דבר מצחיק. סליחה אם סיפרתי כבר.

מישהו הסביר פעם, שחתול מתחכך ברגליים של הבנאדם זה לא שהוא "אומר לו תודה רבה", אלא שהוא מסמן את הבנאדם כרכוש שלו. אמנם לפי תיאוריה זאת אני אמור להיות רכוש של כמה חתולי רחוב בו זמנית. הם מתחככים לפעמים גם במכונית שלנו, למשל. פעם שוחחתי ברחוב עם מכר, וחתול התחכך גם בו, והסברתי לו, שעכשיו גם הוא רכוש של אותו חתול.
יש לנו מכרות היוצאות לסיבוב עם כלבותיהן בפרדס הנטוש של ניר צבי. בכניסה לפרדס יושבת חתולה שהן נוהגות להאכיל. ופעם-פעמיים ראיתי איך אותה חתולה מסמנת כרכוש שלה... את הכלבה שלהן! :-):

אלישבע777

Well-known member
מישהו הסביר פעם, שחתול מתחכך ברגליים של הבנאדם זה לא שהוא "אומר לו תודה רבה", אלא שהוא מסמן את הבנאדם כרכוש שלו. אמנם לפי תיאוריה זאת אני אמור להיות רכוש של כמה חתולי רחוב בו זמנית. הם מתחככים לפעמים גם במכונית שלנו, למשל. פעם שוחחתי ברחוב עם מכר, וחתול התחכך גם בו, והסברתי לו, שעכשיו גם הוא רכוש של אותו חתול.
יש לנו מכרות היוצאות לסיבוב עם כלבותיהן בפרדס הנטוש של ניר צבי. בכניסה לפרדס יושבת חתולה שהן נוהגות להאכיל. ופעם-פעמיים ראיתי איך אותה חתולה מסמנת כרכוש שלה... את הכלבה שלהן! :-):
אולי המושג רכוש הוא לא בלקסיקון שלהם, אבל כן - החתולים מכירים ומזהים אדם גם דרך הריח שלהם שהם מריחים ממנו. הם מסמנים כל פינה בבית ובחוץ - כולל רגלי שולחנות וכסאות, קירות ומה לא. ככה הם מסמנים טריטוריה ומחדשים סימון מדי פעם. לא רק בחיכוך גוף, גם בשריטות על גזעי עצים או ריפודים, גם בחיכוך גבות או פה. אנו לא חשים בריח שהם מסמנים, אבל הם כן. בחוץ הם מסמנים את הטריטוריה וכך כל חתול יודע אם הוא בטריטוריה שלו, או במקום זר שיש לסמנו. הכלבה שהחתולה סימנה - הפכה עם הסימון לידידה ולא ככלבה זרה. לנו כיף שהחתול מתחכך וגם לחתול זה נעים ואם אינו גם מלטפים אותו - אז הוא לומד שחיכוך מתגמל בליטופים וזה עוד יותר כף...

אני מניח שזה שילוב מנגנונים. כמו כל מיני פטנטים אחרים שהאבולוציה אירגנה לנו.
מצד אחד, מריחת הריח מאפשרת לחתול לסמן ולזהות שייכות (לא בטוח שהמילה "בעלות" נכונה, אבל נעזוב). מצד שני, "צריך" דרך לעודד את החתולים לבצע סימונים כאלה, כדי שהמנגנון שמבוסס על סימני השייכות יתפקד. אז מצמידים מרכיב הנאה לחיכוך של צידי הראש.
ועכשיו החתולים מחפשים כל הזדמנות להתחכך, ודורשים שנגרד אותם בדיוק שם. כן, בדיוק שם. יותר חזק. עוד. עווווד. אל תפסיק....

למעלה