דגי זהב של Ronald Koh

eyal reuv

New member
דגי זהב של Ronald Koh

כמו שאודי ציין,צריך מדי פעם להחיות את הפורום. אז הנה כמה אוספי תמונות של יוצרים שונים שקיפלתי,הrאשון ביניהם-Ronald Koh. החוברת של דגי הזהב שלו מעולה ואני מאוד ממליץ עליה. הדגמים ברובם קשים תאך התוצאות הסוםיות בהחלט מצדיקות את המאמץ:

eyal reuv

New member
דגמים של Roman Diaz

הספר של רומן,כפי שציינתי כבר בפורום, מעולה וממש תענוג לקפל את הדגמים שלו. השתמשתי בסוגי נייר שונים לכל הדגמים,ולכן לא אפרט כאן את כולם.מי שמעוניין לשאול יכול לפנות בהודעה אישית.

eyal reuv

New member
דגמים של Satoshy Kamiya

אחד היוצרים האהובים עלי ביותר. הדגמים שלו מציבים אתגר גדול כל פעם מחדש,וממש כיף לראות לאיזו רמה גבוהה הגיע יוצר כל כך צעיר. הדיאגרמות שלו תמיד ברורות מאוד,והדגמים מדהימים. הדגם האחרון שלו שאתו התמודדתי הוא ה-Cyclommatus metaliferתחרק עם זרועות ארוכות מספר הכנס האחרון של טנטידיין. הדגם מאוד מאוד מסובך,והתוצאה הסופית מדהימהץ(לא מצורפת כאן תמונה שלו). אני נורא ממליץ על הספר שלו וגם על טנטידיין 12 -ספר הכנס שיצא לאחרונהץיש שם דגמים מעולים של מגוון יוצרים מכובדים(גם דגם הגובלין עם החרב של ניקלס טרי נמצא בספר-גם מעולה!!!)

eyal reuv

New member
Kawahata

הנה מספר דגמים שלו האהובים עלי ביותר. ההוראות מספרי טנטידיין ומגזין טנטידיין. גם Kawahataהוא אחד היוצרים היותר טובים לדעתיתוחבל נורא שאין לו אתר משלו המרכז את כל היצירות שלו לאורך השנים. לאחרונה הוא הציג באחת התערוכות האחרונות בכנס ביפן אם אני לא טועה 2 דגמים חדשים של איילים שלו עם קרניים מסועפות-אחלה דגמים! ניתן למצא תמונות באינטרנט בFLICKER.

eyal reuv

New member
Origami Fantasy-Kawahata

הנה עוד דגמים של קאווהאטה,והפעם דינוזאורים. הספר שלו לא היה ניתן לרכישה הרבה מאוד זמן,ולאחרונה הודפס שוב וניתן לרכשו בorigami house. הערה:אחד הדמים לקוח ממגזין טנטידיין ואחד של סאטושי קאמיה.כל השאר מהספר של קאווהאטה.

eyal reuv

New member
ולסיום(לעת עתה)-HIDEO KOMATSU

הדגמים שלו הם ממש יצירות מופת,החל בסנאי ,השועל...וכלה בטיגריס והאריה המורכבים. נורא חבל שעדיין אין לו ספר משלו המרכז את כל יצירות המופת האלו במקום אחד(יש שמועות שבקרוב הוא מוציא ספר). ההוראות לדגמים בתמונה מספרי כנס ומגזינים של טנטידיין. מקווה שנהניתם, אייל

eyal reuv

New member
Balrog by Jason ku

לפני זמן מה שמתי תמונה של הבלרוג(דמות מהסרט שר הטבעות) מנייר בגודל 70*70. הצבתי לעצמי אתגר לקפל אותו הפעם מ1.50*1.50 מטרים! רק הסימונים לקחו כשעה וחצי שעתיים.היה נורא קשה לסיים את הדגם הזה(אחד ההקשים ביותר שקיפלתי עד היום).הדגם הסופי דול מאוד,ואני שוקל למסגר אותו בתמונה עם עומק כדי לשמור עליו.

kanabis34

New member
קיפולים מדהימים!!!

