בהתחשב בכך שהרב עובדיה יוסף אינו בין החיים כבר למעלה מעשור, תמהני מה הביא אותך לפתע פתאום לעסוק בו ובדבריו. הלא את הדברים שאתה (כביכול) מצטט הוא אמר, ככל שאמר בכלל, לפני למעלה מ11 שנים לערך. אין אפשרות אחרת. אז כאילו, מה קרה היום לפתע פתאום? לא מצאת משהו ענייני לתקוף איתו או עליו את הדת/יים שהרגשת צורך ללכת כל כך הרבה לאחור? למחזר חומרים כל כך ישנים? או שסתם חפצה נפשך להוכיח את נכונות דברי הרב על אף שנאמרו לפני שנים רבות כל כך? שהרי מי שמרגיש צורך לפתוח שרשור מיוחד כדי לתקוף אמירה ישנה כל כך ובלתי רלוונטית להיום על-פי כל קנה מידה, די מוכיח בכך שאין בו הרבה. כלומר שאין בחייו הרבה. שדי משעמם לו בחיים. חיים ריקים אם תרצה. אז אם זה נובע מהיעדר לימוד תורה, מה שבהחלט יתכן, הוכחת במעשך זה את צדקת דברי הרב יוסף. ואם אין קשר לדברים (מה שלא יתכן טכנית למי שמבין את הצורך לקבוע עתים לתורה וכו'), סתם לימדת שמשעמם לך רצח בחיים. שחסר לך תוכן לחיים.
נו שוין. כך או אחרת זה קצת עצוב כל הסיפור. כלומר אין לי כמובן שום התנגדות לפתיחת שרשורים כאלה. אבל מעציב אותי הן המצב שאתה מתאר במשתמע לגבי חייך דהיום והן עצם העובדה שאתה מציג צורך לשתף בכך את הציבור, כאילו כמחפש/מבקש עזרה מהציבור לפתור בעיה זו (ועוד כשהכל חייב להיות במשתמע וכבדרך אגב כמובן, שכן עזרה ישירה כמובן שלא רק לא תודה ש'ביקשת', אלא תסרב לקבל).
אתה מדבר עם/אל המתים?
יפה. אשריך. פרשנות יפיפייה. אני משוכנע שהרב היה שמח לחתום עליה אילו היה בחיים. אשריך על שפירשת דברי תורה והענקת לכולנו שיעור יומי בלימוד תורתנו הקדושה.
בהחלט וכל לומדי התורה יהיו הראשונים להודות באפסותם.
אה זה קל. מי שמחפש אמירות מלפני למעלה מעשור (הרב נפטר כמדומני ב2003, אבל אל תתפוס אותי במילה) כדי לפתוח שרשור מיוחד בו יוכל לתקוף את הדברים/דתיים/דת.
חד משמעית זו התשובה לשאלתך זו.