דגים טריים

דגים טריים

אמנם לא גורמה.. אבל זקוקה לעצתכם. היום אקבל משלוח של דגי דניס טריים. אני מתכננת להגיש אותם בארוחה במוצאי שבת. מהי הדרך המומלצת לשמירת הדגים עד מועד ההכנה? (אגב - התכנון הוא לצלות אותם על הגריל). אשמח לעצותיכם, נעה
 

kaya11

New member
חבל....

היום יום רביעי... במקרר לשמור דגים יותר מיומיים שלושה זה לא מומלץ... להקפיא אותם... אם אין ברירה... לגריל זה לא נורא להקפיא וגם לא נורא לשמור במקרר... השאלה היא גם מתי דגו אותם...? אם את מקבלת אותם מדייג, שהיום הוא דג אותם אז את בהחלט יכולה לשמור במקרר... אם הם עמדו בסירה ואחר בחנות עוד יומיים אז להקפיא! דגים תמיד עדיף לקנות כמה שיותר טריים וכמה שיותר קרות למועד ההכנה שלהם...
 

ענת סלע

New member
ומה על עישון קל שיאריך את

חיי המדף של הדג? אצרף הסבר לעישון הדג במידה ויש עניין.
 

kaya11

New member
עישון זה רעיון לא רע בכלל...

אני אשמח לשמוע את הדרך שלך... ביפן לא כל כך מעשנים דגים (למרות שסיגריות הם מעשנים בכמויות) הם לרוב מייבשים דגים...
 

ענת סלע

New member
טיפים קטנים לעישון

כדי לקבל צבע עישון אחיד וטעם מעודן כדאי לבחור סוג עץ קשה כמו היקורי, דובדבן או תפוחים. אלה מייצרים עשן עדין שאינו עוטף את האוכל במעטפת שחורה ודביקה בטעם קרטון ספוג טרפנטין. בעישון חם כדאי להשתמש בגזרי עצים, טבולים במים כדי למנוע שריפה מהירה, בעוד בעישון קר מומלץ להשתמש בשבבי עץ. בכל עישון, מכל סוג שהוא, כדאי להוציא את ה"מיועד" מהמקרר כעשרים דקות לפני תהליך העישון. הפרשי הטמפרטורה בין המקרר לחוץ (בעגה המקצועית-פלאקל), יצרו מעטה דביק המאפשר "קליטה" אחידה של העשן וקבלת צבע מעושן משגע. אם כמות הלחות הנאגרת על המיועד "עבה" מדי-לספוג מעט בנייר סופג. תערובת העישון הפשוטה ביותר עליה אני יכולה לחשוב- נייר כסף תימין סוכר חום בהיר עלי תה יבשים נסורת, או שבבי עץ קטנים מניחים את התערובת בתוך נייר הכסף ומניחים את נייר הכסף בתוך ווק. מעמידים על להבה גבוהה וברגע שמתחיל לעשן מנמיכים את האש, מניחים רשת (שלא תבוא במגע עם תערובת העישון) ועל גבי הרשת מניחים את המיועד. מכסים במיכסה. זמן העישון משתנה לפי סוג המתעשן, עוביו, מידת העישון הרצויה וכו. אני נוהגת לשמור קליפות פרי כמו אננס, בננה, תפוז, תפוח ניתן לייבש על אדן החלון או בתנור בחום נמוך ולשמור לעישון, או למנגל הקרוב. אז מוסיפים את הקליפות המיובשות לתערובת העישון, או לגחלים והמיועד מקבל תוספת טעם מעניינת. אם יהיה עניין ארחיב עוד בנושא. קאיה, אשמח לשמוע איך מייבשים היפאנים את הדגים שלהם. האם זה דומה לאופן בו מייבשים נקניקים ונקניקיות?
 
ועוד טיפ או שניים

אם יש קולט אדים: מומלץ להשאיר פתח קטן בכיסוי לפליטת העשן.
עצים מומלצים לעישון דגים: פקאן (לעישון בטמפ' נמוכות מאד) ואלדר (לסלמון וטונה).
נתחי דג (פילטים, סטייקים) אפשר לעשן בעשבי תיבול, ללא עץ: עלי דפנה, רוזמרין, גבעולי שום יבשים, קליפות תפוז ולימון מיובשות, אגוזי מוסקט שלמים, מקלות קינמון, אצות מיובשות וכד'). רצוי להשרות את העשבים במים.
 

kaya11

New member
האמת אין לי מושג...

היפנים משתמשים בדגים מיבשים להכנת ה"דאשי" שזה הציר הבסיסי שלהם שמכינים אותו אן מ"נסורת" של בוניטו מיובש או מסוג של דגיגים קטנים מיובשים. הם גם אוכלים דגים ופירות ים מיבשים כחטיף (משהו כמו ביסלי בארץ... אין להם טעם מעושן ואת תהליך הייבוש אני לא יודעת... בתור סושי שף התעניינתי יותר בדגים הטריים ביפן ואת המיובשים קיבלתי כמובן מאליו ולא טרחתי לחקור יותר מידי, למרות שהיום אני די מצטערת על זה כי פה אין להשיג דיונון מיובש בכל מכולת וזה בהחלט חטיף נפלא... המיובשים שלהםהם יותר יבשים מנקניקים... יותר כמו ה BEEF JERKY בארצות הברית שהוא ממש ממש יבש ואפילו יותר יבש מזה. הבוניטו למשל, כל כך יבש שממש משתמשים במשהו שנראה כמו מקצוע של נגרים בשביל לגלח פתיתים דמויי נסורת (הבוניטו עצמו נראה כמו קרש קטן כשהוא מיובש...)
 

terroir

New member
השימור ביפן לא נעשה בעזרת מלח?

כלומר - מדובר בדגים או תמנונים מיובשים נטו, או מומלחים ומיובשים?
 

kaya11

New member
לפי הטעם שלהם

(כי אני לא יודעת מה הם עושים בדיוק) הם לא מומלחים, רק מיובשים.
 

kaya11

New member
זו השיטה

מוסבר פה בדיוק איך מייבשים דגים קטנים עם שמש וקרח... הדגים הקטנים האלו אגב, משמשים אותם גם להכנתי הדאשי (במקום בוניטו ואצה). זו נראית לי שיטה מאד עתיקה שעובדת במזג אוויר קצת יותר יבש מתל אביב... השטיפה במי קרח מנקה את הדגים מהדם ומבהירה אותם ושמש חזקה במזג אוויר יבד מייבשת אותם. לי זה נראה די FISHY... לפחות ברמת הלחות שיש כאן אבל בגלל שאלו דגים מאד קטנים זה כנראה עובד (הגודל של הדגים האלו זה 2-3 ס"מ אורך, 1 ס"מ רוחב ן0.5 ס"מ עובי כך שלא לוקח להם הרבה זמן להתייבש...) היום לדעתי מייבשים אותם בכמויות במכונות מיוחדות ואפשר יהיה גם לעשות את אותו דבר בתנור על אש מאד נמוכה. כמו שמייבשים עגבניות בעצם...
 
למעלה