דבר מטריד לגבי לשון הרע.

playtrip

New member
דבר מטריד לגבי לשון הרע.

ישנם פורומים שבהם יש לי ידע רב לגבי התוכן והרקע שבהם... עם זאת, נחסמתי מספר פעמים בשל גישה הנראית בוטה ופוגענית... מרגיז אותי הדבר כי מדובר במילים בלבד וכאשר אסביר על פני השטח את הרעיון הוא צודק... אני גס בהוראה שלי, ואני לא מוכן לוותר על גסות רוח זו, כי היא כנה ואמיתית... עדיף לי לצאת כנה מאשר שקרן וצבוע... שקר וצביעות ניתן לגלות בסופו של דבר, ולכן הייתי נשאר בלעג וללא חבר... לכן מהות הפורומים היא בוודאי להגיב לגבי התוכן כפי שהוא ולא בצורה כלשהיא... אם בעייה במחשב נפתרת בצורה שכבל מסויים נכנס לתוך בקר או פקד כלשהוא, זהו דבר ברור, ולשון הרע היחיד שהיה יכול לאמר כאן הוא דבר שקר, בכוונה או בטעות... אדם אשר יפרט בעייה כלשהיא בנוגע לחיבור מולקולרי של מספר משתנים כימיים, והדבר נוגע לבריאותו של אדם, לשון הרע כאן תגרום לפציעה או לנזק גופני! ניתן להמית אדם בעזרת לשון הרע המוסרת למעשה מידע כוזב, אבל בפורום ששייך למאיה בוסקילה, אני לא רוצה לדעת שהשתטות ומשחקי מילים מתוחכמים או הרבה סימני פרחים ולבבות הם סיבה לגרש אדם מפורום, אלא אם היא באמת... טכנית בלבד! ז"א... אם תראו היטב, בעזרת כמה פוסטים, אני עצמי יכול לדחוק הלאה הודעות של משתמש אחר! זהו נסיון טכני לגרום הרס... מה חבל שלפעמים יש לאדם מספר גדול של דברים לומר, והם חשובים... הודעת פורום בתפוז כוללת עד 6500 תווים לערך... ז"א שגם יקח לי זמן לרשום את כל אלו במספר הודעות, ולכן נאלצתי להודות ששיקרתי בפורומים מסויימים על כוונות ההרסנות שלי, כי זהו אכן מעשה לא יעיל לפרסם מספר הודעות אחת אחרי השנייה, אלא בתוך העץ... אני עדיין "מזיד" כך גם היום, סלחו לי, אני הייתי נלהב ואני נוטה להיות כך גם היום, ולכן נפגעתי מאד מהתגובות החוזרות ונגרמה בכלליות חוסר הבנה... אלו טעויות קריטיות... אבל! מה יקרה אם בפורום מסויים אפרסם דבר כלשהוא: תמונת פרח אדום ויפה... בפורום בנושא יחסים... כך... במשך מספר שלם של תגובות והודעות אפרסם פואמות נפלאות של יוצרים, וכן תמונות רומנטיות, לקהל המעריך והנלהב, ולאחר מכן, אתגאה בפניהם שמקור אותן פואמות הוא מספרים אנטישמיים והתמונות הן של פרחים אשר מסמלים את ארגוני הצלב האדום או... התנגדות כלשהיא לקבוצה, והדבר נעשה בצורה נסתרת...? הרי גזענות עצמה היא שקר!!! אדם בוגר היה יודע זאת! מוציא אותי מדעתי שחפצים או מחוות מסמלים קבוצה או מעמד כלשהוא! בתור יוצר של סרטונים, ובתור מעצב גרפי, או, אחד אשר למד עיצוב גרפי, אני פשוט יכול ללבוש או ללכת עם פריט בצבע כלשהוא שמסמל שנאה או גזענות מסויימת, אך בפועל הוא פשוט שימושי! פרטים רבים מהלבוש שלי הם שחורים ואדומים! במקור, סמל לרשע או לנצרות האפלה... בפועל, הם צבעי הסוואה, או מיועדים לעבודה, ופעמים הם קריטיים... אם ראיתם קפה נשפך על חולצה לבנה, תוכלו להבין... ובזה אודה שהנטייה שלי ללכת עם שחור היא מתוך מחאה לגבי מה שהוא מסמל... אלימות, זדון ורוע... אני אחד שעזר לזולת הרבה בבגדים האלו... דבר שהרבה לובשי לבן בוודאי לא חשבו כנראה לעשות... בכל אופן, לפי צבע בגדיהם, הם לא היו בעבודה מלוכלכת כלשהיא לאורך זמן... אין לי טענות לגבי נקיון כפיהם, אלא יותר לגבי השנאה כלפי בנוגע לבגדים שאני לובש. כך גם לגבי פעולות שלי... פלוני עושה דבר מה מותר שאף אני אעשה, אך כוונתו של פלוני היא להיטיב עם הזולת ואני עושה את אותו הדבר בשל כוונת נקם, זדון, בוז ורחישת שנאה, ואני אצא הרשע כאן... לא פעם ישבתי בכלא רק על דיבור והתנהגות מוזרה או פוגעת... גם שילמו לי מעט בשל הסיבה שהתנהגות שלי בעבודה היתה מכוערת... על אף שביצעתי את עבודתי טוב מן האחרים... זה הדבר שהטריד אותי לגבי כל הקשור ללשון הרע! להגיד על אבן, שאינה אבן! על אדם שאינו אדם... ועל בעל מעשה שאינו שווה מעשה! אני לובש שחור.

playtrip

New member
שתבדלי לחיים ארוכים...

