דברים שרואים משם

דברים שרואים משם

היי לכולם

הרבה עובר על טורקיה לאחרונה והחדשות מתמלאות בכל מיני נושאים שם, גם ביחסים עם ישראל. מה שפחות שומעים, אולי בגלל החסימה של גישה לעיתונאים, הוא המצב בדרום מזרח המדינה, שלא רחוק ממלחמה. יש שם ערםי ואיזורים שנמצאים תחת עוצר כר שבועיים, הרבה הרוגים ופצועים ואומה מדממת אחת - טורקיה - שמתקרבת למלחמת אזרחים עם הכורדים
.
'מזרח המדינה בוער ואנחנו מרגישים שבאיסטנבול אף אחד לא מבחין בזה' - אמר כורדי אחד בראיון. בארץ לא שומעים הרבה על מה שקורה שם, אז שווה לקרוא את המאמר המצורף שמסביר קצת מי נגד מי ולהבין איך נראית המציאות שם בדרום מזרח -
[URL]http://www.nytimes.com/2015/12/31/world/europe/turkey-kurds-pkk.html[/URL]

אני ביקרתי בשבוע שעבר ב-GAZIANTEP, שם לא היתה מורגשת מתיחות עם הכורדים. כן היו מורגשים המוני מהגרים מסוריה - אפשר היה לשמוע ערבית ולראות הרבה שילוט בערבית, ומסעדות, ואנשים. לא כולם שמחים על גלי ההגישרה חדשים האלה.

moises7398h2

New member
דבר כזה היה צפוי

בתאריך 27 בנובמבר כתבתי טורקיה היא כבר לא מדינה דמוקרטית, לאחר שראיתי את הסירטון שלצערי, גם לא בעיברית, כיצד שלב אחר שלב, רומס ארדואן את הדמוקרטיה, והופך את טורקיה למדינה רודנית. איך הוא רודף את אמצעי התקשורת, ואת הכורדים, ועוד גורמי אופוזיציה, וכיצד הוא מטה את תוצאות הבחירות לטובת.ו לא פלא שבטורקיה מתפרסמים ידיעות שהן לטובת המשטר, וידיעות שאינן לרוח המשטר, מוצנעות, או לא מתפרסמות כלל.

נכון מאוד,

מזכיר מקומות אפלים אחרים או דיקטטורות ששם מעדיפים להתסכל החוצה ולא פנימה. האבחנה שלך נכונה ובאמת ארדואן הלך לכיוון הזה לאט לאט.

טליה ג

New member
ממש מדינה במלחמה! מפחיד!

תודה על המאמר המעניין. לא מספיק שארדואן כבר הצליח להסתכסך עם כל השכנים, עכשיו גם המתיחות עם הכורדים הגיעה לידי שיא, ובמקום לחבור איתם נגד דאעש, הוא רק מדכא אותם יותר ויותר.

מה הביא אותך לבקר ב-Gaziantep בימים טרופים אלו? צילמת תמונות? העיר לא כל כך קרובה לאזורי הסכסוך עם הכורדים, אבל היא כן קרובה לגבול הסורי ומשמשת כבר כמה שנים נקודת מעבר להמוני פליטים מסוריה, ועד כמה שידוע לי, כ-250,000 פליטים סורים נקלטו בה כתושבי קבע, חלקם הקימו בתי עסק ואפילו גני ילדים משלהם.

אפס סכסוכים

היי טליה,
בהחלט ארדואן 'הצליח' בכישרון רב להסתכסך עם רוב השכנים של טורקיה, וזה אחרי שהוא ושר החוץ בזמנו קבעו לפני משהו כמו 3-4 שנים מדיניות של 0 סכסוכים עם השכנים. הגלגל בהחלט התהפך.

אני עברתי באיסטנבול בדרך חזרה הביתה, והיו לי יומיים פנויים. כל פעם אני משתדל לבקר בעיר טורקית אחרת בזמן עצירה באיסטנבול ואף פעם לא הייתי ב-GAZIANTEP.
אני חייב להגיד שיחסית לערים טורקיות אחרות, כמו MARDIN, URFA, ADANA ועוד - הפעם זה לא קרה. אולי בגלל שזה שיא החורף והימים קצרצרים והיה קר (2 מעלות בלילה), ואולי בגלל האופי של העיר או בגלל השינוי שחל בה בשנים האחרונות. אכן יש הרבה מהגרים סורים ואפשר לראות את זה בקלות - משהו כמו 300000.
רציתי לצאת קצת מהעיר לראות איזה מצודה על נהר הפרת שזורם באיזור אבל היום היה קצר מדי.
את היית ? מכירה ?

טליה ג

New member
לצערי לא הייתי ב-Gaziantep

העיר משכה את תשומת לבי כבר ב-2008, כי הנהג שהשכיר לנו אז את הרכב (בתיווך חברת התיירות İcem Tour), הביא אותו אלינו ל-Eskişehir בתחילת הטיול ואסף אותו מ-Erzincan בסיום הטיול, היה מ-Gaziantep, ונסע במשך שעות מרובות ליעדים מרוחקים רק כדי להביא/לאסוף את הרכב. השתעשעתי באפשרות לבקר ב-2009 בדרום טורקיה - לטוס ל-Adana, להמשיך ל-Gaziantep ומשם ל-Mardin ו-Harran, אבל אז כבר הייתה מתיחות ביחסי ישראל-טורקיה, כך שירדנו מהרעיון. אבל במצב הנוכחי לא נראה לי שארצה לבקר ב-Gaziantep גם בלי קשר ליחסים המעורערים עם טורקיה. על Mardin ו-Harran בכלל אין מה לדבר, כי מי מתקרב עכשיו בכלל לאזור הגבול עם עירק?

אפשר לוותר

בהחלט עכשיו להגיע לגבול עם עיראק זה להכניס את עצמך לצרות, בימים כל כך מתוחים מכל מיני כיוונים. כדאי לחכות ששקט יגיע לאיזור.
ועדיין שווה לך לעשות טיול למקומות שהזכרת בקו הרוחב לאורך הגבול הדרומי.

טליה ג

New member
עד כמה שיצא לי לראות בתמונות

Gaziantep לא בדיוק עיר מעניינת עם אתרים ראויים לציון, אבל בטורקיה אני פשוט נהנית מהאווירה, מהקשר עם המקומיים, מהאוכל, מהשווקים, וגם לערים הכי משעממות וסתמיות בטורקיה יש הרבה קסם. העיר היחידה בטורקיה שממש לא מצאתי בה שמץ של חן ואפילו די הגעילה אותי היא Karabük שליד Safranbolu, עיר חדשה שהוקמה ב-1939 וצמחה סביב מפעל פלדה (הראשון בטורקיה), כעורה, סתמית ומדכאת. ואם כל זה לא מספיק, כשעברנו שם עם הרכב, בדיוק סללו שם קטע ארוך של הכביש, והמכונית כולה היטנפה בגרגרי זפת שחורים, דביקים ומסריחים.

ולגבי דרום מזרם טורקיה, הייתי בחלקים מסויימים באזור, ב-Diyarbakır, Şanlıurfa ו-Adıyaman (הר נמרוד), אבל במקומות שציינתי בהודעה הקודמת שלי לא ביקרתי לצערי, ואני מקווה שאוכל מתישהו להגיע לשם, בתקווה שהשקט יחזור לאזור.

למעלה