דבר שחשבתי עליו..

דבר שחשבתי עליו..

בזמן שאני עורכת את ביקורותיכם על DSOTM כדי להעלותן ל"מאמרים". אחד הסיפורים ה"חמים" בעתונות הבריטית בחודשים האחרונים הוא סיפורו של פיט דוהרטי, ה-frontman של להקת ה"ליברטינס", שהיא להקת פופ-רוק עכשווית לא רעה. דוהרטי, שהוא סולן וגיטריסט הלהקה, התמכר לסמים קשים (הרואין וקראק) ולמרות שלושה נסיונות להתאשפז במכוני גמילה שונים, עדיין לא הצליח להגמל. בנסיון הלפני-אחרון, אושפז דוהרטי ב-Priory - מכון הגמילה היוקרתי ביותר בבריטניה, שם מתאשפזים סלבריטאים שונים. זה כמעט סמל סטטוס להיות מאושפז שם. אבל הוא עזב זמן קצר לאחר שהתאשפז. הנסיון האחרון - לפני כשבועיים - היה להטיסו למנזר בתאילנד, המנהל את תכנית הגמילה המצליחה ביותר בעולם. האשפוז שם אורגן ע"י אשה שהיא דמות ציבורית ידועה בבריטניה (שמה פרח מזכרוני כרגע), שבנה היה מאושפז שם בעבר, כמדומני. דוהרטי טס לשם, מלווה באמו. לאחר יומיים, סרב דוהרטי להמשיך בתכנית ועזב את המנזר. כפי שסיפר לעתונות אתמול, הוא נסע מהמנזר ישר לבנגקוק, שם התבצר במלון ובזבז מאות פאונדס על הרואין. עוד לפני כן, הועמד דוהרטי לדין, על שפרץ לביתו של חברו-מילדות, והגיטריסט השני של הלהקה, קארל באראט. הוא גנב מהבית פריטים שונים, אותם מכר ע"מ לממן את הסמים. עד לאחרונה, כל האשפוזים והטיפולים נעשו בתמיכה ובמימון של הלהקה. הם השעו את הקלטות אלבומם, וביטלו מספר הופעות - כולל בפסטיבלים - על מנת לתת לו שהות להחלים. אך לפני כמה ימים הם הודיעו שהם ממשיכים בהקלטות ובהופעות בלעדיו, עד שייגמל, ואז יחזור ללהקה. אגב, הסיפור כולו נפרש בעתוני בריטניה - כולל העתונים המיינסטרימיים - תוך דיווח יומיומי על מצבו. דוהרטי עצמו מתראיין לעתונות וחושף את מה שעובר עליו, לגמרי בפתיחות. חשבתי על חבריו ללהקה של דוהרטי, וההחלטות שעשו בעניינו, לאור מה שקרה עם בארט. נכון שמדובר במצב שונה - שכן בארט לא היה מכור לסמים - אבל ניתן לומר ששניהם "חלו". כיצד הייתם אתם נוהגים במצב כזה, לו הייתם בלהקה בה אחד מהחברים - ועוד כותב השירים שלה - נמצא במצב כזה?

אני באמת לא יודע

באופן עקרוני אני הייתי עושה מה שהליברטינס עשו, ומנסה לעשות את כל מה שאפשר למען ההחלמה של אותו בן אדם. ואז אם רואים שהמקרה אבוד לחלוטין באמת להוציא אותו מהלהקה, לא בהכרח באופן מלא אם כי לפחות להוציא אותו למצב שלא הכרחי להשיג אותו מתי שיש צורך בהופעה\הקלטה. כלומר להוריד אותו דרגה, לשכיר חצי חבר בלהקה.

בינג

New member
שאלה קשה באמת...

ברור, שאני לא אוהב בכלל להתקרב לאנשים שמתמשים בדברים האלה, אבל אם הייתה לי להקה ואותו אחד\אחת היו הורסים את הלהקה, והורסים הופעות והורסים אלבומים, אז בלית ברירה הייתי מוציא אותו מהלהקה (אם הוא לא היה מצליח להגמל...) הדבר המאכזב זה שאחרי שמעיפים מישהו מהלהקה הוא נכנס יותר לדכאון, ואז אותו אחד היה מתשמש ביותר סמים...

brotos

New member
הייתי מוציא אותו מהלהקה

אין ברירה, הלהקה חייבת להמשיך להתקיים.