לא פעם מצאתי שאדם בוחר לצעוק ולקלל, כי... אין לו מילים להחמיא... חשוב על כך שדבריה מתוקים מדבש... אבל בעידן שבו לאנשים יש תלונות לגבי עודף משקל, תאוות זלילה, ומחלות שקשורות לרמת סוכר, ומשפטים כמו לא מדובשך ולא מעוקצך, מה נותר לי לומר? היה חוק בארץ לגבי הטרדה מינית... אם אגיד את המילה ביצה, או אדבר על בננות ופומלות, האם היותי בכיר במקצוע טבחות יעניק לי חסינות? או.. ימנע למעשה מטבחית מקצועית להשיג פרנסה... "חנות" היא אכן מילה עברית נושנה לרוכסן המכנס, דבר אשר היום גורם תסכול לעובדים רבים. כשלון שלי בעבודה, וזאת בעיקר בגלל חינוך פוגע שנעשה בי ובעמיתים שונים, היה בגלל דברים מסוג זה שבסך הכל יצרו אי הבנות. מדובר כאן באנשים חרוצים ומוכשרים שמאד לא אהבו את העובדה ששופטים אותם על סמך המראה או האופי, והביעו תרעומת לגבי הווי המחיה שלהם... תפיסת עולם זו מנעה מאיתנו להגיע לתוצרת הגונה והכנסה רווחית, כפי שהיה ניתן להגיע אליה בהמשך הגשמת פוטנציאל. דובר כאן על אחת שמישהו טען לשון הרע לגביה... רציתי לדעת את הסיבה, משום שגם אני נוהג לקלל ולהאשים אחר, על סמך שיפוט וביקורת של אחרים... יתכן שמדובר בכנות גמורה שלו, והוא כמוני, אינו מסוגל להעניק חנופה, מסוג הדברים של: "שקרן, אני לא!" לכן, על רוב המעשים שלי אני נוטה לומר שעשיתי זאת במזיד... לאור היותי פרילאנסר שאמור לדווח למס הכנסה, קנס על איחור בתשלום למשל, יתבטל אך ורק במצב שבו על פני השטח, ובוודאות לא היה בידי לשלם את התחיבויותי... אדם שיקרא את ספר המידות של רבי נחמן מברסלב, עשוי למצוא את עצמו בכעסים ואי הבנות רבות... הספר הזה כנראה אינו יותר מתחבולה מתוחכמת של כותבו, והיא יכולה להנתב לכלי מעשי, או הרסני! צריך מאד להזהר מן הלשון הכתובה, כי היא סותרת, וכנראה מדובר אף בסוג של בדיחה רצינית מאד לגבי היהדות, אשר מתובלת בהרבה מאד ציניות... אותי אישית זה מאד הכעיס, לקרוא את הנאמר, ולכן אני ממליץ להזהר מאד מן הקריאה, שאין אני יודע את טיב המחבר, ולכן, אנא קחו זאת רק בתור אמצעי כפי שסכין מטבח הוא כלי המיועד לשימושים שונים... בפעם האחרונה חוויתי שברון לב עצום כאשר תפסתי שזוהי תחבולה מכוערת לגמרי בסופו של דבר ויש דברים חשובים מכך כמו חיי אדם... הספר הזה הביא אנשים רבים לפול בפח או להסתבך עם השלטונות... לא הייתי ממש ממליץ עליו כאשר השלטון במדינה אינו נוהג עימנו בהגינות, וכאשר רבים מחברי הגיע למוסד בשל עלבונות ועצות שלקחו מן הספר הזה. מדובר בחיי אדם. מדובר באדמה שעליה אנו חיים ושום עצה מספר לא אמורה להכניס אותי לדכדכוך שכזה ולהרוס את חיי ואת פרנסתי, כל שכן, את חיי האחר... אני נהנה מלשקר לעצמי, אבל זה עובר כל גבול על כל יום מלחמה וצער שאני רואה אל מול עיני...

בקשר לספרו של רבי נחמן מברסלב זי"ע

אני מניח שקראת אותו לבד, או בחברת אדם לא מלומד, או בחברת אדם מלומד אבל לא קיבלת את מה שהוא מנסה להסביר לך. אני ממליץ לך לנסות לקרוא את הספר מחדש אבל הפעם עם אברך שישב איתך ויסביר לך ותקבל את מה שהוא אומר. אני בטוח שככה לא תמצא סטירות בספרו ותגלה שהוא לא מוביל להרס עצמי אלה להגשמה עצמית. בהצלחה

מכל ההודעות שלך פה אני חושב שיש לך בילבול

יש לשון הרע לפי חוקי המדינה שעליו אפשר לתבוע ולהעניש ובאלו אני ממש לא מבין יש לשון הרע לפי חוקי התורה שהפורמים והמדינה לא פועלים לפיהם אבל באלה אני כן אוכל לנסות לעזור לך. תעשה את ההפרדה הנדרשת בינהם, כי הם לא פועלים בתאום אחד עם השני ואני חושב שאפילו סותרים. ואם תוכל לרשום פה מחדש כמה מהשאלות שלך על דיני לשון הרע לפי התורה אבל באופן מקוצר ולא הודעות ארוכות שפשוט מתיש אותי לקרוא אני אשמח לנסות ולעזור לך.

למעלה