דגי זהב

hanyou12

New member
דגי זהב

אני שוקלת לאמץ ארבעה דגי זהב ניצולי ניסויים, אבל אחרי מה שקראתי עליהם באינטרנט קצת רפו ידיי...
קראתי שהם צריכים ה-מ-ו-ן מקום, לפחות 300 ליטר לכל הארבעה, אם לא יותר, או 150 רק לאחד.
מישהו פה יכול להסביר לי עליהם קצת מנסיון שלו ולא סתם מקריאה עיוורת שלי?
אני חושבת לוותר על זה כי אקווריומים בגודל הזה נורא יקרים לי כרגע, שלא לדבר על פילטרים ומשאבות חמצן, אוכל, מחסות, צמחיה והעובדה שאני לא מבינה בכל זה דבר וחצי דבר. בסך הכל רציתי להציל את הדגיגונים...
אשמח לעזרה כי אני לא יודעת מה יעשו איתם אחרת...

תנאים לגידול דג זהב

כמו שבטח כבר קראת, צנצנת זכוכית עגולה היא לא המקום הטוב ביותר לדג זהב, אך אין צורך להגזים.

ל-4 דגי זהב יספיק אקווריום 60 ליטר עם פילטר טוב , אוויר, מצע , כמה מקומות מסתור ומזון איכותי וכמובן לשמור על איכות מים גבוהה (תחזוקה שוטפת ורענוני מים)

אקווריום כזה לא צריך לעלות יותר מ300-400 שח כולל הכל במידה וקונים משהו לא ברמה הגבוהה ביותר ועשוי לטפס עד ל-800-900 שח לאקווריום איכותי

Yogev1982

New member
לא מסכים וזה פשוט לא מדוייק

ל 4 דגי זהב יספיק 60 ליטר
כמו שלמשפחה 4 נפשות יספיק בית חדר אחד 25 מטר,
&nbsp
אפשר לחיות ככה, השאלה היא איך!
דגי זהב הם דגים של בריכות בעקרון, ובתנאים האופימלים האלה הם יחיו קרוב ל 20 שנה
וכל דבר פחות מזה פשוט לא יספק להם את הצרכים שלהם
&nbsp

דגי זהב

יוגב
מניסיון של קצת יותר מ40 שנה,
80 אחוז מהאנשים מייעדים דג זהב לצנצנת של 2 ליטר ללא שום תנאים

כך שמיכל של 60 ליטר יספיק להם מאד ואני מכיר לקוח שיש לו דג זהב אחד במיכל של 8 ליטר ללא ציוד כבר 6 שנים.

ברור שבריכה תתאים להם יותר אבל בתנאים של 4 דגים ב60 ליטר-הם עשויים להאריך ימים ואני מניח שהחובב המצוי יחליף מתישהו את האקווריום במהלך השנים שהדג יגדל ו/או יחזיר דגים גדולים לחנות ויקח קטנים אחרים במידה ויצליח ויתמיד

Yogev1982

New member
שוב

לא אמרתי שהם לא יחיו שם, אבל יחיו חרא (במקרה הטוב)
הכל שאלה של איך...הם לא מיועדים לזה! ואין להסתמך על החלפת אקווריום ....חבל להסב לדגים נזק...
הם לא מיועדים למיכלים כאלה ועדיף להסביר ל"משתמש הפשוט" שבאקווריום כזה רצוי לגדל גופים או דברים אחרים
אבל ממש ממש לא דגי זהב
זה שאנשים מגדלים אותם ב 2 ליטר, לא אומר ש 60 ליטר זה טוב
לאותה דוגמא מהודעה קודמת, המשפחה שלי תגדל גם בחדר אחד וגם ב 5 חדרים
השאלה היא איך !

גם אם 100% היו מייעדים אותם לצנצנות זה לא אומר שזה בסדר

באותה מידה אפשר לגדל כלב בקופסת קרטון וסביר להניח שגם הוא "יאריך ימים"...

Yogev1982

New member

איך תדחוף 4 דגים שאמורים להגיע ל 30 ס"מ

לאקווריום של 60 ליטר?
&nbsp
וזה עוד לפני שמדברים על ערכי המים שכנראה לא יהיו משהו באקווריום כזה...

החייזר

New member
דגי זהב חייבים נפח גדול של מים

ולא רק נפח אלא גם פילטריזציה חזקה. הם דגים מלכלכים מאוד יחד עם זה שהם גם גדלים לממדים גדולים.

למעלה