דגים ואקואריוםו

CG ערפדי

New member
דגים ואקואריוםו

שאלה לי אליכם : קניתי לפני מספר ימים אקואריום עגול וקטן עם 4 דגי זהב והמים כל הזמן נהיים "לא שקופים" ומלוכלכים ... האם אני צריך לשים דג מנקה או שמא להחליף להם מים כל יום ? אני רק נכנסתי לעולם הדגים וזה מאוד מעניין ואני עדיין לא מבין בדברים אז אם תוכלו לעזור לי זה יהיה נחמד , תודה !

Suikun

New member
דגי זהב.

אני כבר נהיה מותש מכל העניין הזה. לא בגללך, בגלל המוכרים. דגי זהב לא מתאימים לאקווריום עגול וקטן- נקודה. ובטח שלא ארבעה. דגי זהב יכולים לעבור את גודל ה20 סנטימטר, ויכולים לחיות כמה עשרות שנים. באקווריום הקטן אני בספק אם הם יעברו את השנה. זאת התעללות, הם לא מתאימים לשם. תמכור, תחזיר לחנות, אל תגדל אותם שם. באקווריום כזה קטן אתה יכול לגדל דג קרב. יותר יפה, ויותר כיף לגדל, וגם מותאם לשם. למה המים לא שקופים ומלוכלכים? כי דגי זהב הם דגים מאוד מלכלכים, מה שגם גורם להם לסבל רב באקווריום כל כך קטן, הם פשוט חיים בתוך הזוהמה של עצמם. דג מנקה לא יעזור, גם מכיוון שדגים מנקים בדרך כלל אוכלים אצות ושאריות אוכל (ולא מנקים את צבע המים) וגם בגלל שרוב הדגים המנקים לא ישרדו באקווריום כל כך קטן ובלי חימום. דגי זהב הם דגים מאוד עמידים, וזאת הסיבה שהמוכרים "תופסים עליהם טרמפ", ומוכרים אותם באקווריומים כל כך קטנים ולאנשים מתחילים. עשה טובה, לעצמך ולדגים, ותחזיר אותם.. תקנה דג קרב, ותחחיל מהתחלה. אנחנו כאן לשאלות, ובהצלחה!

למעלה