המשך ככה לרענן לנו את העיניים עם דגמים שקיפלת :) the_k שתקוע על קיפול scavenger beetle של ג'ון מונטרול

bshuval

New member
זו לא שמועה!

לפני כשבועיים שוחחתי על כך עם מקוטו ימאגוצ'י והוא סיפר לי שגם קומטאסו וגם הוג'ו עובדים על ספרים. הוא (ימאגוצ'י) לוחץ עליהם לסיים את כתיבת הספרים שלהם. (ימאגוצ'י אחראי על הוצאת הספרים "אוריגאמי האוס") לפי הבנתי בספר של קומאטסו יופיעו הוראות לאריה, לג'ירפה, ולכבשה שלו (וגם הוראות לשאר דגמים המופיעים במגזיני טנטיידן וספרי כנס שונים. הרבה מהדגמים של קומאטסו קשים להשגה היום, כמו מסכת הליצן או הזחל המתנועע.) נצטרך לחכות עד אשר הספרים הללו יהיו מוכנים. בתקווה זה יקרה עד הקיץ השנה... ישנם עוד יוצרים שכותבים ספרים כעת (לא לאוריגאמי האוס דווקא): (*) מינאקשי מוקרג'י כותבת ספר של מודולריים (בהוצאת איי קיי פיטרס) (*) טום האל כותב ספר על המתמטיקה העמוקה מאחורי האוריגאמי (בשלבי כתיבה כרגע) (*) רוברט לאנג אוסף מאמרים מכנס האוריגאמי והמתמטיקה האחרונים שיפורסמו בספר בהוצאת (איי קיי פיטרס). אמנם כנראה לא יהיו בספר זה הוראות לדגמים, אך זה יהיה ספר מעניין ביותר. (*) מספר אנשים (שונים, ונתבקשתי לא לגלות את זהותם) עובדים על ספרים (שונים!) על תבניות מחזוריות. (tessellations). הפרוייקטים שונים זה מזה, ואחד מהם נשמע מעניין במיוחד (והתכנון הוא לפרסמו בקרוב) (*) רוברט לאנג עובד על ספר נוסף של נדבכים מתמטיים באוריגאמי. הוא יכלול בספרו דברים הקשורים בקיפולים עגולים ועוד... הספר מובטח להיות מעניין. לדעתי הוא יפורסם בשלבי 2007, אבל יש עוד זמן עד אז. (*) ניקולס טרי עובד על ספר (שיפורסם בקרוב) של אוריגאמי פשוט פרי ידו. הספר מיועד לילדים, אבל הוא יהיה ספר מצוין. הברבור מהספר הזה הוא דגם נפלא. (*) אריק דמיין לאחרונה גמר לכתוב את הספר שלו על המתמטיקה מאחורי הקיפולים שכתב ביחד עם ג'וזף אורורק. ספר זה מכיל מתמטיקה ברמה גבוהה ואין הוא מתאים למי שרוצה סתם ללמוד לקפל. אלו הספרים עליהם אני יודע... יש גם מספר יוצרים שחושבים על כתיבת ספרים. (לדוגמה ג'רמי שייפר שאולי יאסוף את קיפולי הפופ-אפ שלו לספר, אבל זה עדיין בגדר "היוצר חושב על זה"). בכל אופן, הולכים לפרסם אוסף ספרים מעניין...

eyal reuv

New member
Hideo Komatsu-זאב

יש הוראות לדגם החדש שלו-הזאב-במגזין טנטידיין החדש! אני מקווה להשיג את המגזין בקרוב ולקפל את הדגם. תמונות יש באתר של קומטסו.

