דברים שרציתי לומר

squishi

New member
דברים שרציתי לומר

קניתי את הספר לאחר שקראתי המלצה עליו באיזשהו עיתון.. הייתי מאוד בתוך העניין של אלוהים - אין יש איך מה.. וכאלה אני עדיין כל הזמן בעניין ואני לא מצליחה להסגר על דעה מסוימת. בעקרון כשניסיתי להתחיל לקרוא את הספר מעט התאכזבתי, אני בד"כ אוהבת ספרים שאני אזרום איתם ושיהיה לי מאוד קשה לקום ולעזוב אותם. יכול להיות שאם הייתי ממשיכה עוד זה היה קורה אבל לא היה לי כוח, אך נראה לי שאני אשוב לכך בקרוב. בעקרון כששואלים אותי על אמונה באלוהים אני אענה שאני עדיין מתחבטת בשאלה זו, ופשוט אין לי תשובה. אני מאמינה שקיים משהו שאנחנו פשוט לא יכול להבין אותו, בכלל נראה לי שהחיים גדולים עלינו ולא נצליח להבין את הדברים לעולם. אני לא חושבת שהכל מדעי, לא יכול להיות שהטבע יצר כאלה יצורים חכמים, ובכלל עולם חכם, טבע.. זה לא דבר שלדעתי יכול להווצר כך סתם ולכן כשהגעתי למסקנה הזו התייאשתי.. אני לא אצליח להבין זאת לעולם. בתקופה האחרונה קרו לי כל מיני החמצות מעצבנות נורא, כאילו מישהו רצה שאני אחמיץ! ואז פתאום זרקתי מין משפט - הכל מלמעלה.. כמה ימים לאחר ההחמצות היה לי מבחן חשוב מאוד שהייתי מאוד לחוצה ממנו ומאוד היה לי חשוב להצליח. ובפעם הראשונה לקחתי איזה ספרון תהילים שקניתי פעם בכותל ושמתי מתחת לכרית, אולי הוא יביא לי הצלחה.. האמת שמאוד הצלחתי במבחן, אך לדעתי אין קשר בין הדברים.. בקיצור אני לא יודעת עד כמה כל מה שכתבתי כאן מתקשר לכל הנושא של הפורום אבל יש דברים שאני פשוט רוצה לומר וחשבתי שאולי פה זה המקום המתאים לחלוק אותם.. תודה...

גריני

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

סדרת הספרים "שיחות עם אלוהים" היא הרבה מעבר לשאלה הפילוסופית: האם יש או אין אלוהים. הספרים מובאים מפרי עטו של ניל דונאלד וולש - אשר כותב כי קיבל אותם בכתיבה אוטומטית ושהמוסר היה... אלוהים! כך שעבורו (עבור הכותב) - השאלה הזו בכלל לא קיימת. מה שמעסיק אותו בשאלותיו - והתשובות שניתנות לו בספרים - זה מהות האלוהים. והתשובות שניתנות שם עוסקות בכל נושא שבעולם: החל מעניינים אישיים/פרטיים/יומיומיים שמעסיקים את כולנו, ועד לשאלות כלל-עולמיות כמו כלכלה, פוליטיקה, מקומה של הדת בחברה ועוד. אם לתמצת את רוח הדברים, אז התמונה שמתקבלת היא, בניגוד להשקפתך -ש"הכל מלמעלה" - |הכל מבפנים. אלוהים אומנם קיים - אבל הוא בתוכנו - אנחנו זה הוא והוא זה אנחנו! אין הפרדה! ודוגמת המבחן שהבאת מתקשרת בדיוק עם ההשקפה הזו: ברגע שהחלטת שאת מצליחה במבחן - אכן הצלחת! את היית זקוקה למעשה חיצוני, כדי לחזק את האמון שלך ביכולתך להצליח ועל כן הנחת את ספר התהילים מתחת לכרית. לדעתי, באותה מידת הצלחה - לוא האמנת שספר בישול יעזור לך לעמוד בהצלחה במבחן - זה בדיוק מה שהיה קורה! אשמח להמשיך את הדיון הזה איתך, זה ממש המקום המתאים

squishi

New member
תודה קודם כל..

