דברי הרופא

דברי הרופא ../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

כמו שכבר סיפרתי לכם לאבי גילו סרטן בריאה באונה השמלאית עם גרורה/ גרורות מסביב לאורטה ואלי בעוד מקום מהלחץ אני לא זוכרת הרופא שלח אותנו מחר לבדיקה אצל רופא מומחה במאיר הוא גם אמר שעם יש הרבה כרורות אז לא מנתחים להזכירכם אבי בן 74 הוא גם הוסיף ואמר שחולה סרטן ריאה לא מחזיקים הרבה זמן מעמד הם עושים הכל אבל מאד קשה ובדרך כלל הם לא עוברים את ה 5 שנים לאחר הבדיקה של הרופא מחר יקבע לנו תור לבדיקת סוג הגידול או באמצעות הכנסת מחט לבית החזה ושאיבה של החומר או באמצעות צינורית דרך האף אני חיה בסיוט זאת לאחר שאימי אחרי סרטן שד וכבר חשבתי שגמרתי עם זה מאיפה מתחילים????? האם יש סיכוי שיחיה עוד כמה שנים???

24 ברבלה

New member
מה שאת כותבת הוא כואב

וקשה מאוד ומשהו שאף פעם אי אפשר לשמוע או לקבל כי לפעמים זה פשוט לא נתפס עד כמה המחלה הזאת "מתוחכמת" בדרך שהיא פורצת, בדרך שהיא מתפשטת בגוף בשקט קטלני וגורמת להדרדרותו של האדם בשלבים מורטים עצבים... קשה לי לכתוב את שאני מרגישה, כי אני לא בטוחה שהמילים והעידוד שלי ייתנו לך כוחות, אני רק יודעת שאימי היתה במצבך לפני כשלוש שנים כשאחיה חלה בסרטן ריאות וגם שם לא נתנו סיכוי... מהרגע שדוד שלי שמע את זה הוא הרים ידיים ואת זה אסור לכם לעשות! את חייבת לשדר לאביך כוחות, עם כול הקושי, לפעמיים להיות האדם שיושב ליד החולה, זה יותר קשה... תזכרו שרופאים הם לא אלוהים, גם הם טועים ואולי כדאי כן להתחיל להאמין בניסים, או אולי לא בדיוק ניסים אלא שילוב של ניסים עם כוחות והתאחדות משפחתית שתעמוד מולו ותעודד ותחייך ותשדר כוח ואופטימיות שיעזרו לו להבין שעוד אף אחד לא מתכנן להיפרד ממנו בקרוב.... אני יודעת שאני בכלל לא מבינה את המשמעות של המחלה הזאת בגיל 74, גם לא יודעת הרבה על סרטן בריאות אם כי דודי כאמור חלה ולכן לא יכולה לתת לך תשובה מה הם סיכוייו... אני רק יודעת שהרמת ידיים של כולכם, לא תעזור היא רק תכביד ותגרום לחיים שלכם להיכנס למן שגרה של שעון מתקתק.. אז... כול מה שנותר לי לרשום זה שתהיו חזקים, עם הרבה אמונה, אל תתנו לרופאים לחרוץ את גורלו. עדכני אותנו בתוצאות הביופסיה, אולי התשובות יהיו פחות רעות ממה שחשבו, אי אפשר לדעת... (שיהיה בהצלחה עם זה) ולגבי אימך... לא הבנתי האם יצאה מזה, רשמת שהיא אחרי אז אני מניחה שכן... קחי אותה כדוגמא למישהי שכן יצאה מזה וחזקי גם אותה ככול שניתן, זה בטוח נפל גם עליה והחזיר אותה אחורה בזמן...אבל ביחד אתם יכולים לעשות את ההתמודדות קלה יותר. תזכרי שאת נכנסת לתקופה לא קלה, עם עליות וירידות, מה שחשוב שתתמקדי בהורייך אך גם תלמדי לא לעצור את חייך כי שגרה יציבה היא בריאה גם לגוף וגם לנפש של כל אחד ואחת מכם.. המון בהצלחה, בשורות טובות יותר ובריאות שלך ברבלה

ihovav

New member
אין לי מה להוסיף...

ברבלה כתבה הכל... חשוב שתהיו שם בשבילו... בהצלחה בבדיקות מחר.

הירהורי הלב ../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

אני מקווה שיהיה טוב מבחינתי אני הולכת לעשות הכל על מנת שיצליח לעבור את התקופה עזבתי מקום עבודה אני לוקחת אותו לרופא ומהרופא כך שממש קשה עם עבודה כמו שהייתה לי ואני ממש הולכת לשנות את חיי בתקופה הקרובה אני גם אמא לילד בן שנתייים שמאד אוהב את סבא וכאן המקום אולי לשאול עוד משהו איך אם בכלל מסבירים לילד???? עלי להוסיף הוריי כרגע גרים אצלי והוא מאד קשור אל שניהם בנוסף אני חייבת לשתף אתכם אני בלילות לא מצליחה להירדם אני חושבת על דברים איומים כמו איפה אני יקבור אותו ואיך עושים בכלל סידורי הלוויה אף פעם לא עמדתי במצב כזה של מוות של מישהו קרוב ומה אם יגידו לי לזהות את הגופה איך אני יעמוד בזה ועוד דברים איומים. רציתי לשאול עוד משהו אני רוצה לקבל עזרה זאת אומרת עובד זר לעזרה מאיפה מתחילים את הפרוצדורה הזאת???

מיכלי56

New member
לאמא של תומר

את כותבת דברים כואבים ומרגשים. התהיות שלך לגיטימיות. סוג המחשבות שעוברות בראשך בלילות הן נורמליות לגמרי. לדעתי צריך להסביר לילד את המצב לפי יכולת ההבנה שלו. את מכירה אותו הכי טוב ובודאי תוכלי לספר לו שסבא לא מרגיש טוב - זה סוג של הכנה. הכי חשוב ,אל תהיי לבד עם המחשבות והקשיים. נסי לשתף כמה שיותר אנשים במעגלים קרובים ורחוקים. הדיבור עוזר ומקל. בכל מיקרה ,אנחנו תמיד כאן. שוכני הפורום הזה מכירים את הכאב.

ihovav

New member
../images/Emo24.gif

ממליצה לחפש פורום שמגבר על כל נושא הזקנה. בטוחה שתוכלי להיעזר בו (גם לעניינים רגשיים וגם לעיניינים טכניים המלווים בהרבה בירוקרטייה...)

אהוד מנור ז"ל

חלה בסרטן ריאות והחלים!!! זה הכל ענין של כח רצון. יותר מ- 50% מההחלמה. הוא מת לא מהמחלה אלא מהתקף לב. תהיו חזקים והחלמה מהירה.

נמלולה

New member
קשה..

אני במצב דומה לשלך, גם לאבא שלי יש סרטן והרופא שלו אמר לו בפירוש שיש לו רק עוד כמה שנים וגם זה בעזרת התרופה החדשה. וזה נורא קשה, כי פתאום את קולטת (וזה בעיקר) ברגעים הטובים שלנו, שיום אחד את תבואי הבייתה, והוא לא יהיה שם יותר.. יקירתי, אלה החיים. תנסי להנות ממה שנשאר, ולהקל עליו כמה שיותר! כוחות צריך לחדש כל פעם, זה לא משהו בלתי נדלה. אל תשכחי לפעמים להחליף מצברים- אי אפשר אחרת..

למעלה