יש המון מה לאכול
מגוון מאכלים לפי סיווגים:
1. דגנים [שהם החיטה, השעורה, שיבולת השועל, הקינואה, האורז על עשרות סוגיו, התירס, הדוחן, הכוסמת, האמרנט...], הנה כמה מאכלים מוכרים על בסיס דגנים שהם טבעונים:
פסטה [איכותית, כמו של מסעדה] עם רטבים כמו קוקוס-פטריות, או עגבניות, או שמן זית-שום.
קוסקוס עם מרק ירקות וחומוסים.
אורז עם ירקות מוקפצים בסגנון מזרח-רחוק. אפשר גם אטריות אורז עם מוקפץ, או דפי אורז ממולאים. אפשר גם סושי ממולא באבוקדו-בטטה-גזר-מלפפון-חביתה טבעונית [במהשך]-פטריות שיטאקי או רגילות- טופו- בצל ירוק-עירית או כל שילוב מתוך זה ברוטב סויה או סילאן וכו' שהם כולם טבעוניים.
דייסת קוואקר שהיא מושלמת לבוקר.
מרק גריסים
סלט קינואה עם חמוציות.
תבשיל תירס ושעועית מקסיקני, או סתם קורנפלקס, גם פופקורן.
2. קטניות [שהן השעועית לסוגיה- ירוקה, צהובה, שחורה, לבנה, אדומה, מש, העדשים לסוגיהם- ירוקים, אדומים, שחורים, החומוס, הפול, האפונה, הסויה וכל מוצריה...]. הנה כמה מאכלים מוכרים על בסיס קטניות שהם טבעונים:
פלאפל, או ממרח חומוס כמו של חומוסיות, או תבשיל חומוס הודי שנקרא חומוס מסאלה.
מג'דרה-אורז ועדשים, מרק עדשים, המבורגר עדשים [יש לקנות מוכן בסופר].
מרק אפונה, שעועית ירוקה ואפונת מוקפצות.
שעועית ירוקה בעגבניות, שעועית ירוקה בשמן זית-שום, שעועית ירוקה במוקפץ...
חלב סויה, גבינות סויה, יוגורטים מסויה, טופו שממנו מכינים מאכלים רבים, אדממה...
חמין ללא בשר עם הרבה שעועית וחיטה.
3. ירקות. אפשר ורצוי לאכול ירקות חיים, אבל ממש לא חובה, הנה מאכלים שמתבססים על ירקות:
ממולאים, תבשילי ירקות.
מרקי ירקות
תפוחי אדמה בתנור או בטטות בתנור או אנטיפסטי בכלל.
ירקות על המנגל.
פירה, בורקס תפוחי אדמה [זה טבעוני!], צ'יפס.
4. פירות רצוי ומומלץ לאכול חיים אבל אפשר גם:
עוגות טבעוניות מפירות. זה קל ויש בכל בלוג.
סלט פירות.
פירות מקורמלים או בציפוי שוקולד מריר.
פירות מיובשים מוסיפים לתבשילים, לתפוחי אדמה, לאורז, לסלטים...
שייקים
5.אגוזים וזרעים [קשיו, פקאן, מלך, מקדמיה, לוז, שקדים, זרעי חמניה, גרעיני דלעת, צנוברים ועוד ועוד]:
מוסיפים לסלטים
מוסיפים לדייסות
מוסיפים לשייקים
מוסיפים לאורז
וכמובן אפשר ללכת על אוכל מוכן, אבל בזה אני פחות מבינה אז אחרים יענו לך.