NIR Y

New member
קצת קשה לענות על זה

כי זה תלוי בכול כך הרבה דברים, ורוב הסיכויים שאנחנו בכלל לא יודעים מה באמת קורה בין חברי הלהקה. אבל בעיקרון אם זה היה מגיע לרמה שהם ממש ניסו הכל כדי לא לזרוק אותו, ובכל זאת זה לא עזר, אז אין ברירה להעיף..

R o n 86

New member
נראה לי שקיבלתי מושג שגוי על בארט..

הייתי בטוח שבארט התמכר לסמים... זה לא נכון? מה בעצם קרה לו? מישהו יכול אולי לומר בקצרה... הוא פשוט איבד את השפיות?

הוא לא התמכר לסמים

הסמים שבארט לקח - בעיקר ל.ס.ד, חשיש ומנדרקס - אינם ממכרים, אך הם מסוכנים בפני עצמם. לא ברור מה קרה לו, מלבד ההערכה הרווחת לפיה הוא סבל מהתמוטטות נפשית קשה. הוא התקשה לתפקד בלהקה - לנגן בהופעות ולהקליט - עד כדי כך שהם החליטו, בשלב מסויים, להחליפו בגילמור, בנסיבות שעד היום אינן ברורות. הסיבות להתמוטטותו שנויות במחלוקת. יש הטוענים שהסמים שלקח חירפנו אותו - דבר שהוא בהחלט סביר. אחרים - במיוחד רוג'ר ווטרס, ב-20 השנים האחרונות - טוענים שבארט פיתח סכיזופרניה, שהיא מחלה תורשתית. בכל מקרה, אין הוכחות לכאן או לכאן. אחותו טוענת בתוקף שהוא אינו חולה נפש. בארט עוד הצליח להקליט שני אלבומי סולו בשנים 1969-1970, תוך סיוע רב מצד חבריו, בעיקר דייויד גילמור, אך מצבו הלך והתדרדר. הוא הפסיק לחלוטין להופיע ולהקליט לאחר כשלונו של ההרכב Stars, בו היה חבר במשך כמה חודשים, בשנת 1971. בשנים שלאחר מכן הוא הסתגר בהדרגה, עד כדי ניתוק מוחלט של כל קשר עם העולם החיצון. הוא התגורר לסרוגין בדירה בלונדון, ובבית אמו בקיימבריג'. בתחילת שנות השמונים - ככל הנראה לאחר שווטרס ניסה ליצור אתו קשר - ביקשה אמו מהלהקה שלא ליצור אתו עוד קשר, כי הדבר מחמיר את מצבו הנפשי. מאז פטירת אמו בשנת 1992, בארט חי בגפו בבית מבודד בפאתי קיימבריג'. אף כי מצבו הנפשי השתפר בהרבה ב-15 השנים האחרונות, הוא עדיין אינו בקשר עם אנשים מעברו. בני משפחתו דואגים לענייניו, והוא נמצא בפיקוח שרותי הרווחה העירוניים. בשנים האחרונות דווח כי הוא סובל מסכרת ואולקוס, בנוסף לכל, ולעיתים מאושפז בבית החולים. החדשות האחרונות לגביו היו מעודדות: אחותו דיווחה כי הוא צפה בסרט הדוקומנטרי שה-BBC הפיק אודותיו, ונהנה ממנו. בארט גם חתם על כמה מאות עותקים מספר-התמונות שהוציא ידידו הצלם מיק רוק, לפני כשנתיים, ושכלל תמונות של בארט אותן צילם רוק בשנת 1969.

