דגים מתים ...

דגים מתים ...

שלום לכולם! זו הודעה ראשונה שלי בפורום אבל אני קורא אותו די הרבה ... יש לי אקווריום 1 מטר עם מעט מאוד דגים ... 3 גופים, נאון אחד, פלאקו, והיו לי גם שלוש סקאלרים. בהדרגה, אחד אחד מתו שלושת הסקלארים (כשבוע הבדל בין אחד לשני) ... הם חיו אצלי כחודש לפני שהראשון מת ונראו מצויין ... יש לי פילטר חיצוני גדול ופילטר תת קרקעי עם משאבת אוויר גדולה וחימום טוב לאקווריום. הטמ"פ היא 26 מעלות ... זהו ... יש למישהו רעיון למה גרם להם למות? אה, דרך אגב, אני מאחיל אותם בדפים הרגילים (אם זה קשור ...) תודה!

יש לך בעיה בחום המים

יש לך דגים טרופיים ואתה שם להם טמפרטורה די קרה , טמפ' המים אמורה לעמוד על 31 מעלות , ותעל=ה אותה בהדרגה שלא יקבלו סטרס

עוזאבי

New member
28 מספיק...31 זה לדיסקוסים יותר....

תשמע.. יקיר החלפות מים אתה עושה? שמתה במים אנטי כלור? שמתה פעם איזה דישון או תרופה?

מים עד לא החלפתי ...

חשבתי שעם כלכך מעט דגים באקווריום אין צורך ממש להחליף ... כשמיליתי את האקווריום לא שמתי אנטי כלור אלא חיכיתי עם משאוות אוויר עובדת במשך יומיים לפני שהכנסתי דגים. לפני כמה חודשים שמתי טבליות דשן במצע אבל זה היה לפני שהסקלארים הוכנסו. העלתי את הטמפרטורה ל-28. אקווריום בכזה גודל מחמם של 200 וואט יכול לחמם מהר מידי? תודה על התשובות, מה עוד אני צריך לבדוק לפני שאני קונה דגים נוספים?

aqualogic

New member
דגים מתים

יקיר שלום, ראשית במידה ואתה מגדל צמחים הרי שטמפרטורה של 28 זה גבוה מדי. לכל הדגים טוב ב 26 מעלות, גם לדיסקוסים חוץ מאשר בתקופת הריבוי שאז הם זקוקים לטמפרטורה גבוהה יותר כדי שריריות הגוף יתפתחו למזון לשרצים שלהם. בכל מקרה לצמחים 28 מעלות זה גבוה ומפריע להתפתחות. במידה ויש מספיק צמחים אין צורך במשאבת אויר כי ביעבוע האויר מוציא מהמים את הפד"ח. אתה יכול לכוון את צינור ההחזרה של המים מהמסנן כך שהוא ירעיד את פני המים וכך תקבל מספיק חמצן במים בלי לפגוע בצמחים. גם האויר הזורם בצינור של המסנן התת קרקעי מספיק. בנוסף צמחים מייצרים חמצן עם יש להם מספיק פד"ח במים. החלפות מים: כל שבועיים 15 עד 20%. להכניס את המים לאט כדי שלא יהיה שינוי טמפרטורה כי שינוי חד אפילו של מעלה אחת גורם להתפרצות מחלת נקודות לבנות. יש הרבה סיבות לתמותת דגים החל ממחלות פנימיות, ריכוז גבוה מדי של ניטראטים במים (זו אחת הסיבות להחלפות מים כי המסננים לא מפרקים את הניטראטים). יתכן גם שהמסנן שלך חזק מדי לגודל האקווריום, במצב כזה הדגים חיים בד'קוזי,נמצאים כל הזמן בזרם חזק ללא יכולת לנוח והם עשויים למות מתשישות. (תחשוב כמה שעות אתה יכול לשחות בסערה בים). תן פרטים נוספים על נפח האקווריום והספק המסנן וננסה לעזור. כמו כן אני מזמין אותך להכנס לאתר שלי, יש שם מידע רב על גידול צמחים באקווריום, הכימיה של המים וכו'.. בהצלחה, ארנון.

למעלה