דברי הרב ה"חכם עובדיה"

אבי בן 1231

Well-known member
הרב עובדיה יוסף::devilish::poop: מי שלא לומד תורה לא שווה כלום

אכן שים לב אידיוט!!!
לא שווה כלום, כדבריך, פעמיים שלילי שווה חיובי, כלומר שווה הרבה.
ומי שלומד וחי עפ"י התורה הוא זה ששווה כלום!!!
ועכשיו שיפטו אתם מי הוא זה שמלבה שינאת חינם|תוהה|

nothing but the truth

Well-known member

אכן שים לב אידיוט!!!

פירוש המילה "כלום" היא "משהו".
וזה ההבדל בין "כלום" ל "לא כלום"
כך שאין כאן שלילה כפולה (ללא קשר לדעתי על הרב עובדיה).

אבי בן 1231

Well-known member
פירוש המילה "כלום" היא "משהו".
וזה ההבדל בין "כלום" ל "לא כלום"
כך שאין כאן שלילה כפולה (ללא קשר לדעתי על הרב עובדיה).
ע"פ מילוג:
התקבלו 21 פירושים במילון לכלום

כְּלוּם - שם עצם, זכר

1. שׁוּם דָּבָר, מְאוּם
nothing
2. דבר, משהו
3. חסר חשיבות

שים לב הפרוש הראשון הוא:

שׁוּם דָּבָר, מְאוּם
nothing
ואפילו לקשי הבנה באנגלית!!
מעולם לא השתמשתי במילה "כלום" על מנת להגיד שיש לי חפץ מסוים בבית, למשל.
האם יעלה בדעתך להגיד" "יש לי כלום אפוי בבית? למשל, על מנת להגיד שיש לך משהו אפוי בבית" |תוהה|

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
ע"פ מילוג:
התקבלו 21 פירושים במילון לכלום

כְּלוּם - שם עצם, זכר

1. שׁוּם דָּבָר, מְאוּם
nothing
2. דבר, משהו
3. חסר חשיבות

שים לב הפרוש הראשון הוא:

שׁוּם דָּבָר, מְאוּם
nothing
ואפילו לקשי הבנה באנגלית!!
מעולם לא השתמשתי במילה "כלום" על מנת להגיד שיש לי חפץ מסוים בבית, למשל.
האם יעלה בדעתך להגיד" "יש לי כלום אפוי בבית? למשל, על מנת להגיד שיש לך משהו אפוי בבית" |תוהה|
מאתר האקדמיה ללשון עברית (גורם מוסמך יותר ממילונים שונים כמובן). אנא שים לב שהצילום הוא חלק בלבד מהעמוד המדובר ופשוט לא כולו נכנס בצילום אחד. בסוף הפוסט תמצאו קישור לעמוד ככל שזה מעניין מישהו. ראו בתחילת התשובה שם התייחסות לסוגיה שעלתה גם כאן.

1726098295473.png

מקור:
כלום ושום דבר - האקדמיה ללשון העברית (hebrew-academy.org.il)

מאתר האקדמיה ללשון עברית (גורם מוסמך יותר ממילונים שונים כמובן). אנא שים לב שהצילום הוא חלק בלבד מהעמוד המדובר ופשוט לא כולו נכנס בצילום אחד. בסוף הפוסט תמצאו קישור לעמוד ככל שזה מעניין מישהו. ראו בתחילת התשובה שם התייחסות לסוגיה שעלתה גם כאן.

צפה בקובץ המצורף 116337

מקור:
כלום ושום דבר - האקדמיה ללשון העברית (hebrew-academy.org.il)
הפיסקה הראשונה היא במשמעות המשחקית של שקר לאחר או לעצמך, כמו למשל מי שבדיאטה, יגיד לא אכלתי כלום לכסות על זה שאכל/ה ולהשקיט את מצפונו/ה או לא לגרום לצד האחר לנזוף בו/ה שאין לו/ה משמעת עצמית.
במשמעות הטהורה של המילה, כלום, היא כפי שאבי הציג.

אבי בן 1231

Well-known member
הפיסקה הראשונה היא במשמעות המשחקית של שקר לאחר או לעצמך, כמו למשל מי שבדיאטה, יגיד לא אכלתי כלום לכסות על זה שאכל/ה ולהשקיט את מצפונו/ה או לא לגרום לצד האחר לנזוף בו/ה שאין לו/ה משמעת עצמית.
ואחד שאינו בדיאטה יגיד אכלתי הרבה כלום!! נכון??

אבי בן 1231

Well-known member
ווואיי איזה כייף שיש שפויה שסותרת את המינהל!!;):)(y)
טוב שאמרת "כלום" (משהו) למינהל!!

