דברי האפיפיור - לא להסחף

amethyst26

New member
דברי האפיפיור - לא להסחף

נראה לי שקצת נסחפת בריגשותיך. כבת לניצולת אושוויץ ואב לוחם בצבא הפולני, יש לי הזכות לומר את הדברים האלה. כול אמירה שקשורה בבקשת מחילה, בעיקר מאישיות כמו אפיפיור, או ראש מדינה, אמורה להתקבל בברכה, גם אם היא נאמרת מטעמים פוליטיים. כידוע, הפולנים אינם אוהבי יהודים גדולים!!! השבוע חזרתי משם, וראיתי וגראפיטיס על קירות רבים עם כתובות נאצה נגד היהודים, שבעצם כבר מזמן אינם שם (לפחות לא בכמות שאמורה לעורר אנטגוטניזם) אותו אפיפיור, שאמנם היה שייך לנוער הנאצי - מי באותה תקופה לא??? גוייס לצבא, וכנראה הבין דברים, שרבים לא העזו להבין. הוא ערק, וישב על כך בבית הסוהר. אין להמעיט בערך מעשה זה. לימים הפך לאיש דת, ויכול מאוד להיות, שהשאלה המרכזית הזאת נאמרה לא רק כפופוליזם, אלא מתוך כוונת אמת. את לא שואלת איפה היה אלהים??? איפה הוא היום כשיבשת שלמה גוועת מאיידס, והעולם מתעלם??? יש בזה צדק היסטורי, גם אם נניח שהדברים לא נאמרו מכול הלב - הם נאמרו על-ידי גרמני, שחי באותה תקופה, הם נאמרו על אדמת פולין, הם נאמרו היום - כאשר כל כך רבים מנסים להכחיש את השואה (כולל "ידידנו" האירני) אז בואו נהייה הגיוניים - זה עושה לנו טוב כשבמעמד כזה מתפלל רב יהודי בעברית??? נדמה לי שיש לארוע ערך חיובי , גם אם סמלי, לעצירת האנטישמיות.

למעלה