ומנסה לבקש ממנה לחזור. לפעמים היא מסכימה ולפעמים לא. מקווה שזה יעורר בחלקכם גם כן סוג של השראה
נ.ב. לפני שבוע וחצי בערך יצאתי עם הבחור החדש שלי להופעה של "פורטיסחרוף" ונורא הצחיק אותי שאחרי ההופעה, כשהוא החזיר אותי הביתה, שמענו רדיו והשיר הזה התנגן, בגרסתו העליזה

למעלה