Harrington

Well-known member
מנהל
ווואיי איזה כייף שיש שפויה שסותרת את המינהל!!;):)(y)
טוב שאמרת "כלום" (משהו) למינהל!!
בעיה קטנטנה, היא לא סותרת אותי :). כלל לא נכנסתי לשאלה שאתם דנתם בה. לא מבין בזה מאומה וזה לא מעניין אותי יותר מדי. בס"ה הבאתי את דברי האקדמיה ללשון, מאחר והתייחסו בדיוק לאותה סוגיה שדנתם בה, אז זה היה נראה לי שיעניין אתכם. זה שבמקום להתעניין בחרתם, בכל אופן חלקכם, להעביר את הנושא ל'המנהל (מה הקשר בכלל? לה' הפתרונים) צודק' או 'איזה יופי שסותרים את המנהל', זה כבר משהו שמלמד על רמתכם. לא רואה את זה קשור אלי או לדברי באופן מיוחד :).

בעיה קטנטנה, היא לא סותרת אותי :). כלל לא נכנסתי לשאלה שאתם דנתם בה. לא מבין בזה מאומה וזה לא מעניין אותי יותר מדי. בס"ה הבאתי את דברי האקדמיה ללשון, מאחר והתייחסו בדיוק לאותה סוגיה שדנתם בה, אז זה היה נראה לי שיעניין אתכם. זה שבמקום להתעניין בחרתם, בכל אופן חלקכם, להעביר את הנושא ל'המנהל (מה הקשר בכלל? לה' הפתרונים) צודק' או 'איזה יופי שסותרים את המנהל', זה כבר משהו שמלמד על רמתכם. לא רואה את זה קשור אלי או לדברי באופן מיוחד :).
לא מובן לי הצורך הפבלובי שלך לתקוף, לא הזכרתי אותך, התייחסתי עניינית בלבד ואם מצאת שהדברים נוגעים אליך, סימן שאתה הגנב שכובעו בוער.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מובן לי הצורך הפבלובי שלך לתקוף, לא הזכרתי אותך, התייחסתי עניינית בלבד ואם מצאת שהדברים נוגעים אליך, סימן שאתה הגנב שכובעו בוער.
נסה לקרוא שוב את הדברים. הפעם עשה זאת בקונטקסט במסגרתו נכתבו, קרי הסתכל על מה הם באים להגיב. לאחר שתעשה את כל זה, קרא שוב את שלושת המילים הראשונות של תגובתך זו, הפעם כשאני חתום על הדברים הללו כלפייך :).

הרבה בריאות,
מיצינו.

נסה לקרוא שוב את הדברים. הפעם עשה זאת בקונטקסט במסגרתו נכתבו, קרי הסתכל על מה הם באים להגיב. לאחר שתעשה את כל זה, קרא שוב את שלושת המילים הראשונות של תגובתך זו, הפעם כשאני חתום על הדברים הללו כלפייך :).

הרבה בריאות,
מיצינו.
סלחי לי, קראתי שוב את הדברים, כתבתי אך ורק על תוכן הדברים, לא הזכרתי אותך, אלא רק את צדקתו של אבי בהגדרה הטהורה של המילה.
כמובן, שלא תודי בטעותך למרות שכובעך בער,
אולי תביאי אותו (|כובע|) למירון לעזור לחבר'ה שלך להדליק מדורה (|אש|)?

Harrington

Well-known member
מנהל
סלחי לי, קראתי שוב את הדברים, כתבתי אך ורק על תוכן הדברים, לא הזכרתי אותך, אלא רק את צדקתו של אבי בהגדרה הטהורה של המילה.
כמובן, שלא תודי בטעותך למרות שכובעך בער,
אולי תביאי אותו (|כובע|) למירון לעזור לחבר'ה שלך להדליק מדורה (|אש|)?
הרבה בריאות.
מתנצל שהפסקתי לקרוא אחרי המילה השניה. סומך עליך שהכל היה מדויק, הבהיר את הדרוש ביאור, ויישר את ההודרים.

מיצינו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

אכן שים לב אידיוט!!!
שנאת חינם. תמצא בכל דבר כשתחפש. האם ניסית לחפש אהבת חינם?

Harrington

Well-known member
מנהל
בהתחשב בכך שהרב עובדיה יוסף אינו בין החיים כבר למעלה מעשור, תמהני מה הביא אותך לפתע פתאום לעסוק בו ובדבריו. הלא את הדברים שאתה (כביכול) מצטט הוא אמר, ככל שאמר בכלל, לפני למעלה מ11 שנים לערך. אין אפשרות אחרת. אז כאילו, מה קרה היום לפתע פתאום? לא מצאת משהו ענייני לתקוף איתו או עליו את הדת/יים שהרגשת צורך ללכת כל כך הרבה לאחור? למחזר חומרים כל כך ישנים? או שסתם חפצה נפשך להוכיח את נכונות דברי הרב על אף שנאמרו לפני שנים רבות כל כך? שהרי מי שמרגיש צורך לפתוח שרשור מיוחד כדי לתקוף אמירה ישנה כל כך ובלתי רלוונטית להיום על-פי כל קנה מידה, די מוכיח בכך שאין בו הרבה. כלומר שאין בחייו הרבה. שדי משעמם לו בחיים. חיים ריקים אם תרצה. אז אם זה נובע מהיעדר לימוד תורה, מה שבהחלט יתכן, הוכחת במעשך זה את צדקת דברי הרב יוסף. ואם אין קשר לדברים (מה שלא יתכן טכנית למי שמבין את הצורך לקבוע עתים לתורה וכו'), סתם לימדת שמשעמם לך רצח בחיים. שחסר לך תוכן לחיים.

