דברים שעדיין לא לגמריי התרגלתי אליהם בארה"ב (517):

דברים שעדיין לא לגמריי התרגלתי אליהם בארה"ב (517):

גם אחריי לא מעט שנים פה, עדיין לא הצלחתי לגמריי להתגבר על האנטי המובנה אצלי נגד shameless self-promotion.

השתפרתי בזה, אבל עדיין מעלה בי קצת בחילה כשאני נאלץ לעסוק באמנות הזו, שכה מקובלת על האמריקאים, ואפילו מעודדת פה. ואולי כבר גם בישראל, עם כל ההייפ של תרבות הסטארט-אפ במגזרים מסויימים?

Midriff

New member
הבעיה שלי היא

איך לעשות את זה כ"כ יפה ומרשים כמו שהאמריקאים עושים. אני יכולה להציג את עצמי בכמה משפטים, אבל כשהם אומרים דברים דומים זה נשמע אחרת לגמרי.

iris mom of two

New member
להאמין

קודם כל, לאמריקאים אסליים יש תרגול לכך כבר בתיכון. החבור המפונפן שצריך להגיש לקולג', בנוסף למכתבים שמדברים על כמה הקולג' לא יכול להתקיים אלא אם כן אותו סטודנט ילמד בו.
&nbsp
דבר שני, בוגרי אוניברסיטה כתבו כל כך הרבה מסמכים כאלו, שהם מתחילים להאמין בבולשיט של עצמם.
&nbsp
עם הזמן לומדים להשתפר. וכן, כשמשהו אחר אומר משהו זה הרבה פעמים נשמע יותר טוב ממה שזה נשמע מעצמנו, אבל זה גם סינדרום המתחזה, לא רק אמריקאים לעומת ישראלים.

זה קיים בישראל כבר זמן רב

קשה לי לחשוב על מקום בישראל שבו לא נתקלתי בזה...
ויש לי הרגשה שהתיאור ״חסר-בושה״, מתגמד אל מול מה שאפשר למצוא בישראל. (לדוגמא, אם הזכרת היי-טק, חבר סיפר לי פעם שיש לו רשת של חברים שלמעשה תומכים אחד בשני בהמצאת פרטים בקורות החיים. אז אולי את העבודה עצמה הם יודעים בצורה טובה, אבל יכולים לנפח את קורות החיים מעל כל מועמד אחר... אבל שאר הדוגמאות הם של ״סתם״ כאלה שקושרים בין נפיחת הבוקר שלהם להוריקן שמכה בצד השני של העולם)

debby12

New member
מנהל
זה מרגיש לך שונה מבישראל?

שואלת ברצינות. לא מרגיש לי שבישראל כולם צנועים במיוחד...

עברנו לארה"ב לפני 17 שנה,

ומאז רוב ההתרשמות שלי מישראל מסתכמת במשפחה וחברים. ברור שיש גם בישראל שחצנים. זו תכונת אופי חוצת תרבויות.

אני מדבר על shameless self-promotion בקונטקסט מקצועי, כמשהו שמצופה ממך ומעודד.

לא זכור לי שזה היה המצב בישראל שבה אני גדלתי. ברור שהיו אנשים שקידמו את עצמם, אבל זה בדרך כלל היה נתפס כדבר לא חיובי (מה שהיום קוראים "הוא עף על עצמו", בקונוטציה שלילית כמובן). מצד שני, כמובן שדברים משתנים לאורך זמן, ולכן השארתי את המשפט האחרון פתוח.

למעלה