בועז הדבוראי
New member
דבש נוזלי או דבש קרוש מה עדיף
הצרכן הישראלי אוהב דבש נוזלי. כזה נמרח בקלות או שניתן להזליף אותו מתוך בקבוק פלסטיק לחיץ. העניין הוא שדבש טבעי נקרש במשך הזמן.
לצערנו הפתרון של חלק מהיצרנים, הוא חימום הדבש לטמפרטורה גבוה. מצד אחד החימום מבטיח שהדבש יישאר במצב נוזלי כמעט לנצח אך החיסרון הוא כי חלק משמעותי מהערכים התזונתיים הבריאים של הדבש נהרסים בחימום. (כן גם דבש בתה נפגם)
דווקא הקרישה של הדבש ההתגבשות שלו בטמפרטורת חדר מעידה על כך שהדבש לא חומם ומכך משתמע כי ערכיו התזונתיים לא נפגעו.
ישנה אמונה שאיננה נכונה לפיה הגבישים בדבש קרוש מעידים על כך שלדבש הוסיפו סוכר. כאמור אין כל קשר לא ניתן ללמוד מהגבישים דבר וחצי דבר לגבי הוספת סוכר אך בהחלט ניתן ללמוד לגבי עניין החימום
אז האם כל דבש נוזלי הוא דבש שחומם?
ובכן התשובה היא לא. יתכן שקניתם דבש שנרדה לפני פחות מחודש וזה בסדר גמור אך דבש איכותי יתגבש תוך כמה שבועות.
אגב אם אתם רוצים להחזיר דבש שהתגבש למצב נוזלי, יש להניח את הצנצנת בקערה עם מים חמים ולא רותחים! (ככלל אם אתם יכולים להכניס את היד למים אתם יכולים להכניס את צנצנת הדבש למים) תוך זמן מה הדבש יחזור למצבו הנוזלי. אין הגבלה לכמות הפעמים שבהם דבש יכול להתגבש ולהפוך לנוזלי. תהליך זה איננו פוגע בדבש.
הצרכן הישראלי אוהב דבש נוזלי. כזה נמרח בקלות או שניתן להזליף אותו מתוך בקבוק פלסטיק לחיץ. העניין הוא שדבש טבעי נקרש במשך הזמן.
לצערנו הפתרון של חלק מהיצרנים, הוא חימום הדבש לטמפרטורה גבוה. מצד אחד החימום מבטיח שהדבש יישאר במצב נוזלי כמעט לנצח אך החיסרון הוא כי חלק משמעותי מהערכים התזונתיים הבריאים של הדבש נהרסים בחימום. (כן גם דבש בתה נפגם)
דווקא הקרישה של הדבש ההתגבשות שלו בטמפרטורת חדר מעידה על כך שהדבש לא חומם ומכך משתמע כי ערכיו התזונתיים לא נפגעו.
ישנה אמונה שאיננה נכונה לפיה הגבישים בדבש קרוש מעידים על כך שלדבש הוסיפו סוכר. כאמור אין כל קשר לא ניתן ללמוד מהגבישים דבר וחצי דבר לגבי הוספת סוכר אך בהחלט ניתן ללמוד לגבי עניין החימום
אז האם כל דבש נוזלי הוא דבש שחומם?
ובכן התשובה היא לא. יתכן שקניתם דבש שנרדה לפני פחות מחודש וזה בסדר גמור אך דבש איכותי יתגבש תוך כמה שבועות.
אגב אם אתם רוצים להחזיר דבש שהתגבש למצב נוזלי, יש להניח את הצנצנת בקערה עם מים חמים ולא רותחים! (ככלל אם אתם יכולים להכניס את היד למים אתם יכולים להכניס את צנצנת הדבש למים) תוך זמן מה הדבש יחזור למצבו הנוזלי. אין הגבלה לכמות הפעמים שבהם דבש יכול להתגבש ולהפוך לנוזלי. תהליך זה איננו פוגע בדבש.