udiwudi

New member
Kawahata

אכן יוצר מצויין, שלא מסתפק בנישה אחת - הן סגנונית, הן נושאית, והן מבחינת קושי. יש לו ספרים למתחילים (גם מאד יפים) של חיות, דינוסאורים וכד' וספרים למתקדמים (origami fantasy). יש לו דגמי אנשים מצויינים (האשה עם הלאוטה ועם הנבל), דמויות מקומיקס (ultraman) וכד וכד'. לגבי דגמי הדינוזאורים שלו, מאד אהבתי את הבחירה של הנייר שלך. תוכל לפרט איזה ניר, איזה גודל ואיזה צביעה (אם יש) השתמש בדגמי הדינוזאורים לעיל? אודי. נב - איפה נמצא התרשים לאשה שמנגנת נבל של קוואהטה? הוא מאד מוצלח (ושונה מאד סגנונית מזה של קירשנבאום, שמוצלח בדרכו היותר אבסטרקטית).

eyal reuv

New member
תשובות

הדגם של המלאך המנגן בנבל לקוח ממגזין טנטידיין מספר 69. סוגי הנייר בהם השתמשתי לדגמי הדינוזאורים(לא השתמשתי בצביעה ): Triceratops-נייר Twist בצבע ורוד בהיר משני הצדדים 45*45. Tuojiangosaurus-נייר אוף-וייט פשוט בגודל 70*70. Lanbeosaurus-נייר עם סיבי עץ ירוק משני הצדדים 35*35. Barosaurus Lentus-נייר אריזה ירוק מעט עבה 50*50. Tyranozaurus-נייר אריזה חום (עבה יחסית) 50*50. Ankylozaurus,Dimetrodon,Archaoptriex-שלושתם מנייר חום בהיר וחרדל בצד השני בגדלים בין 35*35 ל50*50.

udiwudi

New member
...אז עוד שאלה

למעני והדורות הבאים... מה המקור של הניירות הנ"ל (כלומר איפה משיגים נייר טוויסט, נייר אוף-וייט, נייר עם סיבי עץ, נייר אריזה בצבעים שהם לא חום, נייר חום וחרדל, וכ"ו...) המקורות המוגבלים שלי הם בינתיים נייר אריזה חום, פויל, טישיו פויל שאני מכין, נייר פבריאנו בשביל קיפול רטוב, נייר חן (שאני לא ממש אוהב) נייר הדפסה רגיל (שאני דווקא די כן אוהב), וזהו בערך. החנויות הם קרביץ, ארטה, והזמנות מחו"ל (בשביל הפויל). אגב, יש מקפל ויאטנמי (לא זוכר את שמו) שמקפל ברמה טכנית פנטסטית (יש גלריה שלו בפורום האוריגמי הבריטי) מודלים בשלל צבעים וגדלים שטוען שהוא משתמש בנייר אריזה בלבד... (הוא גם קיפל את סצינת הגמדים שהזכרתי מקודם). אז בפרפרזה על האשה ב"כשהארי פגש את סאלי" - אני אקפל עם מה שהוא מקפל... כנראה שבויאטנם יש נייר אריזה מה-זה טוב... אודי.

kanabis34

New member
שאלות משלי..

מישהו אולי יכול להפנות אותי למקום לקרוא על כל סוגי הנייר שאתם מדברים עליהם למשל טישו פויל, ואיך מכינים את זה כל פרט יהיה נחמד לשפר את הידע :) the_k

eyal reuv

New member
ניירות לקיפול

אני קונה את הניירות מארטא בתל אביב ומרמת גן בעיקר. כמו כן,בחנות פנאי ותחביב בשהם (מיקי שילובים)יש כל מני ניירות אריזה בצבע חרדל ,ירוק וכתום כהה,וכן הרבה ניירות חן(מהם כבר הפסקתי כמעט לקפל.) לגבי סוגי נייר נוספים מחו"ל (נייר לוקטה,משי תאילנדי,וואשי ועוד)-הרמן מריאנו הוא המומחה בעניין.ממנו למדתי הרבה מאוד על סוגי נייר,לכה,תרסיסי דבק,צבעים עוד.הידע והנסיון שלו בסוגי נייר הוא רחב מאוד .

למעלה