על התגובה, אני מאוד מעוניינת לפתח דיונים בנושאים הקשורים לאלה.. את לא הבנת אותי נכון, אני בכלל לא חושבת ש"הכל מלמעלה", ז"א אני יכולה להגיד לך שאני מאמינה בגורל, כי יותר מדי "צירופי מקרים" מוזרים קורים לנו בחיים.. העניין הוא ואני די מודעת לזה, שהזמן בו אמרתי את המשפט הכל מלמעלה הוא היה בדקת משבר, אחרי שבאמת הרגשתי כאילו משהו רצה שאני אעבור כמה החמצות מרגיזות כ"כ, ויכול להיות שאת אי ההצלחה שלי רציתי הפעם (לטובתי, וע"מ לומר לעצמי שזה מה שהיה צריך לקרות) לתלות ב"למעלה", ואני מודעת לעובדה שיכול להיות שעכשיו אני יכולה להגיד שאני הבאתי את זה על עצמי.. אבל פה בעצם הנקודה שאין לי אליה תשובה, כי גם לעולם לא אוכל להוכיח אף צד. אני כן מאמינה שאם את תולה את הצלחתך בכל חפץ, זה יביא לך לאמונה ואת תצליחי - אני מאוד מאמינה בזה! העניין עם הספר תהלים היה דבר שלא אוכל להגיד שהוא מביא לחוסר מזל כי הוא ידוע להבאת מזל. אני אף פעם לא ניצלתי אותו לכך ולכן דווקא באותו לילה כיוון שהמבחן הזה היה לי כה חשוב החלטתי שאני רוצה להאמין במשהו, שיתן לי מזל.. וזה היה התהלים. אני לא מצטערת על כך, אני רק אומרת שאני בכלל לא סגורה על אמונה באלוהים כך שהעובדה שהשתמשתי בספרון התהלים די מצחיקה הייתי אומרת, אבל באמת הייתי זקוקה למשהו. אשמח לתגובה בחזרה

גריני

New member
על ספר תהילים

אם הבנת מדברי איזושהי "ביקורת" על השימוש בו, אז כדי להבהיר: לא היתה כוונה כזו! אין לי כל ביקורת על שימוש בדרך כלשהי, ואני בהחלט מקבלת את זה שיש בתהילים דברים שאין בספרים אחרים! בנוסף לכך, עצם העובדה שבמשך אלפי שנים, מאות אלפי אנשים השתמשו בספר הזה, האמינו ועדיין מאמינים בו - עובדה זו מעצימה את יכולת ההשפעה של הספר. העניין הוא שמי שאינו מאמין בספר - רוב הסיכויים שפעולה כפי שאת עשית - לא תיתן תוצאות עבורו. זו בעצם היתה כוונתי: להדגיש את הצורך באמון ואמונה - על מנת שאמצעי כלשהו יעבוד. (אם כי, גם זה לא מדוייק, ולראייה - שיטות ריפוי אלטרנטיביות, כמו רייקי למשל, עובדות גם כאשר המטופל אינו מאמין! אבל הן בוודאי עובדות טוב יותר כאשר הוא כן... וואללה, הסתבכתי עם עצמי
). לגבי נושא צירופי המקרים - כאן אין ספק שאני שותפה לדעתך! כן גם אני בטוחה ש"צירופי מקרים" יש בהם כוונה מסויימת, ואולי כדאי שתשקיעי מחשבה - למה קרו אותן "החמצות" כלשונך - מה את חושבת שהחמצות אלו נועדו ללמד אותך? לאן הן רצו להוביל אותך?

למעלה