"דבר המועצה"...

karnity

New member
"דבר המועצה"...../images/Emo140.gif

אם להודות על האמת, אני קצת מאוכזבת מהתפנית המשונה שהפורום קיבל..במיוחד לאור הדיון, שהתחיל בסיפורה של Queen, ושאני בוחרת לקרוא לו "מבוא למחשבה מדינית"... ואסביר בקצרה למה כוונתי.. בשנה א' בחוג למדעי המדינה לומדים את משנתם של הפילוסופים הגדולים ביותר בהיסטוריה... אפלטון, אריסטו, מרקס, יום, מיל, הובס, לוק ואחרים... לכל אחד מהם תפיסת עולם שונה על "מהו האדם" ובהתאם לכך "מהי המדינה" כלומר, איזה סוג משטר יתאים ביותר לסוג האדם, מה תפקיד המדינה וכדומה... מתוך כל הדברים שנאמרו, ואני מרשה לעצמי לצטט חלק מהם... עולות תפיסות עולם שונות .. ...." אני בטוחה שלדפוק לאנשים על הדלת זה לא בדיוק אושר גדול בשבילו. לא אומרת שאנשים לא צריכים לחשוב קצת לפני שהם מביאים ילדים על ימין ועל שמאל. אבל אם הוא היה אומר שיש לו 2 ילדים אז כן היית נותנת לו כסף? ואולי הוא איבד את העבודה שלו ועד אז הוא פירנס את ילדיו בכבוד? אל לך לשפוט אחרים כפי שאת מבקשת שלא ישפטו אותך... כואב לי הלב על אנשים כאלה, ואני דווקא כן הייתי עוזרת לו. (חבובניק) בתור מי שדיברה קודם על כמה מפריעים לה ילדים חסרי רגישות, ממש הפתעת אותי עכשיו. אני לא יודעת מה סיפרו לך, אבל ביטוח לאומי זה ממש מעט כסף וזה בכלל לא מספיק לקיום, ולו מינימלי, של הרבה פחות אנשים. אני ממש מאחלת לך לא להזדקק לו לעולם. אני לא מבינה אותך בכלל, בנאדם אומר לך שהילדים שלו רעבים ואת אומרת על הזין שלי? עזבי ילדים או לא, אנשים רעבים, לא מזיז לך בכלל? את חושבת שאם מישהו מתכנן את החיים שלו, זה אומר שלא יהיו לו פאשלות שיבלגנו לו את החיים? חשבת שהתכנון המבריק שלו היה להביא שבעה ילדים ואז להתחנן לאוכל בבתים של אחרים? הוא נהנה מזה לדעתך? נראה לך שהוא מעדיף את זה על פני לעבוד ולפרנס את משפחתו בכבוד? אני ממש לא מבינה איך אפשר להגיד לאדם רעב "היית צריך להתארגן אחרת", זה אמירה כל-כך קפיטליסטית וחסרת רגישות. יש מיתון, אנשים מפוטרים מהעבודה שלהם, אין עבודות במשק, יש מלא אסונות כלכליים ואחרים שיכולים ליפול על אדם - את בכלל לא יודעת מה הסיפור שלו אז אל תשפטי אותו (בדיוק כפי שאת מבקשת כאן כל הזמן שלא ישפטו אותך). (גרטרוד) אני די חומלת עליו אבל עוד יותר על ילדיו. (אישתאר) זהו בדיוק המצב שנתניהו, מאיר שיטרית וסילבן שלום רוצים להביא אליו. פרטים שאחראים אך ורק לעצמם, ללא חברה, ללא סולידריות ללא רשת תמיכה. אז אני מכריזה בזאת שילדים ותינוקות לא מעצבנים אותי, שאני נהנית להיות בקרבתם, עובדת עם ילדים ונהנית מכך. בנוסף תומכת במדינת רווחה שבמקום שתשקיע הון תועפות על להכניס נשים להריון תוך סיכון עצום, תדאג לרווחת אזרחיה ותושביה והתינוקות הנולדים, תדאג לחסרי הישע, הנכים, העניים, הילדים, התינוקות, הקשישים. חברה ששואפת לצמצום הפערים עד כמה שאפשר, חברה שבה לא כלב אוכל כלב, חברה שהיא מארג תמיכה וסולידריות. ניתן למצוא זאת במדינות רווחה. מה שאני רואה כאן זוהי "פטי בורזו'אווה" בצורתה המכוערת ביותר. אמנם החלטתי לא להביא ילדים לעולם. אבל כנראה שלפורום הזה אינני שייכת. חוסר חמלה וחוסר סולידריות הן אם כל חטאת. .. תפיסת עולמי היא סוציאל-דמוקרטית. קשה לי מאד עם אנשים שתפיסת עולמם שונה. יש לי הרבה יותר מן המשותף עם אנשים עם ילדים בעלי תפיסת עולם דומה לשלי מאשר אני מרגישה כלפי רוב חברות הפורום. ולכן אינני מרגישה שייכת לכאן. (עינת 12) אין משמעו הסרת כל האחריות של הפרט לחיי עצמו. מדיניות רווחה לא עומדת בסתירה לציפייה מהאזרחים לנהוג באופן אחראי ולעשות מאמץ לתכנן את חייהם כך שיוכלו לפרנס את עצמם, ולא יהיו לנטל..." (ענבל 76) דיברנו על חמלה וסולידריות, על מדינת רווחה, על רגישות לזולת, אחריות אישית... כל אלה נראים לכאורה שאינם קשורים לנושא שלשמו הוקם הפורום אך בעייני הם קשורים קשר הדוק לבחירה שאנו עושות, בין אם הבחירה היא להביא ילדים ובין אם לאו. צר לי, שישנן נשים, שבהחלט ראוי שנשמע את קולן בפורום, תעזובנה בגלל דיעות אחרות, דיעות שכפי שאני רואה, הן במיעוט, שנשמעו כאן ושאינן הולמות את דיעותיהן... חבל לי שהקולות הללו לא ישמעו... חבל לי שהפורום יצטייר בעייני המתבונן כפורום של שנאת ילדים או שנאת אדם - כי לא כך הוא הדבר! יש כאן נשים אוהבות, חומלות, מתחשבות ואיכפתיות... ובנימה אופטימית זו, אסיים...שיהיה לכולנו סוף שבוע נפלא ורגוע!

