דבר קטן שעשה לי את סוף השבוע + WTF

yair_bar

New member
מנהל
דבר קטן שעשה לי את סוף השבוע + WTF

היה באחד המגזינים ראיון/שאלון לעופר שכטר. שאלו אותו כל מיני שאלות לא מעניינות והוא הקפיד לענות תשובות לא מעניינות כתגובה

עד ששאלו אותו מה עוד מעסיק אותו בחיים והוא אמר שהוא מכור ל MMA והסביר בגדול מה זה אומר וכתב שהוא מאד מאד אוהב לראות קרבות בזמנים הפנויים שלו.

אז קודם כל זה שימח אותי ככה פתאום לקרוא את התשובה. מצד שני - עופר שכטר? MMA?!? כאילו WTF????

ואם מה שהוא אמר זה נכון אז יש סבירות יותר מגבוהה שהוא סמוי כאן בפורום.

ועכשיו עולה השאלה - סמוי בפורום או אולי אפילו כותב כאן בכינוי כלשהו?

למישהו תשובות?

AmitNHB

New member
יש הבדל בין לראות קרבות בזמנך החופשי לבין

להיות קורא סמוי בפורומים ובכלל אני לא חושב שיש לנו כאן כ"כ הרבה קוראים סמויים בפורום. מקסימום פה ושם אנשים נכנסים, קוראים משהו בקטנה ויוצאים.. עכשיו תסביר לי משהו יותר מעניין, למה לעזזל אתה קורא ראיון עם עופר שכטר באיזה מגזין ?

yair_bar

New member
מנהל
ברור שיש סמויים. אפילו המון

תסתכל על הודעות שקוראים לעתים 500 איש. כמה כותבים פעילים יש? 50? (לא כולל כל הניקים הכפולים של רןזזז)

לגבי השאלה - הפעם במקומה - בשבת אני יושב כמה שעות בבית קפה תל אביבי וקורא את כל עיתוני סוף השבוע. הרגל עוד מהימים שעבדתי בתחום

ElGoldi

New member
500 צפיות בתגובה? אולי כי אנשים נכנסים לפורום

עם היוזר ואז עוד פעם בלי. הכי הרבה שראיתי זה 200 ומשהו

AmitNHB

New member
הכי הרבה כותבים שונים שהיו לנו בחודש אחד זה

169. אני מניח שמס' הכותבים השונים שאי פעם כתבו אצלנו בפורום (לפחות הודעה אחת) הוא בין 200 ל 250. וואלה, יכול להיות שאתה צודק...

AmitNHB

New member
וואלה.. מדפדוף קליל אחורה אני רואה שהיו לנו

לא מעט הודעות של מאות, ואף מעל אלף ואפילו כמעט אלפיים, וזה רק בחודשים האחרונים בהן מס' ההודעות בפורום ירד משמעותית... או שאני לא ממש מבין איך הם סופרים צפיות כאן או שבאמת יש כאן מלא סמויים, מעניין...

yair_bar

New member
מנהל
תכלס יש שיטות ספירה שונות

קודם כל האם כל hit נספר או רק uniqe.

יש אתרים כמו קפה דה-מרקר שסופרים רק כניסות של משתמשים רשומים לאתר שנמצאים במצב Login כך שבפועל יש לדעתי פי 3-4 צפיות מהמונה הרשמי

אחרי זה אתה צריך להחליט אם אתה כולל מנועי חיפוש עם שלל הספיידרים שעובדים בתצורת Crawl. בשיטה זו יכולות להיות עשרות צפיות פיקטיביות.

מכאן נובע שעופר שכטר כן קורא בפורום והשאלה היא רק אם הוא גם כותב.

אני מאד מאד מאד מקווה שאני לא אגלה שזה אותו יוזר מפגר שכותב בשגיאות כתיב בסגנון ברזילאי כי הוא ללא ספק היה אחד המפגרים והמעצבנים בתולדות הפורום

Luke R

New member
לדעתי הספירות אינן ייחודיות

ואף אינן מוגבלות למשתמשים רשומים.
משתמש רשום שמקליק על הודעה שלו, גם מקדם את הקאונטר.
מצד שני זה גם לא בדיוק כל hit. נראה לי שהקאונטר מוגבל רק לסשן נתון, כלומר אם מישהו יפתח ויסגור את אותה ההודעה 10 פעמים רצוף, הספירה תתקדם רק ב-1, אבל אם הוא יכנס כמה פעמים שונות ביום, ויקליק כל פעם על אותה הודעה - הקאונטר יתקדם.
שימו לב גם שכאשר שרשור עובר לדף נפרד (40 תגובות אאל"ט) להודעה הפותחת יש יותר מכפול, מכל הודעה אחרת בשרשור (נראה שעצם הכניסה לשרשור מקדמת את הודעת הפתיחה שלו)
אולי אם iamStalker יראה את הדיון הזה הוא יוכל להסביר טוב יותר איך המנגנון הזה בנוי.