כן

ל.ס.ד. איננו אופיאט (opiate) כמו מורפיום, למשל, ונגזרותיו (הרואין וכד'). הוא עובד על אזורים אחרים במוח מהם, ולכן אינו ממכר. אני אחפש בשבילך לינקים, כי רפואה זה לא התחום שלי.

weird dust

New member
יש לי הערה

ורפיום נותנים בבית חולים בדרך כלל רק פעם אחת כדי שאנשים לא יתמכרו חוץ מזה שהוא תרופת מפתח בביטוי חופשי ובקיצור חייבת להיות תחת מנעול מורפיום ממכר ואני מניייח שגם אל אס די סם ממכר כי מרגישים בו טוב ורוצים לחזור לתחושה הטובה לאוו דווקא כי זה משפיע על אזור מסויים במוח

melancholy man

New member
סליחה אבל

לא הייתה בהודעה הזאת שום צרוף מילים נכון. נכון ממעטים לתת מורפיום בבית חולים, אבל יש מגוון דיי נרחב של כדורים אופיאטיים שנותנים בבתי חולים, משתדלים לעשות זאת כמה שפחות (גם מסיבות רפואיות וגם מסיבות משפטיות) אבל להגיד ש"נותנים רק פעם אחת" זה פשוט לא נכון. LSD הוא לא סם ממכר, הוא אפילו לא "עושה טוב" לפחות לא כמו שסמים אופיטיים עושים, LSD הוא סם הזייה, הזיות שהכדור מעניק הן בד"כ חוויות מאוד חזקות אבל אין את תחושת ה high שמלווה סמים אחרים, מה עוד שאין בכדור יסוד ממכר פיזי (לצורך העניין סיגריות או אלכוהול הם סמים ממכרים בהרבה. כדורים לא חיביים להיות ממכרים בשביל שיהיו מזיקים.

weird dust

New member
אני יתן סיפור קל בנושא

סבתא שלי היתב בבית חולים בניתוח כידוע לזקנים יש בעיה עם ריפוי מהיר אז כשהיא סבלה מכאבים היא קיבלה בהתחלה מורפיום ואחרי זה כשהיא אמרה לרופא שהיא רוצה שיתן לה עוד מהחומר האחרון כי הוא עוזר הוא אמר לה את מה שכתבתי מקודם שנותנים פעם אחת בלי קשר התנדבתי בעבר במדא ויש מידע בסיסי על סמים ושאר מחלות ותרופות.

תודה על המידע, ווירד

אתה צודק לגבי מורפיום, כמובן. לגבי LSD הסיפור קצת שונה. מידע בעברית מצוי באתר של הרשות למלחמה בסמים. מידע קצת יותר רחב - ויותר אמין ואובייקטיבי לטעמי - נמצא באשכול הבריאות של אתר ה-BBC. כפי שמצויין שם, LSD אינו ממכר. האתר אמנם באנגלית, אך השפה קלה להבנה. אני ממליצה לקרוא - גם את המידע הזה, ובכלל את המידע שהם נותנים על סמים וסכנותיהם, כאן.

בינג

New member
זה עצוב..

אבל זה די ברור למה הלהקה החליפה אותו בגילמור, לפי מה שקראתי עליו במדריך לרוק מתקדם, כתוב שהוא לא ניגן בהופעות והשתתק בראיונות, וסימם את החתולה שלו ואת חברה שלו....אפשר לחשוב שהוא איבד את השפיות שלו.

אני ממליצה

לא להאמין לסיפורים שמספרים עליו, במקומות שונים ברשת. רובם הם אגדות אורבניות, שצמחו בעקבות "הילת המסתורין" סביב בארט, בסוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים. קשה כיום לאמת אותם. זה נכון שהוא התקשה לנגן בהופעות, ומחלק מהן הוא פשוט הבריז. הוא גם השתתק בזמן הראיון עם פט בון, בטלוויזיה האמריקאית, כאשר הפלויד היו שם בהופעה. התנהגותו, על פי העדויות של חברי הלהקה, היתה מוזרה. לקח להם די הרבה זמן לקלוט שהוא חולה, ולא סתם משתטה.

melancholy man

New member
קצת קשה להבין את זה היום

אבל ב 67-8 אף אחד לא ממש הבין את ההשפעות הרעות שיכולות להיות ל LSD או את ההפרעות, שהיו לבארט כנראה בלי קשר. LSD היה כדור חדש, שהפירסומים הפופלריים עליו (בעיקר של טימוטי לירי ודומיו) תיארו את הצדדים החיובים של חויית ה LSD ואת האפשרויות שהוא מגלם עבור הנפש. גם המחקר הפסיכאטרי כמו שאנחנו מכירים היה בחיתוליו והמודעות להפרעות פסיכאטריות כמעט ולא היה קיים, כך שלחברי הלהקה לא היה קל לזהות שמדובר בבעיה אמיתית.

למעלה