Cat79

New member
../images/Emo32.gif כל הארוע מזכיר לי סיפור

זה התחיל מיד אחרי החתונה, הצטרפתי ישר לפורום חמותי ואני. (זה קרה לפני שנה וחצי בערך) הלכו שם לכלוכים חופשי על החמות ועל משפחות בני הזוג בין אם זה גברים או נשים. הצטרפתי כי אז עוד חשבתי לקבל תמיכה, עידוד ואולי עצות. סיפרתי להם את הסיפור שלי, במיוחד את הסיפור שסבב סביב נושא החתונה. היה חלק קטן מאד בסיפור שלי שהיה קשור להבדלי העדות בינינו (אני רומניה, הוא מרוקאי) וסביב נושא החינה. אני לא אשכח בחיים שלי איזה תגובות קיבלתי בפורום ובמסרים האישיים מכל מיני לוקות ברחמים עצמאים למיניהם, על איך אני מעיזה לשפוט את חמותי שבסך הכל ניסתה לקרב אותה למשפחה, כך לפי ראות עיניהם, כי אני סיפרתי סיפור אחר לגמרי. אני חושבת שאנחנו צריכות לדעת שכולנו בני אדם אינדיווידואלים ולכל אחד דעה משל עצמו וגם אם היא מנוגדת תכלית הניגוד לדעותנו ולאמונתינו צריך לכבד אותה ו - Queenofmagic הודתה שהיא רשמה את הסיפור שלה תוך כדי כעס ואילולא הייתה נותנת לעצמה להרגע הדברים היו אולי נכתבים אחרת. אז בואו נהיה סבלנים וסובלנים.

I s t a r

New member
אישה יקרה../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

תראי, אי אפשר להחזיק אנשים בכוח. פורום- מעצם מהותו- הוא במה חסרת פנים, חסרת הבעה, חסרת מבע עיניים- במה של הקלדה נטו. מעצם היותו כזה, הוא תופס מהר מאוד מקום של ביטוי של אגו מובהק.זה מקום בו אפשר להוציא את כל הרפש מתוכינו מבלי להיות מזוהים- הזדמנות שלא ניתנת להרבה מאוד אנשים בחיי היומיום!!! פורום זה במה לשיפוט האחר, ביקורת עליו, הצגת אמות מוסר , הפגנת בורות ובהמיות, הפגנת שינאה וגזענות- הכול. אי אישית -כבר הפסקתי לכתוב בפורומים בגדול -וזה אחד הבודדים ביותר שאני מתחברת אליו, בעיקר בגלל חשיבותו הרבה , אך את זוכרת את ההודעה שלי בכניסה...העובדה שאת בחרת לנהל ביד רמה ולא לאפשר כאן ירידה לרמות האלה, בהחלט תורמת לרצוני להמשיך ולכתוב! בסופו של דבר, אנחנו לא כאן כדי ללספק ולרצות אחרים אלא כדי להתבטא. מי ששונאת ילדים- זכותה. מי שלא- גם זכותה. מה שבכל זאת מאחד אותנו הוא הבחירה שלא להביא ילדים לעולם ולממש את נשיותינו ומיניותינו בדרך אלטרנטיבית , ייחודית יותר ותואמת לנו ולצרכים שלנו . הפורום הוא במה להכריז: מותר, לגיטימי ונכון שתהיינה בחירות נוספות בעולם !!!!! אל תצפי שנשים רבות לא תיכנסנה לכאן ורק תחפשנה את ההודעות המדברות על שינאה וזעם- הרי המטרה היא בסופו של דבר להכליל את כולנו תחת מטריה אחת -זה הופך הכול לקל יותר, ברור יותר- ושיפןטי יותר. אז מה? שיהיה להן לבריאות- אם זה פותר להן את הדילמה- אין הרבה שאנחנו יכולות לעשות נגד זה. מי שיש לו ראש פתוח ואופקים רחבים- יהיה כזה עם או בלי עזרתינו- ומי שאין לו- פשוט אין לו. הוא רק יתאים את מה שהוא קורא כאן לכולם, כי ככה זה כשצרות האופקים היא הגישה- כולם חייבים להיכנס באופק אחד וזהו. האמיני לי שכל מה שכתבת כאן- יכולהיה להיקרא ע"י כולן. יש כאלה שבחרו להתעלם מזה- למחוק כל המ שלא מתאים לתמונה שהן רוצות שתצטייר להן במוח. גישתי היא : **אז לא צריך!!** . בברכת אור ואהבה אישתאר.