אגב, עם כל הכבוד לפורום הזה, יש מלא אנשים שעוקבים אחרי המתרחש בתחום, שאפילו לא שמעו עליו (גם אני גיליתי אותו רק לא מזמן, ואני בתפוז כבר שנים)

yair_bar

New member
מנהל
מאד פשוט לבדוק את התיאוריה שלך

צריך ש-5 משתמשים יכנסו להודעה ספציפית וישנה (עדיף כזו שהם לא קראו עד היום שרוב הסיכוי זה שלא נכנסים אליה יותר באופן שוטף), יכנסו אליה ואז יסגרו את הדפדפן ואז שוב יכנסו אליה (אפשר לשמור את הקישור ב copy) וכך נגיד 20 פעם. זה לא אמור לקחת יותר מכמה דקות.

ואז נוכל לראות אם המונה קפץ ואם כן אז בכמה.

אלא אם iamstalker עובד בתפוז אין לו יכולת להרחיב בנושא כי אמור יש המון שיטות מדידה והוא לא יכול לדעת באיזו נעשה שימוש.

אגב, אפשר לבדוק בקוד אם מדובר בסקריפט חיצוני ואז לגשת לאתר החברה ולבדוק אם יש להם מידע בנידון, למרות שבטוח שגם הם נותנים שליטה בעזרת פרמטרים

IamStalker

New member
פה זה הרבה יותר פשוט,

מה שהם עושים זה ככה:
א. הם לא סופרים את הכניסות של המשתמש שיצר את ההודעה, זה יהיה אידיוטי.

ב. הם פשוט סופרים קליקים יוניקים, פר משתמש רשום ולא - למפתחים של תפוז אין מספיק מוח כדי לייצר אלגוריתם חכם כמו של גוגל אנליטיקס.
אתם יכולים לפתוח Firebug ולראות שכל פעם שנכנסים להודעה, יש
2 postים ו-get.
הפוסטים פונים למערכות פנימיות של תפוז:
1. מביא את הפרסומות, אם לפתוח חלון POPUP או לא.
2. פונה ל-WebService שנקרא:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Services/MessageVisitedService.asmx/
לפונק':SetMessageClick

מה שאומר שכל פעם שלוחצים על הלינק יש מעבר של פרמטרים מסויימים לשרת בו מבצעים סטטיסטיקות.
* כמובן ישנה דרך לעבוד עליהם, הם לא חכמים במיוחד.

הפניה מתבצעת עם פרמטרים:

forumId 1908
forumTimeStr null
messageId 165762061
userId 2809392

תחשבו לבד מה אפשר לעשות עם זה.

עכשיו במילים פשוטות, הם סופרים קליקים. (של כולם).

Luke R

New member
תודה. אבל לגבי א'

תתפלא...

הנה תוך זמן קצר קידמתי הודעה שלי מתחתית העמוד ב-10 (תחת השרשור "סוף סוף איחוד UFC עם SK" הודעה שלי שכותרתה "קרמוש ניראית" היתה על 79 וכעת היא על 89 ושאר ההודעות שמסביבה לא זזו. כמובן שזה נעשה עם הדפדפן הנוכחי, שמחזיק את הקוקיז של תפוז)

הם סופרים קליקים. את כל הקליקים. בלי קשר לשאלה האם המשתמש כתב את התגובה בעצמו, או צפה בה כבר בעבר. (ובתנאי שזה לא באותו הסשן)

IamStalker

New member
אז OMG הם יותר טיפשים ממה שחשבתי!

ככל הנראה יש להם בעיה עם סטטיסטיקות, הן לא יכולות ליצג מדגם אמיתי. ואו איזה סטיית תקן אמורה להיות אצלהם, פשוט לא יאומן כמה לא מקצועיים.

אני בתור משתמש בתפוז אם לא היו את הפורומים שאני אוהב.
שזה .NET ו-MMA בחיים לא הייתי נכנס לפה.

yair_bar

New member
מנהל
אבל יש פרמטר של user_id

הוא מנדטורי?
יכול להיות שזה אומר שהם סופרים רק קליקים של משתמשים רשומים?

בכל אופן, יש להם אינטרס למספר הגדול האפשרי כדי להראות שאת ההודעות והפורומים קוראים המון אנשים (טוב גם למחירי הפרסום).

יש מערכות אחרות שמשלמות לכותבים לפי כמות כניסות (בעיקר בלוגים) ובמקרה הזה אני מניח שהם יתקמצו בספירות

IamStalker

New member
שים לב כמה צפיות יש לי

זה סקריפט שהפיל את תפוז היום.

הם ממש אבל ממש לא מתכנתים טובים.
זה היה סקריפט של 2 שורות בדיוק

yair_bar

New member
מנהל
פורום משוב בתפוז

זה הפורום אליו גולשים מפנים תלונות וטענות

למעלה