דבר כזה! עוד אפ'פעם לא קרה לי!!!

AlonPe

New member
דבר כזה! עוד אפ'פעם לא קרה לי!!!

עובד על הדמיה אדריכלית. הגעתי לפרויקט דרך אדריכל שעובד איתו כבר די הרבה. היזם של הפרויקט מאוד מעורב, גם בתיכנון, וכמובן שגם ביצירת ההדמיה. אלא ש - מיסתבר שהוא בעצם לא ממש מרוצה מהבניין עצמו, מהתכנון. ת'אמת ברמה מאוד בסיסית/קונספציאונלית, ואיכשהו, זה נפל עליי!!! עכשיו הוא טוען שההדמיה נועדה מבחינתו לשיווק בלבד, כלומר שהקשר בינה לבין הבניין ש-(אולי) ייבנה, מקרי בהחלט! בעצם הוא דורש ממני לתכנן, או "לשפץ" את הבניין, כך ש-"יראה יפה", לצורכי שיווק!!! כל עוד זה נוגע לחומרים, גוונים, עצים אנשים, מכוניות, או כל מני אלמנטים קטנים, כאלו צ'ופרים שמוסיפים חיים להדמיה סבבה! אבל הוא מבקש שינויים שקשורים לבניין עצמו!!! לא יודע אם פה המקום הנכון לדברים שכאלו, אבל חייב להוציא קיטור איפושהו! (לזכותו יש לציין, שהוא משלם טוב ובזמן!)

Kfiram

New member
קרה לי גם. אפילו יותר גרוע.

מוסד כלשהו שילם לאדריכל עבור תכנון מבנה גדול, ולא היה מרוצה מהתוצאה. אני כמובן לא הייתי מודע לזה. במהלך הפרוייקט גיליתי שאני בעצם משמש עבורו כאדריכל ומתכנן מחדש את כל המבנה. סיוט...

eldarinn

New member
מבחינה אתית תלוי מול מי אתה עובד

אם אתה עובד עם הארכיטקט אז שהוא ישבור את הראש מה ואיך לשנות. בכל מקרה תדאג להחתים את מזמין ההדמייה שהוא מבין שמדובר בהדמייה בלבד והיא לצרכים שיווקיים ואין עליה שום אחריות כלפי צד שלישי (כלומר לקוח שקונה דירה שנראית כמו עיצוב של סטארק בהדמיה אבל נראית כמו כפר בבוסניה במציאות).

לצערי גם לי היה משהו דומה בקטנה

יש פה בעיה, כי כמו שהיה במקרה שלי, הרי בסופו של דבר הבנאים בונים אייך שבא להם. אני עבדתי זמן ניכר בפרויקט הדמיה קטן יחסית (ואני באמת לא מקצועי ביחס לאחרים פה, עד כדי כך שהשתמשתי במחשב של הלקוח) רצו שאני אתקן, מדרגות גישה ועוד כל מיני דברים (טקסטורות ותאורות) בסוף - למרות שעשיתי בדיוק לפי התוכנית ולפי שינויים והנחיות של האדריכל - בשטח נבנה משהו אחר לגמרי. מתסכל למדאי - אבל לא נורא. אני מאחל לך בהצלחה. בפעם הבאה כמו שהמליצו כאן, כדאי להגדיר דברים מראש במידת האפשר, ואם אפשר - קחת חלק מהתשלום מראש (שלא יחזיקו אותך לגמרי בביצים - סליחה על השפה). מחזיק לך הצבעות שיעבור בשלום ועדיין יהיה משתלם. שפי

AlonPe

New member
תודה על התגובות ../images/Emo13.gif

וגם קצת מנחם לשמוע שאנ'לא היחיד! (צרת רבים...
) הגעתי לעבודה דרך האדריכל - וזו לא העבודה היחידה שלי איתו בעבר ו-(טפו! טפו! טפו!) גם בעתיד. כאן היזם משלם ישירות ככה ש-מה ל'שות יש לו מילה! (בעל המאה
) וכאמור לזכותו באופן די נדיר - הוא משלם טוב ובזמן, כולל מיקדמות! על זה אין לי בכלל מה ל'יתלונן! בינתיים הסתדרנו - ורוב השינויים עוברים דרך האדריכל - וגם כן, לצורך ההדמיה בלבד. מה שהם ייבנו אח"כ - זו בעיה שלהם, שישברו ת'ראש!
וכן - לגבי ההסכם, כמו שאומרים בצבא - הוראות בטיחות נכתבות בדם - ככה כל סעיף חדש שמתווסף לחוזה, עומד מאחוריו נסיון מר. ו... עוד שאלה.... בעצם בהודעה נפרדת....

3Ddreams

New member
לצערי זה קרה גם לי

ואניחושב שזה קרה לכל מי שעבד בתחום ההדמיות האדריכליות .... מאיש הדמיות אתה הופך לאדריכל הפרוייקט (רק חבל שאתה לא מקבל גם את התואר תוך כדי... )

למעלה