נו שוין. כך או אחרת זה קצת עצוב כל הסיפור. כלומר אין לי כמובן שום התנגדות לפתיחת שרשורים כאלה. אבל מעציב אותי הן המצב שאתה מתאר במשתמע לגבי חייך דהיום והן עצם העובדה שאתה מציג צורך לשתף בכך את הציבור, כאילו כמחפש/מבקש עזרה מהציבור לפתור בעיה זו (ועוד כשהכל חייב להיות במשתמע וכבדרך אגב כמובן, שכן עזרה ישירה כמובן שלא רק לא תודה ש'ביקשת', אלא תסרב לקבל).
אכן שים לב אידיוט!!!
אתה מדבר עם/אל המתים?
יפה. אשריך. פרשנות יפיפייה. אני משוכנע שהרב היה שמח לחתום עליה אילו היה בחיים. אשריך על שפירשת דברי תורה והענקת לכולנו שיעור יומי בלימוד תורתנו הקדושה.
בהחלט וכל לומדי התורה יהיו הראשונים להודות באפסותם.
אה זה קל. מי שמחפש אמירות מלפני למעלה מעשור (הרב נפטר כמדומני ב2003, אבל אל תתפוס אותי במילה) כדי לפתוח שרשור מיוחד בו יוכל לתקוף את הדברים/דתיים/דת.
חד משמעית זו התשובה לשאלתך זו.

אבי בן 1231

Well-known member
בהתחשב בכך שהרב עובדיה יוסף אינו בין החיים כבר למעלה מעשור, תמהני מה הביא אותך לפתע פתאום לעסוק בו ובדבריו. הלא את הדברים שאתה (כביכול) מצטט הוא אמר, ככל שאמר בכלל, לפני למעלה מ11 שנים לערך. אין אפשרות אחרת. אז כאילו, מה קרה היום לפתע פתאום? לא מצאת משהו ענייני לתקוף איתו או עליו את הדת/יים שהרגשת צורך ללכת כל כך הרבה לאחור? למחזר חומרים כל כך ישנים? או שסתם חפצה נפשך להוכיח את נכונות דברי הרב על אף שנאמרו לפני שנים רבות כל כך? שהרי מי שמרגיש צורך לפתוח שרשור מיוחד כדי לתקוף אמירה ישנה כל כך ובלתי רלוונטית להיום על-פי כל קנה מידה, די מוכיח בכך שאין בו הרבה. כלומר שאין בחייו הרבה. שדי משעמם לו בחיים. חיים ריקים אם תרצה. אז אם זה נובע מהיעדר לימוד תורה, מה שבהחלט יתכן, הוכחת במעשך זה את צדקת דברי הרב יוסף. ואם אין קשר לדברים (מה שלא יתכן טכנית למי שמבין את הצורך לקבוע עתים לתורה וכו'), סתם לימדת שמשעמם לך רצח בחיים. שחסר לך תוכן לחיים.

נו שוין. כך או אחרת זה קצת עצוב כל הסיפור. כלומר אין לי כמובן שום התנגדות לפתיחת שרשורים כאלה. אבל מעציב אותי הן המצב שאתה מתאר במשתמע לגבי חייך דהיום והן עצם העובדה שאתה מציג צורך לשתף בכך את הציבור, כאילו כמחפש/מבקש עזרה מהציבור לפתור בעיה זו (ועוד כשהכל חייב להיות במשתמע וכבדרך אגב כמובן, שכן עזרה ישירה כמובן שלא רק לא תודה ש'ביקשת', אלא תסרב לקבל).

אתה מדבר עם/אל המתים?

יפה. אשריך. פרשנות יפיפייה. אני משוכנע שהרב היה שמח לחתום עליה אילו היה בחיים. אשריך על שפירשת דברי תורה והענקת לכולנו שיעור יומי בלימוד תורתנו הקדושה.

בהחלט וכל לומדי התורה יהיו הראשונים להודות באפסותם.

אה זה קל. מי שמחפש אמירות מלפני למעלה מעשור (הרב נפטר כמדומני ב2003, אבל אל תתפוס אותי במילה) כדי לפתוח שרשור מיוחד בו יוכל לתקוף את הדברים/דתיים/דת.
חד משמעית זו התשובה לשאלתך זו.
כבר אז הוא זרע שינאת חינם!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
כבר אז הוא זרע שינאת חינם!!!
נו, אז טוב מבחינה זו שהוא כבר לא איתנו וחבל שמצאת לנכון להפיץ את שנאי בחינם הזאת, שלו כביכול כל כך הרבה שנים אחרי מותו.
כל זאת כמובן אם דבריך היו נכונים איכשהו :).

למעלה