דבש נוזלי או דבש קרוש מה עדיף

דבש נוזלי או דבש קרוש מה עדיף

הצרכן הישראלי אוהב דבש נוזלי. כזה נמרח בקלות או שניתן להזליף אותו מתוך בקבוק פלסטיק לחיץ. העניין הוא שדבש טבעי נקרש במשך הזמן.
לצערנו הפתרון של חלק מהיצרנים, הוא חימום הדבש לטמפרטורה גבוה. מצד אחד החימום מבטיח שהדבש יישאר במצב נוזלי כמעט לנצח אך החיסרון הוא כי חלק משמעותי מהערכים התזונתיים הבריאים של הדבש נהרסים בחימום. (כן גם דבש בתה נפגם)
דווקא הקרישה של הדבש ההתגבשות שלו בטמפרטורת חדר מעידה על כך שהדבש לא חומם ומכך משתמע כי ערכיו התזונתיים לא נפגעו.
ישנה אמונה שאיננה נכונה לפיה הגבישים בדבש קרוש מעידים על כך שלדבש הוסיפו סוכר. כאמור אין כל קשר לא ניתן ללמוד מהגבישים דבר וחצי דבר לגבי הוספת סוכר אך בהחלט ניתן ללמוד לגבי עניין החימום

אז האם כל דבש נוזלי הוא דבש שחומם?
ובכן התשובה היא לא. יתכן שקניתם דבש שנרדה לפני פחות מחודש וזה בסדר גמור אך דבש איכותי יתגבש תוך כמה שבועות.

אגב אם אתם רוצים להחזיר דבש שהתגבש למצב נוזלי, יש להניח את הצנצנת בקערה עם מים חמים ולא רותחים! (ככלל אם אתם יכולים להכניס את היד למים אתם יכולים להכניס את צנצנת הדבש למים) תוך זמן מה הדבש יחזור למצבו הנוזלי. אין הגבלה לכמות הפעמים שבהם דבש יכול להתגבש ולהפוך לנוזלי. תהליך זה איננו פוגע בדבש.
 
והיכן ניתן למצוא את שמות החברות המבטיחות

שהדבש אכן "נקי"?
גם המגובש, גם הנוזלי? (חומם, לא חומם)
 
אין רשימה וגם אם הייתה לא הייתי סומך עליה

זה עניין של אמון. אני ממליץ באופן אישי לרכוש מדבוראים מקומיים,
אנשים רציניים ומקצועיים שעובדים בתחום שנים עם שם טוב, זה לדעתי התעודה הטובה ביותר
הבעיה היא שרשימות לא שוות הרבה (תמיד ימצא תפוח מקולקל בארגז שיבאיש את הארגז כולו)
אם אתה מקפיד להיות ישר ומקצועי במשך שנים אז אתה בונה לעצמך שם שהוא מעיד עליך ועל המוצר שלך יותר מכל רשימה או אישור
 
אין קשר בין הצבע לאיכות הדבש

הצבע קשור לסוג הצוף, כנראה שקנית דבש אקליפטוס או חרובים שהוא קהה יותר מדבש הדרים לדוגמה וזה בסדר גמור.
אני לא מכיר את כליל אישית אבל שמעתי עליהם רק דברים טובים
 
לדעתי אם את מעונינת בדבש איכותי ובטוח

תקני אך ורק מכוורן שאת מכירה או ששמעת עליו דברים טובים אם את רוצה המלצות כתבי לי מאיזה איזור את את ואשתדל להמליץ לך על כוורן אמין מאיזורך
 
סלח לי בועז שאני קצת חולק עליך..

אכן דבש שחומם מאבד מערכו התזונתי באופן משמעותי ואפילו מוחלט! וזה מה שעושים כל יצרני הדבש המסחריים אוסיף עוד פרט קטן מה שגורם לדבש להתגבש אלו הם אחזים מסוימים של פרופוליס ואבקת פרחים שערכם התזונתי עצום מה שעושים המשווקים המסחריים הם משתמשים בתותחי לחץ אויר בכדי להעביר את כמויות הדבש שיש להם במסננות-ובזה הם מקצרים הם את כל הטיפול בדבש מה שמסנן גם את כל רכיבי האבקת פרחים והפרופוליס מהדבש.. עוד סיבה שהדבש אצלם לא מתגבש.. אני לדוגמא מסנן את הדבש בסינון איטי בבד גבינה למי שמכיר יש בו רווחים טיפה יותר גדולים מבד רשת של חממה כך הלכלוך הגס מסתנן לאחמ"כ אני נותן לדבש בין חודש לחודשים להצטלל וכל הקצף עם הלכלוך הדק צף למעלה לאחמ"כ אני מגרד אותו ומוזג את הדבש לצנצנות מה שמבטיח דבש איכותי היישר מהכוורת לצנצנת
הענין בו אני חולק עליך-בועז הוא בזמן בו מתגבש הדבש - השנה רדיתי דבש מהרי יהודה דבש מדהים אגב.. שהתחיל להתגבש תוך חודש מהרדיה ומצד שני הדבש הקיצי שלי התחיל להתגבש רק לאחרונה.. כך שכנראה זה משתנה מאיזור לאיזור
אשמח לשמוע תגובות בענין
 
למעלה