דגים

דגים

היי כשהתחלתי להיות צמחונית והפסקתי לאכול דגים (גם קודם לא הייתי אוכלת יותר מדי) כולם אמרו לי שצמחונים אוכלים דגים.האם זה כך? נורא מוזר לי כי מבחינת אידיאולוגיה הרי דג לא שווה ערך לכל חיה אחרת? אשמח לשמוע מה נכון

דבר ראשון, מה שנכון

זה מה שנכון בשבילך. אם את מרגישה שלאכול דג זה פסול כמו כל חיה אחרת, אז את לא תתחילי לאכול דגים כי ההגדרה של צמחוני היא כזאת או אחרת. אז זה בכל מקרה מה שהכי חשוב. ולגבי השאלה - אישית, כל מי שאני מכירה שמגדיר עצמו צמחוני אינו אוכל דגים. יש בארץ מצב שבגלל שביהדות דג אינו נחשב בשרי, אנשים חושבים שצמחוני הוא אחד שאוכל דגים. בפועל, מי שצמחוני מסיבות אידיאולוגיות, בד"כ גם לא יאכל דגים.

d a p h n a

New member
ישנה תפיסה כזו

שנפוצה בציבור הרחב גם בארץ וגם בעולם הנוצרי, שצמחונים אוכלים דגים. הסיבה לתפיסה הזו היא שביהדות דג לא נחשב בשרי אלא פרווה, ובנצרות דגים נחשבו למאכל שאותו מותר לאכול מה שנקרא אצלם ימי צום (שבהם נאסר על אכילת בשר ולעיתים גם מוצרים מן החי, אבל דגים מותר היה). בפועל רוב הצמחונים מסיבות אידואלוגיות אינם אוכלים דגים, בדיוק מהסיבה שציינת (דג זו חיה, כמו כל האחרות). עם זאת, משום מה די קשה לנער את התפיסה הזו בציבור הרחב, ובנוסף ישנם גם אנשים שמגדירים עצמם צמחונים ואוכלים דגים (לפעמים אלה צמחונים מסיבות בריאותיות, למשל). באחד המילונים האמריקאים אפילו הוסיפו לאחרונה מילה חדשה, pescitarian, שמשמעותה "צמחוני" שאוכל דגים. בכל מקרה, בהנחה שאת אכן מעוניינת שלא לאכול דגים, את עומדת על קרקע מוצקה לגמרי ואת יכולה בשקט להגיד למתלוננים שחלק גדול מאוד ממי שמגדירים עצמם צמחונים נמנעים מאכילת דגים.

לקשמי

New member
זו הגדרה מוטעית

אין לי מושג מאיפה הגיעה המחשבה על כך שצמחונים אוכלים דגים, יכול להיות שזה בא מהיהדות שמחשיבה את הדגים כפרווה ומכאן המחשבה על כך שדגים זה לא בשר. אבל ההגדרה הנכונה לצמחונות היא המנעות מאכילה של כל דבר שהיה פעם חי. (יש כאלה שמגדירים זאת ככל דבר עם עיניים
).

One Echoe

New member
היי פיה בסגול.

ראשית, חשוב להבהיר: הגדרות הן לא מה שחשוב. זה לא משנה אם תגדירי את עצמך כ "צמחונית" או "טבעונית", אלא מה שחשוב הוא מה שקורה בפועל. גם אם מבחינת הגדרה צמחוני הוא אחד שאוכל דגים, עדיין מוטב שתדעי שגם דגים סובלים במשקים המתועשים (שבהם מגודלים בעלי-החיים למאכל), ולכן, מאותה התפיסה, זה לא יהיה מוסרי לאכול אותם. ההגדרה, בכל אופן, כאמור הנ"ל, נובעת מהדת היהודית, בה דגים אינם נחשבים כמשהו בשרי, משום מה. יש אפילו מקרים יותר קיצוניים של אנשים המגדירים עצמם כצמחוניים, אף שהם אוכלים תרנגולות, ורק נמנעים מבשר בקר, אבל זה בעיקר נוצרים ולא ישראלים.

d a p h n a

New member
הערה קטנה אבל חשובה

עשית אבחנה בין "נוצרים" ל"ישראלים". אלה שתי קטגוריות שאינן עומדות בניגוד אחת לשנייה. ישנם לא מעט ישראלים נוצרים.

One Echoe

New member
זו אי הבנה, התכוונתי

שזה קורה בעיקר באירופה, ולא בישראל.

diday

Member
עד כמה שאני יודע המקור הוא בראשיתה

של התנועה הצמחונית לפני כ100 שנה באירופה (בעיקר בדרום גרמניה ושוויץ) ונדמה לי עוד לפני כן באמריקה. באותה התקופה לא היו משקים מתועשים כפי שיש כיום והאידאולוגיה שהניעה תנועות אלה הייתה אידאולוגית הבריאות. בשר ובמיוחד בשר אדום לא התאים לאידאולוגיה זו. דגים כן.

למעלה