קראתי גם את התגובות שמעלי ^

אני מסכים עם כולכן. בימים האחרונים לא היה לי די פנאי לכן השתהתי בתגובתי לכך. יש כאן מספר עניינים הכרוכים זה בזה. להלן אנסה להפרידם : מטרת הפורום: כאן אצטט את דבריה של Istar: "הפורום הוא במה להכריז: מותר, לגיטימי ונכון שתהיינה בחירות נוספות בעולם !!!!!" חופש הביטוי: יש לאפשר בפורום חופש ביטוי מירבי. הגבלת חופש הביטוי: רק במקרים קיצוניים ביותר. לדוגמה, במקרה של הסתה לפגיעה באחרים. או טרולים שכל מטרתם לעורר מריבה ומדון. אשמח לדעת, שנקיטה בצעד של הגבלת חופש הביטוי ננקטת רק לאחר שיקול דעת מתון. ושהאצבע אינה קלה על הדק המחיקות. דעות: דעתי כדעתך וכדעת שאר המצוטטות בהודעתך. אך אין לשלול את הלגיטימציה של דעות שונות. ואף יש תועלת בכתיבתן בפורום שכן התגובות השפויות והראויות הם שיתנו את הטון ובזה נראה לי שכבר הוכח [לפחות נכון לעכשיו] שניתן לסמוך על הכותבים כאן.

shirit האחת

New member
לא לרצות- אין משמעו ל-ש-נ-ו-א

השנה התארחתי במספר תוכניות טלוויזיה, רדיו ועיתונות. באחת מהן, בתוכנית 'גלרית המומחים' (ביום האישה 2003, בה ביקשתי מהמנחה רבקה מיכאלי להסב את שם תוכניתה ל 'גלריית המומחים והמומחיות' מה שלא קרה בפועל), יחד עם אחותי, בת 40, רווקה, יפה, חתיכה, משכילה (דוקטורט במדע המדינה), מרצה באוניברסיטאות, ו...אישה שמעולם לא רצתה ללדת ילדים. מיכאלי בשאלתה האחרונה בראיון התעקשה לדעת לאן מובילות כל תוכניות ההעצמה לנשים, אותן הצגנו במסגרת החברה שבבעלותי. והשאלה נוסחה בערך כך: אז מה אתן מציעות, שנשים לא תתחתנה, שלא תלדנה יותר ילדים? זה הכיוון?. ברור לי וברור לכן, שמנימת דבריה של מיכאלי, שהיא מודל מוצלח ביותר של הדור האחר,הקלאסי, השמרני, ה'מרובע', חסר הגמישות, שתפקד ומתפקד עדיין, תחת הסיסמא או-או עולה נימה של ביקורת. התשובה שנתנו לה היתה פשוטה: "המטרה של תהליך ההעצמה של נשים שאנו מייצרות הינו לשחרר את האישה מפעילות רובוטית על בסיס סטריאוטיפים ומחוייבויות, ולאפשר לה טווח רחב של אפשרויות מתוך בחירה חופשית. בחירה חופשית שלה." רוסו אמר "אנחנו נולדים חופשיים ומבלים חיינו כבולים לשלשלאות". הכוונה- לשחרר נשים מהשלשלאות הכובלות אותן ומייצרות דפוסי התנהגות שאינם מבוססים על רצון חופשי ומודע שלהן. לא לרצות- אין משמעו לשנוא. שירית בן- ישראל

יפה אמרת. כאן בפורום כן היו התבטאוי

התבטאויות שבמפורש השתמשו במילים לשנוא לתעב הם דוחים אותי נתעבים וחבל שכמה התבטאויות כאילו מרתיעות הן נשים שלא רוצות ילדים ון סקרנים שרוצים לבחון במה מדובר.

I s t a r

New member
ולמה לא?

זוגיות המתבססת על עצמה ועל הייחודיות של 2 השותפים בה ומימושם העצמי בדרך הייחודית שלהם ולא דרך צאצאים-היא סוג של משפחה אלטנרטיבית . כמו שיש חד הוריות, גרושות, פרודות- כך גם טוב שתהיה הגדרה חדשה למשפחה מסוג חדש- נטולת ילדים מבחירה.

sipor

New member
אולי תמחקי גם את זה...

למה מחקת אותי אפשר לדעת ?????

למעלה